Uniek Klimaatsymposium in Nieuwspoort op 3 oktober

De onzekerheid over de invloed van CO2 op het klimaat neemt verder toe….

Temperatuurstijging 1979 - 2013 volgens de modellen vergeleken met de gemeten temperatuur (HadCrut)

Temperatuurstijging 1979 – 2013 volgens de modellen vergeleken met de gemeten temperatuur (HadCRUT4)

Het IPCC kondigde vandaag met omfloerste rouwstem aan dat grote rampen ons wachten aangezien het nu nóg zekerder is dat de mens verantwoordelijk is voor een catastrofale opwarming van de aarde.

Hoezo nóg zekerder?
De enige reden voor de angst voor klimaatverandering is de omineuze uitkomst van de klimaatmodellen. Maar de al 15 jaar stagnerende temperatuur begint steeds verder uit de range van de modellen te lopen (zie de illustratie hierboven)

Dit is natuurlijk nooit uit te leggen als een toename van de zekerheid over de juistheid van die modellen. Integendeel, de laagst opgeleide leek kan hieruit concluderen dat dit inhoudt dat hierdoor juist de twijfel over de uitkomst van die modellen toeneemt, niet de zekerheid.
In de ingenieurswerkelijkheid is de conclusie harder: als de metingen buiten je nauwkeurigheidsrange vallen, is je model gesneuveld. Waarom dat in de klimaatwereld zo anders ligt is mij onduidelijk.

Maar goed: de aan de wereld gepresenteerde belangrijkste conclusie van het IPCC, die het rapport zou moeten samenvatten,  is dus voor ieder mens met gezond verstand overduidelijk klinkklare nonsense.

Tipping point
We hebben zodoende de afgelopen week het eerste klimaat tipping point mogen ervaren: de mainstream media hebben na 15 jaar kritiekloze steun de alarmisten en het IPCC als een blok laten vallen. Ze zijn het zat. Ze kunnen het niet langer aanzien hoe het IPCC zich in de belachelijkste bochten wringt om niet te hoeven toegeven dat ze de ontwikkelingen veel te zwaar hebben aangezet om daarmee meer politieke invloed te hebben. Op een gegeven moment verlies je al je geloofwaardigheid. En je trouwste aanhangers zullen daarop het meest teleurgesteld reageren.

Zo zagen we vandaag op RTL-Z elke paar minuten eerst de droevige IPCC meneer, en daarna onze nuchtere Marcel, die uitlegde dat het IPCC aantoonbaar heeft overdreven maar dat voorlopig nog niet zal toegeven. Ook op het NOS journaal werd Marcel aan het woord gelaten, al was er daar ook uit het mainstream kamp commentaar dat het IPCC voorzichtig ondersteunde. Zoals dat hoort in de journalistiek. Het is niet zo dat wij vinden dat na 15 jaar alleen de alarmisten te horen, er nu 15 jaar alleen naar ons geluisterd zou moeten worden.

Verwarring
Deze ontwikkelingen zullen voor flink wat politici en journalisten uiterst verwarrend zijn. Na jarenlang op elke vraag het braaf uit het hoofd geleerde duurzame anti-CO2 mantra te kunnen scanderen moeten ze opeens gaan nadenken over wat ze nu nog kunnen zeggen zonder uitgelachen te worden of moeilijke vragen te krijgen. Zo is er voorwaar behoefte aan de kennis van het sceptische kamp! Dat bewijst de rij filmploegen en interviewers voor Marcel’s deur wel.

Buitenkans
Voor wie echt wil weten wat de sceptische wereld te zeggen heeft over het IPCC rapporten, en wat het IPCC daar voor weerwoord op heeft, is er op 3 oktober ’s middags in Nieuwspoort een symposium, alweer het vierde dat door de Nederlandse sceptici wordt georganiseerd.

De line-up is uniek: eerst spreken in het Engels de twee uit Amerika overgekomen hoofdauteurs van het sceptische NIPCC rapport, Singer en Carter, daarna in het Nederlands Marcel Crok over zijn wetenschappelijke onderzoek naar climate sensitivity. En tot slot Albert Klein Tank van het KNMI en tevens Nederlands IPCC lid, vers terug uit Stockholm, die vanuit zijn invalshoek het nieuwe IPCC rapport zal toelichten.
Deze bezetting garandeert een hoog niveau van zowel de presentaties als van de discussie, en is dus verplichte kost voor wie zich snel wil bijscholen in objectieve berichtgeving over het klimaat!

