Topambtenaar Mel Kroon van 100 procent staatsbedrijf Tennet met CEO-aspiraties kost ongeveer 1000 euro per gezin door Duits avontuur

Topambtenaar Mel Kroon van 100 procent staatsbedrijf Tennet met CEO-aspiraties kost ongeveer 1000 euro per gezin door Duits avontuur

U moet deze blog niet lezen als u vandaag vrolijk wilt blijven.

Mensen, onthoudt de naam Mel Kroon, de op Climategate.nl beblogde Tennet-directeur die belastinggeld als risicokapitaal ging behandelen. Hij raakte behept met het virus waar alle (semi)publieke bedrijfsambtenaren aan gingen lijden, de rekening neerleggend bij dé vaderlandse melkkoe: U!

In het jaar 0 van Icesave koopt Tennet kat in de zak
De AMBTENAAR Kroon wilde graag CEO-tje spelen, en kocht het Duitse hoogspanningsnet op met Nederlands belastingkapitaal/ niet aan de schatkist uitgekeerd dividend dat hij als vrij risicokapitaal ging behandelen, zoals gemeentes dat ook doen met grondspeculatie. Daarmee werd Tennet verantwoordelijk en 100 procent financieel aansprakelijk voor miljardeninvesteringen in het Duitse net.

De Nederlandse overheid moet nu steeds de miljarden euro’s investeringstekorten aanvullen in het Duitse net- zo ook deze zomer weer-dankzij de megalomane plannen om 14 gieg vermogen aan windmolens op de Noordzee te installeren. Inclusief de aansluiting op land, van honderden kilometers kabel van zee over land/ deels onder de grond, naar de plek waar de stroom nodig is: in Ruhrgebiet en verder naar het zuiden. Wij blogden al eerder over deze hevig gesubsidieerde kat in de zak voor Tennet/de Nederlandse belastingbetaler.

U dacht: ja maar ik lees dit niet in de krant, maar op Climategate dus… Wanneer u het niet wilt aannemen van mij, dan heb ik slecht nieuws voor u: vandaag komt ook The Economist met vrijwel exact de zelfde analyse als ik een half jaar terug in het artikel ‘White Elefants in the North Sea, a huge offshore-energy project may prove an expensive disaster‘.

As the project keeps slipping behind schedule the combined cost of the platforms and cables, most recently put at €8 billion ($10.4 billion), looks like rising further.

This risky venture is being taken on, in a sense, by taxpayers next door in the Netherlands because in 2009 TenneT, the Dutch state-owned power-grid operator, bought the electricity grid that runs down the spine of Germany. It has since been given the job of building the offshore platforms and their cables, and the electricity the project sends ashore will be fed into the central German grid it owns. (Another grid operator, 50 Hertz, has a similar but smaller task in the less windy Baltic.)

Echt lees dit niet verder.
Het is niet goed voor u. Want wat is het antwoord van onze gesjeesde politici: zij zeggen dat Tennet een zelfstandig bedrijf is en de overheid niet aansprakelijk. Is dat zo? Nee, Tennet is formeel 100 procent aansprakelijk en de Nederlandse Staat is 100 procent aandeelhouder. Het is alleen hoop en ontkenning dat onze politici als weerwoord hebben op dit nieuwe miljardenschandaal waarvoor U mag opdraaien. En zij komen met bedrog weg omdat alle Nederlandse media zwijgen, of slechts Kroon bejubelen als daadkrachtig ondernemer zoals VNO-NCW deed in ‘Mel Kroon Tennet wil door duwen’.

ambtenaarondernemer

Terwijl Mel Kroon een ambtenaar is die ons geld gebruikt als risicokapitaal. Zo iemand verdient niets minder dan een bruut pak slaag, pek en veren, radbraken en vierendelen. Tja, wat moet je anders zeggen. Een andere optie is toekijken hoe dit soort lui ons land tot bankroet brengen ter meerdere eer en glorie van zichzelf.