De Vlaamse ‘kwaliteits’-krant De Standaard heeft dit weekend op pagina 3 een opmerkelijk artikel. Althans, voor de Standaard lezers zal het opmerkelijk zijn.
Dit is de intro van het artikel:
Na de dreiging van een stroomtekort de voorbije winter, riskeert België de komende weken en maanden nu een blackout door een stroomoverschot
Ja, voor de op MEK (milieu-energie-klimaat) gebied eenzijdig voorgelichte Standaard-lezers is dat verrassend nieuws. Maar wij (lezers) van climategate wisten dit al lang.
Daar staat: zon en wind zijn onbetrouwbare energiebronnen. Beste Standaard lezers: typ in het zoekvenster hier op de climategate site eens in ‘onbetrouwbare energie’ en zie welk een wereld aan onverwachte informatie zich aan u openbaart. Welkom in een andere wereld!
Al leidt dat overschot niet tot goedkopere electriciteitsprijzen, integendeel.
Ja, alweer verrassend als je altijd blindelings vertrouwde op De Standaard en volledig vertrouwde op hun eenzijdige, want ideologisch gedreven MEK berichtgeving. Maar alweer geen nieuws hier voor de (lezers) van climategate.
Hier staat: zon en windenergie maken uw stroom veel duurder. Typ in het zoekvenster ook eens ‘rentabiliteitstoetsing’ in en alweer gaat er een wereld voor u open.
Zou De Standaard zich niet afvragen of hun lezers hier geen verdere vragen bij hebben? Bijvoorbeeld of het wel zo’n goed idee is om zoveel subsidie te steken in zonnepanelen in Vlaanderen? Of om die windparken voor de kust te bouwen met heel veel belastinggeld? En hoe rendabel is het eigenlijk dat, zoals het artikel zegt, wind en stroom altijd voorrang hebben op het net? En is het voor onze electriciteitsrekening wel verstandig om de kerncentrales te sluiten zoals de regering wil? Of …, zo kunnen we nog wel even doorgaan met vragen stellen. Maar de Standaard stelt ze niet, en beantwoord ze ook niet.
Het artikel, dat vrijelijk MW en TWh door elkaar gebruikt, evenals stroom en energievoorziening, doet geen enkele poging het gegeven eens kritisch te analyseren. De kritische MEK-journalistiek zit niet bij de Standaard!
Eigenlijk zouden de slimme Standaard lezers nu nog maar een vraag hoeven te stellen:
Is dat nou duur zo’n abonnement op climategate?
Over energie gesproken:
Grote prijsverhoging energie Duitsland in aantocht
Het concurrentievoordeel dat Duitse groene energiebedrijven door belastingsteun op Nederlandse ondernemingen voor hebben, wordt straks deels teniet gedaan. De subsidiestroom is niet meer te financieren. Duitse burgers gaan voor de laag gehouden energierekening van 2262 grote industriële bedrijven samen miljarden extra betalen.
Daarvoor waarschuwt Peter Altmeier, CDU-minister (Milieu) in een brandbrief aan alle Duitse deelstaten. Hun belastingvoordelen aan de bedrijven voor groene energie, raakt Duitsers hard in hun portemonnee.
Lees verder op:
http://fibronot.nl/nieuwsartikel2013-142-grote-prijsverhoging-energie-duitsland-in-aantocht/
Zo vlak voor de verkiezingen is dit natuurlijk geen geweldig nieuws voor mevrouw Merkel……en de vraag is dan ook wat de bedoelingen zijn van de socialist Altmaier.
800.000 Duitse huishoudens zijn al afgesloten van energie omdat ze de maandelijkse energienota niet meer kunnen betalen. Naar verwachting zal na het invoeren van deze maatregel het aantal afgesloten huishoudens tot ver boven de 1 miljoen stijgen.
Als de SER met behulp van de milieubeweging in Nederland ook de energieprijzen laat stijgen dan zal Nederland ook geconfronteerd worden met tienduizenden nieuwe gevallen van afsluiting van energie.
I am in a cynical mood.
Ja Niek, dat krijg je met de totale Austieg aus Fossil- und Atomkraft.
Nu nog de totale Blackout.
Overigens de overstromingen in het Oosten van Duitsland, hakken er ook goed in.
De onvolprezen Pierre Gosselin wijst er nog maar eens op dat de dames en heren van het Potsdam-Institut für Klimafolgenforschung er met hun modellen weer mooi naast zaten: Klik hier
Pierre Gosselin wijst fijntjes op een artikel dat vorig jaar September in Focus verscheen, waarin men schreef…
Een vlaag duitse TV gezien: 11 jaar na de laatste overvloedige regen is nog geen 5% (mijn schatting) van de plannen voor overlastbeperking gerealiseerd.
Groen gewauwel zorgt voor natte voeten.