Wie zich echt grondig op de 3e oktober wil voorbereiden kan het lijvige 2e NIPCC rapport gaan bestuderen. Maar er is ook een beknopte SPM (summary for policy makers) waar je met het doorlezen van de tien kaders naast de tekst en de eindconclusie in een paar minuten al een duidelijk beeld krijgt van de strekking van het rapport.
En hier is het IPCC rapport te vinden.

Hieronder vindt u de volledige convocatie voor het symposium . U kunt zich nog aanmelden voor deelname bij h.labohm@freeler.nl

De eerste drie symposia
Deze serie begon twee jaar geleden in augustus met een uitstekend geslaagd symposium op het KNMI, met Fred Singer en een aantal KNMI wetenschappers. Het gezellige diner na afloop met alle sprekers was een keerpunt in de Nederlandse klimaatverhoudingen.

Het tweede symposium was militanter: het was geheel gewijd aan de blamerende KNAW klimaatbrochure die gekaapt bleek door alarmistische elementen. Meerdere brieven van een grote groep wetenschappers aan de KNAW en aan de tweede kamer, een hele serie blogs, en het symposium in Nieuwspoort hebben niet kunnen leiden tot intrekking ervan. Wel tot de belofte van de KNAW om voortaan met de sceptici in dialoog te gaan. Helaas is daartoe geen enkel initiatief genomen en zijn sindsdien al onze verzoeken aan de KNAW om mee te werken aan onze symposia afgewezen. Verder is de eerste activiteit die de KNAW op dit gebied ontwikkelt sinds de geplaagde brochure weer een volstrekt eenzijdige mainstream aangelegenheid.  De KNAW heeft blijkbaar elk contact met de ontwikkelingen in de echte wereld verloren.

Het derde symposium was een wetenschappelijk  juweeltje op een zeer bijzondere plaats. Hier viel de mainstream bijdrage helaas tegen: de opzet was een volledig evenredige vertegenwoordiging, maar uiteindelijk was er slechts één mainstream spreker.

Alle drie de symposia waren goed bezocht, van hoog niveau, en met alle ruimte voor de mainstream wetenschap om deel te nemen.
Ik reken op een interessante vierde!

Convocatie voor het Nieuwspoort Climate Symposium (3 oktober)

Dear all,

This month two important climate reports will be released. In chronological order, first of all, the report by the NIPPC (Nongovernmental International Panel on Climate Change), ‘Climate Change Reconsidered II’, and secondly, the report by the IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change), ‘The Fifth Assessment Report’ (AR5).

These reports will be presented and discussed at the Nieuwspoort Climate Symposium, 2013 by three lead authors who were directly involved in their preparation and one science journalist who acted as expert reviewer for the IPCC.
It is my pleasure to invite you to attend this symposium.

Best,

Hans H.J. Labohm

Nieuwspoort Climate Symposium, 2013
Thursday 3 October, 2013.
12.00 h. – 16.00 h.
Nieuwspoort, The Hague

The first part of the meeting will take place in English. The second part in Dutch.

Programme

Presentation of the NIPCC Report 2013
12.00 – 12.30                     Fred Singer
12.30 – 13.00                     Bob Carter

Q & A
13.00 – 13.30

Pauze
13.30 – 14.00

Het nieuwe IPCC–Report: AR5
14.00 – 14.30                     Marcel Crok
14.30 – 15.00                     Albert Klein Tank

Discussie
15.00 – 16.00

Toegangsprijs:  € 15.
Aanmelding deelname: h.labohm@freeler.nl

About the Speakers

Fred Singer
S. Fred Singer is professor emeritus at the University of Virginia and director of the Science & Environmental Policy Project. His specialty is atmospheric and space physics. An expert in remote sensing and satellites, he served as the founding director of the US Weather Satellite Service and, more recently, as vice chair of the US National Advisory Committee on Oceans & Atmosphere.  He is a Senior Fellow of the Heartland Institute and the Independent Institute. He co-authored the NY Times best-seller “Unstoppable Global Warming: Every 1500 years.”  His ideas on SLR are discussed in “Hot Talk, Cold Science: Global Warming’s Unfinished Debate,” published by The Independent Institute, Oakland, CA, 1997. In 2007, he founded and has since chaired the NIPCC (Nongovernmental International Panel on Climate Change), which has released several scientific reports.

