Kom ook uit de kast. CO2=OK!

Kom ook uit de kast. CO2=OK!


Wij wachtten nog even, tot de storm luwde en reacties loskwamen en omdat het voor Climategate ‘oud nieuws’is. Maar nu dan toch: Uit het gelekte nieuwe vijfde klimaatrapport van klimaatpanel IPCC van de Verenigde Naties blijkt dat het klimaat minder gevoelig is voor CO2 dan afgelopen decennia aangenomen. In 2007 gaf het klimaatpanel nog als ‘beste schatting’voor opwarming in deze eeuw 3 graden aan (ten opzichte van de 19de eeuw), bij een verdubbeling van de CO2-concentratie (vanaf ongeveer 280 ppm naar 560). Die ‘beste schatting’is nu verdwenen uit de samenvatting voor beleidsmakers.

En de bandbreedte voor ‘meest waarschijnlijke’opwarming is- voor het eerst sinds de klimaatrapporten verschenen- naar beneden bijgesteld. De meest waarschijnlijke opwarming ligt nu tussen 1,5 en 2 graden, zie onze Marcel’s blog voor een bespreking. Waardoor- zoals Matt Ridley al schreef opwarming in deze eeuw enkel voordelig is.

Van onze Marcel Crok- expert reviewer van dit klimaatrapport namens onze Nederlandse regering uit de Atsma-tijd- weet ik dat hij met de wiskundige Nic Lewis nog mooi en heuglijk nieuws zal brengen. Wij van Climategate.nl gaan gewoon door de mensen ter verantwoording te roepen die u jarenlang beetnamen om daar invloed, prestige en geld aan te ontlenen ten koste van U.

Het grote excuseren en wegmoffelen is begonnen
Inmiddels zijn enkele wakkere media op Europese klimaattsarina Connie Hedegaard gesprongen, om haar te verantwoorden voor de verspilling van honderden miljarden euro’s belastinggeld, en het opleggen van klimaatdoelen aan landen als Nederland die ons een geschatte 30 miljard euro lastenverzwaring bezorgde. Natuurlijk zullen ze hun fouten niet toegeven, ook Hedegaard niet en onze Greenpeace-regering zal gewoon doordenderen met haar overbodige windmolens.

Ook zullen het Planbureau voor de Leefomgeving, onze overheid en in het kielzog van onze bureaucratische onderdrukkers de vele subsidievangers ook nooit toegeven dat ze u ten onrechte bang wilden maken. Het ging ze van het begin alleen om macht, prestige en geld. En dus is het grote excuseren alvast begonnen.

    Maar wij vieren feest: ook de mainstream-wetenschap moet nu toegeven dat het klimaat minder gevoelig lijkt voor CO2, dan men jaren riep. Milde opwarming heeft enkel voordelen, zoals ook meer CO2 in de atmosfeer enkel gunstig is. Onze gewassen, bomen en planten gaan er harder door groeien en worden er droogtebestendiger door. Ook wetenschappelijk gezien is het dus niet nodig om stalen hunebedden te planten (windmolens). We hebben tijd zat om energie-alternatieven te vinden die wél efficiënt zijn. Relax, wees blij en geniet.

Kortom: CO2, niks mis mee.
Of korter als wij alvast mogen vooruit lopen op het zesde en laatste klimaatrapport. IPCC: CO2=OK. Hajo, ik, Marcel, Theo, Hans, Simon, en ons nieuwe blogbeest Dolf, het kleine clubje Galliërs dat moedig weerstand bood tussen de klimaatpornografen in zelfbenoemde kwaliteitsmedia, Martijn van Calmthout, Elmar Veerman, NOS-Journaal, al deze lui zullen steeds meer in hun hemd staan. Het is voor ons nu een oefening in medelijden geworden met deze zelfbenoemde professionals. Ach gutteguttegut…

Elmar, als je per 1 januari door de VPRO op straat bent gezet: wat ga je dan doen?