this-is-90-percent-certain-rotated-450

Leven we op planeet IBM of op planeet Intel? Dat is de vraag die Joanne Nova zich stelt in haar wervelend geschreven blog over de nieuwe paper van Hong, S., Koo, M., Jang, J., Kim, J.E., Park, H., Joh, M., Kang, J., and Oh, T. (2013) An Evaluation of the Software System Dependency of a Global Atmospheric Model, Monthly Weather Review 2013 ; doi: http://dx.doi.org/10.1175/MWR-D-12-00352.1. Deze wetenschappers hebben ontdekt dat het nogal een verschil maakt op welk platform je een bepaald klimaatmodel draait. Het vlinder-effect slaat weer eens toe!

[youtube id=”rCuIvdklhIE” width=”600″ height=”340″ position=”left”]

Helaas voor de believers in het parallelle universum van de klimaatmodellen: het is geen grap met gefingeerde namen van wetenschappers zoals wel bij de vier piloten van de Koreaanse vliegtuigcrash in LA. Ik denk wel dat de klimaatwetenschappers Al Goa Now, Ji Mes Han Son, Pi Ve Ing Ah, Mi Chaw El Man snel de aftocht gaan blazen. :-)