Bob Carter
Professor Bob Carter is an Emeritus Fellow at the Institute of Public Affairs (IPA, Melbourne). He is a palaeontologist, stratigrapher, marine geologist, environmental scientist and writer with more than 40 years professional experience, and holds degrees from the University of Otago (New Zealand) and the University of Cambridge (England). He has held tenured academic staff positions at the University of Otago (Dunedin) and James Cook University (Townsville), where he was Professor and Head of School of Earth Sciences between 1981 and 1999.

Bob has wide experience in management and research administration, including service as Chair of the Earth Sciences Discipline Panel of the Australian Research Council, Chair of the national Marine Science and Technologies Committee, Director of the Australian Office of the Ocean Drilling Program, and Co-Chief Scientist on ODP Leg 181 (Southwest Pacific Gateways). He is currently Chief Science Advisor to the International Climate Science Coalition and an Emeritus Fellow of the Institute of Public Affairs.

Bob Carter has acted as an expert witness on climate change before the U.S. Senate Committee of Environment & Public Works, the Australian and N.Z. parliamentary Select Committees into emissions trading and in a meeting in parliament house, Stockholm. He was also a primary science witness in the U.K. High Court case of Dimmock v. H.M.’s Secretary of State for Education, the 2007 judgment from which identified nine major scientific errors in Mr Al Gore’s film “An Inconvenient Truth”.

His most recent book is “Taxing the Air.” (http://www.amazon.com/Taxing-Air-ebook/dp/B00CY1EOZA).

Marcel Crok
Marcel Crok is freelance wetenschapsjournalist. Hij werkte jarenlang als redacteur bij het maandblad Natuurwetenschap & Techniek (inmiddels de Nederlandse editie van New Scientist). Bij dat blad rolde hij in 2005 in het klimaatdebat met een groot verhaal over de beruchte hockeystickgrafiek, waarvoor hij later dat jaar de Glazen Griffioen won, een aanmoedigingsprijs voor wetenschapsjournalisten. In 2008 zegde hij zijn baan op om fulltime aan een boek te werken over het klimaatdebat. Dat boek – ‘De staat van het klimaat’ (http://www.staatvanhetklimaat.nl/boek-bestellen/) – verscheen eind 2010. Crok werd door het ministerie van Infrastructuur en Milieu gevraagd om het vijfde IPCC-rapport te reviewen. Daarnaast heeft hij vorig jaar samen met het KNMI en het PBL het internationale discussieplatform ‘Climate Dialogue’ opgezet, dat beoogt een constructieve dialoog op gang te brengen tussen wetenschappers met verschillende visies.

In Nieuwspoort zal hij zijn visie geven op het deze week verschenen vijfde IPCC-rapport. Crok zal zich met name richten op klimaatgevoeligheid. Het laatste jaar zijn er diverse studies verschenen die laten zien dat het klimaat aanzienlijk minder gevoelig is voor broeikasgassen dan het de wetenschap lange tijd dacht. Crok zal vertellen hoe het IPCC met deze studies is omgegaan.

Albert Klein Tank
Albert Klein Tank is werkzaam bij het KNMI in De Bilt. Hij schreef mee aan het nieuwe IPCC rapport als hoofdauteur van het hoofdstuk over waarnemingen, atmosfeer en aardoppervlak. Klein Tank is coördinator van een project van de Europese Unie dat een heranalyse uitvoert van waarnemingen in Europa. Hij is betrokken bij diverse andere onderzoeksprojecten naar klimaatverandering die worden uitgevoerd in internationaal kader. In 2004 is Klein Tank gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht. Hij is voorzitter van de Nederlandse Vereniging ter Bevordering van de Meteorologie (NVBM). Voor meer informatie zie: www.knmi.nl/~kleintan.

In Nieuwspoort zal Klein Tank zijn visie geven op het deze week verschenen IPCC rapport. Hij zal zich met name richten op gemeten klimaatverandering. Ook zal hij kort ingaan op zijn persoonlijke ervaringen bij het schrijven van het rapport.

