oooch...

Offtopic: Het betreurt mij u mee te delen dat ik de haan- Gerben-Jan – heb geslacht: mede om de buurvrouw zijn groene gekraai te besparen in de ochtend. Kukelekuu, Gerben Jan begon steeds vroeger.

Hij zal zijn lawaai voortzetten in kippenhemel. Nu zijn Marianne en Esther, de twee kippen nog over en de andere haan met groene trekjes, Thijs: hij heette eerst Stientje maar zij bleek hij te zijn.

Kip Pesto
De vleeskippen, Brahma’s werden aangeschaft na het lezen van Jonathan Safran Foer’s pleidooi voor vegetarisme, Dieren Eten: als ik zelf niet (weer) een kip kon slachten na een half jaar opvoeden restte een leven als vegetariër. De keus was niet moeilijk…Vanavond kip pesto!

Als warm pleitbezorger voor dierengerechten vind ik dat je zelf je voedsel moet kunnen bereiden: als de groene beweging straks onze economie heeft stuk gebureaucratiseerd zul je ook wel moeten. Op Droevendaal in Wageningen was dat overigens normaal.

De Avro-ambtenaarjournalist bij Radio 1 vrijdagmiddag live, vroeg mij in debat met Esther Ouwehand nog: hou je wel van dieren? daarmee de toon zettend van zijn vooringenomen vragen. Op een debiele vraag krijg je een debiel antwoord: ‘op mijn bord’. De beste bestemming van een dier is ter ondersteuning van de mens.

Bij een konijntje zou ik wel moeite hebben, als kleuter schonk mijn opa op mijn 4de jaar een konijn ‘knabbeltje’. Om van mijn lease-terrier maar te zwijgen, die de buurman uitleent voor een rondje in het bos. Maar overdreven diersentiment zoals de Raad voor Dieraangelegenheden nu zelfs aanbeveelt bij behandeling van wilde dieren: het is iets voor kleine kinderen en Famous Grauss, onze Dion. Onze relatie met dieren is nu eenmaal dubbelzinnig, maar dat geldt ook voor dieren onderling.

Moge Gerben Jan rusten in kippenvrede.