NIPCC Report
The Nongovernmental International Panel on Climate Change (NIPCC) has released a major new report on climate-change science produced by an international team of 40 scientists.

The report, titled Climate Change Reconsidered II: Physical Science, challenges what its authors say are the overly alarmist reports of the United Nations’ Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), whose next report is due out later this month.

The Summary for Policymakers, an executive summary, and the entire report are available for free online (http://climatechangereconsidered.org/).

IPCC Report
The fifth assessment report by the IPCC is due to be released on September 27 (https://www.ipcc-wg1.unibe.ch/AR5/AR5.html).

Door | 2013-09-28T04:27:05+00:00 28 september 2013|21 Reacties

21 Reacties

 1. Dolf
  Dolf 28 september 2013 om 11:25- Antwoorden

  Leuk dat je weer eens meeblogd, Theo. Goed verhaal! De grafiek is me echter niet helemaal duidelijk, iets meer uitleg wat wat is zou nme helpen!

 2. Rypke 28 september 2013 om 12:05- Antwoorden

  Ja dank Theo, dan hou ik even een vrije blogdag. Dat de KNAW niet meewerkt heeft volgens mij te maken met het hoge alarmistengehalte, met milieuhuppelmeisje Louise Vet en co…

  Mooi dat de NOS zelfs Marcel had. Ik heb de chef Economie – dorpsgenoot en goeie kerel- zijn boek gegeven vorig jaar, en hoop dat het enige effect heeft gehad.

 3. Theo Wolters
  Theo Wolters 28 september 2013 om 13:54- Antwoorden

  @Dolf
  Het is de kern van het verhaal van Marcel:
  http://www.staatvanhetklimaat.nl/

  maar staat uitgebreider uitgelegd bij Steve McIntyre:
  http://climateaudit.org/2013/09/24/two-minutes-to-midnight/

 4. Turris 28 september 2013 om 18:32- Antwoorden

  Het Non-governmental International Panel on Climate Change (NIPCC) heeft het IPCC wetenschappelijk reeds overvleugeld in importantie en betrouwbaarheid. De politieke betekenis van het VN-orgaan IPCC is anno 2013 gedaald tot bijna irrelevantie. Er zijn nog slechts gesubsidieerde politieke schreeuwers die in hun ontreddering en broodangst PANIEK (met 95% zekerheid 🙂 ) roepen.

  Er wordt in de pers en in de bloggossfeer reeds uitzonderlijk veel aandacht besteed aan de leemtes (en voormalige computermodelfraudes zoals de klimaat-hockeystickcurve) in het IPCC rapport, waarbij nu eindelijk (!) door het IPCC de MWP (Medium Warm Period) erkend wordt , dat die net zo warm (zo niet warmer zeggen sceptici) was als de warmteperiode van 1978 -1998, vanuit geheel natuurlijke oorzaken. Maar nog steeds wordt de reeds 15 jaar afkoeling van het klimaat door het IPCC weggewuifd als niet-significant.

  Maar wederom is toch de alarmistische prognose door het IPCC aanzienlijk naar beneden bijgesteld (net zoals in 2001 en 2007). De verstrekte-AGW-theorie is nog steeds onaantastbaar bij het IPCC, terwijl juist het onderzoek naar en conclusies over het effect van klimaatgevoeligheid door industriële CO2-uitstoot wordt vermeden.

  Politici die verstandig zijn, zij houden de Groene alarmistische schreeuwers buiten de deur, voorheen slechts leidend tot onnuttige belastingverkwisting en maatschappelijke onrust. Het kan verstandige politici alleen maar stemmenwinst opleveren.

  • R. de Haan 29 september 2013 om 04:10- Antwoorden

   “Politici die verstandig zijn, zij houden de Groene alarmistische schreeuwers buiten de deur, voorheen slechts leidend tot onnuttige belastingverkwisting en maatschappelijke onrust. Het kan verstandige politici alleen maar stemmenwinst opleveren”.

   Turris, deze hele discussie is mosterd na de maaltijd.

   Hier is waar het werkelijk om draait:
   De de-industrialisatie van Europa is al lang onderweg en wettelijke afspraken over reductie in energie consumptie en een zero emissie (CO2) economie in 2050 (complete ban op gebruik van fossiele brandstoffen) zijn al lang gemaakt. Alles in kannen en kruiken. Er is ook een penalty systeem zodat onze “verstandige politici” vooral niet in de verleiding komen een keuze te maken tussen de belangen van hun electoraat of het uitvoeren van een EU dictaat.

   Dat dit model van “rule and control from a distance” uitstekend werkt heb je kunnen zien toen Rutte van de ene op de andere dag een contract voor de grootste investering ooit in nutteloze windmolen parken ondertekende terwijl hij voorheen nog stelde dat wind energie een groene hobby was. Heel liberaal Nederland denkt dat de PvdA verantwoordelijk was voor deze bijvoorbaat mislukte investering maar het waren de gesanctioneerde EU regels die zijn handtekening afdwongen. Hij werd met het zetten van deze handtekening wel de duurste Premier van Nederland maar dat terzake. We hebben het pasgeleden nog een keer gezien toen hij een additioneel besparingspakket van 6 miljard euro ondertekende met de hete adem van een EU sanctie ter waarde van 1.2 miljard in zijn nek.

   Die boetes maken dus een diepe indruk, zelfs voor een Premier die zegt in ons belang met het pistool op tafel te onderhandelen.

   Met deze wettelijk gereguleerde en gesanctioneerde afbraak van de Europese economie is Europa vanuit economisch perspectief een “dead man walking”.

   Wat weinigen zich realiseren is dat Europa op korte termijn niet meer in staat zal zijn haar huidige bevolkingsniveau te handhaven.

   Dit is vanaf dag 1 het doel geweest.
   Europa maakt zich sterk voor een geplande bevolkingsreductie (UN Agenda 21) ten einde te voldoen aan de eisen van duurzaamheid zoals verwoord in hetzelfde rapport. Duurzaamheid in dit geval is niets meer of minder dan een ander woord voor genocide.

   Ik zeg genocide omdat dit hele circus tot in de kleinste details is voorbereid en hoge sterftecijfers een aantoonbaar gevolg zijn van het uitgestippelde beleid.

   Er is veel recent onderzoek gedaan naar de relatie tussen energieconsumptie en welvaart.
   Een van de beste onderzoeken vond plaats naar aanleiding van het Morgenthau Plan dat in 1944 door de Amerikanen werd bedacht om te voorkomen dat Duitsland ooit nog een oorlog zou kunnen voeren.

   We weten niet alleen de inhoud van het Morgethau Plan maar ook de effecten van de uitvoering van dit plan op de bevolking.

   Het plan voorzag in de de-industrialisatie van Duitsland de transformatie naar een agrarische en religieuze staat.

   Hier volgt een beschrijving van de implementatie van het Morgenthau plan tot 1947: https://en.wikipedia.org/wiki/Morgenthau_Plan

   Citaat:
   “A Handbook for Military Government in Germany was ready in August 1944: it advocated a quick restoration of normal life for the German people and reconstruction of Germany.

   Henry Morgenthau, Jr. brought it to the attention of President Franklin D. Roosevelt who, after reading it, rejected it with the words:
   Too many people here and in England hold the view that the German people as a whole are not responsible for what has taken place – that only a few Nazis are responsible. That unfortunately is not based on fact.

   The German people must have it driven home to them that the whole nation has been engaged in a lawless conspiracy against the decencies of modern civilization.
   Wikisource has original text related to this article:
   JCS 1067
   A new document was drafted, the Joint Chiefs of Staff directive 1067 (JCS 1067). Here the US military government of occupation in Germany was ordered to “…take no steps looking toward the economic rehabilitation of Germany [or] designed to maintain or strengthen the German economy” and it was also ordered that starvation, disease and civil unrest were to be kept below such levels where they would pose a danger to the troops of occupation.

   The directive was formally issued to Eisenhower in the spring of 1945, and it applied only to the US zone (although attempts had been made to get the other Allies to accept it).

   The occupation directive remained secret until October 17, 1945.
   It was made known to the public two months after the US had succeeded in incorporating much of it into the Potsdam Agreement.[48]

   On March 20, 1945 President Roosevelt was warned that the JCS 1067 was not workable: it would let the Germans “stew in their own juice”. Roosevelt’s response was “Let them have soup kitchens! Let their economy sink!” Asked if he wanted the German people to starve, he replied, “Why not?”[49]

   On May 10, 1945 Truman signed the JCS 1067.[50] Ignoring the amendments to JCS 1067 that had been inserted by McCloy of the War Department, Morgenthau told his staff that it was a big day for the Treasury, and that he hoped that “someone doesn’t recognize it as the Morgenthau Plan.”[6]

   In occupied Germany Morgenthau left a direct legacy through what in OMGUS commonly were called “Morgenthau boys”. These were U.S. Treasury officials whom Dwight D. Eisenhower has “loaned” in to the Army of Occupation.

   These people ensured that the JCS 1067 was interpreted as strictly as possible. They were most active in the first crucial months of the occupation, but continued their activities for almost two years following the resignation of Morgenthau in mid-1945 and some time later also of their leader Colonel Bernard Bernstein, who was “the repository of the Morgenthau spirit in the army of occupation”.[51]

   Morgenthau had been able to wield considerable influence over Joint Chiefs of Staff Directive 1067. JCS 1067 was a basis for U.S. occupation policy until July 1947, and like the Morgenthau Plan, was intended to reduce German living standards. The production of oil, rubber, merchant ships, and aircraft were prohibited.
   Occupation forces were not to assist with economic development apart from the agricultural sector.

   In his 1950 book Decision in Germany, Clay wrote, “It seemed obvious to us even then that Germany would starve unless it could produce for export and that immediate steps would have to be taken to revive industrial production”.[52] Lewis Douglas, chief adviser to General Lucius Clay, U.S. High Commissioner, denounced JCS Directive 1067 saying, “This thing was assembled by economic idiots”.
   It makes no sense to forbid the most skilled workers in Europe from producing as much as they can in a continent that is desperately short of everything” [53] Douglas went to Washington in the hopes of having the directive revised but was unable to do so.

   The U.S. Senate Judiciary Committee asserted: “During the first two years of the Allied occupation the Treasury program of industrial dismantlement was vigorously pursued by American officials.”[54]

   In July 1947 JCS 1067, which had directed the U.S. forces of occupation in Germany to “…take no steps looking toward the economic rehabilitation of Germany [or] designed to maintain or strengthen the German economy”, was replaced by JCS 1779 which instead stated that “An orderly, prosperous Europe requires the economic contributions of a stable and productive Germany.”[11]

   It took over two months for General Clay to overcome continued resistance to the new directive JCS 1779, but on July 10, 1947, it was approved at a meeting of the SWNCC (State-War-Navy Coordinating Committee). The final version of the document “was purged of the most important elements of the Morgenthau plan.”[55]

   Vladimir Petrov, an expert on the financial aspects of the occupation, wrote: “By forbidding the American Army to maintain price, wage, and market controls, it (JCS 1067) literally decreed, as a State Department official put it, economic chaos.”[54]

   In 1947 the U.S. Congress warned that the continuation of the present policies
   …can only mean one of two things, (a) That a considerable part of the German population must be “liquidated” ( an estimated 25.000.000 people) through diseases, malnutrition, and slow starvation for a period of years to come, with the resultant dangers to the rest of Europe from pestilence and the spread of plagues that know no boundaries; or (b) the continuation both of large occupying forces to hold down “unrest” and the affording of relief mainly drawn from the United States to prevent actual starvation.[56]

   Conditions in Germany reached their lowest point in 1947.
   Living conditions were considered worse in 1947 than in 1945 or 1946.

   At an average ration of 1040 calories a day, malnutrition was at its worst stage in post-war Germany.

   Former President Herbert Hoover asserted that this amount of rations was hardly more than the amount which caused thousands in the Nazi concentration camps to die from starvation.[57]

   Vladimir Petrov concluded: “The victorious Allies… delayed by several years the economic reconstruction of the war torn continent, a reconstruction which subsequently cost the U.S. billions of dollars.”[58]

   In view of increased concerns by General Lucius D. Clay and the Joint Chiefs of Staff over communist influence in Germany, as well as of the failure of the rest of the European economy to recover without the German industrial base on which it was dependent, in the summer of 1947, Secretary of State George Marshall, citing “national security grounds,” was able to convince President Harry S. Truman to remove JCS 1067, and replace it with JCS 1779.[46] JCS 1067 had then been in effect for over two years.

   The “Morgenthau boys” resigned en masse when the JCS 1779 was approved, but before they went, the Morgenthau followers in the decartelization division of OMGUS accomplished one last task in the spring of 1947: the destruction of the old German banking system.[59] By breaking the relationships between German banks, they cut off the flow of credit between them, limiting them to short-term financing only, thus preventing the rehabilitation of German industry and with immediate adverse effects on the economy in the U.S. occupation zone.[59]

   With the change of occupation policy, most significantly thanks to the currency reform of 1948, Germany eventually made an impressive recovery, later known as the Wirtschaftswunder (“economic miracle”).

   De EU policy van vandaag is niets anders dan Morgenthau 2.0 alleen op een veel grotere schaal. We weten nu uit de praktijk dat Morgenthau gelijk staat aan Genocide, niets meer en niets minder.

   De apparatchiks binnen de EU administratie en de UN waren al veel langer op de hoogte van deze informatie en Morgenthau 2.0 is een stuk geraffineerder, lees efficiënter .

   Onderdeel van het plan om de Europese economie en haar populatie naar de afgrond te brengen is de eenheidsmunt, de euro.

   We zijn nu op het punt aangeland dat de financiële crises en het EU beleid de schulden berg zo hoog heeft opgedreven dat de “Deutsche Bank afgelopen vrijdag, nog voor het tot stand komen van de Europese Banken Unie, besloten heeft haar relaties (klanten) op te roepen negatief te wedden op de toekomst van de Euro. http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/09/26/deutsche-bank-empfiehlt-wetten-gegen-den-euro/

   Dit betekent dat de Eurozone economisch gezien op instorten staat.
   Opgemerkt moet worden dat Deutsche Bank “liabilities” heeft uitstaan van meer dan 57 triljard euro, ongeveer 10 x het Duitse BNP en 100 x het totale spaarvermogen van Duitse rekeninghouders.

   Deutsche Bank is het equivalent van een financiële atoombom en de klok tikt. “Assured Economic Destruction.

   De klok tikt niet alleen voor de financiële markten en de economie maar ook voor ons.
   Vanwege de tijd heb ik een stuk overgenomen van een eerdere “posting” op naar aanleiding van een artikel over de IPCC op Eureferendum. com:

   “In the seventies, after the Club of Rome produced her “doom report” about the future of human kind and the ecology of the planet, not being able to sustain unlimited population growth due to pollution and lack of resources, the UN decided to pull the concept of deindustrialization off the shelf, resulting in the 1975 Lima Declaration: http://www.youtube.com/watch?v=nG6yoqVZXdk

   Because earlier treaties like the 1933 treaty of Montevideo (about a frame work of responsibilities of Nations) and the UN declaration of Human Rights have created a legal framework of human rights, protection from Government violence and the punishment of those responsible for genocide, the establishment had to find a way to escape any legal consequences from a staged reduction of the world population.

   The economic collapse of the Global Economy, resulting in a situation of absolute chaos and the creation of a “argument of high moral (Saving the Planet) read “Green Agenda, Agenda 21, has enabled the basis for a planned genocide of mind boggling proportions.

   The fact that UN papers describe the use of euthanasia in order to prevent further “pain and suffering” of those who have become “obsolete or starving” speaks for its self.

   It is also no accident in this respect that the UN chapter of Human Rights ten years after the 9/11 attack on the USA is under siege from Islamic member states who want to change eliminate the entire chapter.

   It is also no accident that the establishment has allowed Islamic extremism to advance, supported by western immigration policies, the bio fuel mandates in the EU and the US that helped to hike fossil fuel and food prices resulting in food protests that triggered the Arab Spring Revolution.

   This revolution opened the door to the planned process of “replacement of government” as we earlier observed in Iraq and Afghanistan and recently resulted in the overthrow or attempt to overthrow the governments of Tunis, Libya, Egypt, Syria.

   From this point of view, (and believe me that these policies make me sick) it’s easier to understand the western support of the Muslim Brotherhood.

   This all contributes to chaos, conflict and advances the collapse of the Western civilization.
   At the same time we have created a battle experienced army of soldiers who are trained to operate in an environment of asymmetric warfare, handling terror attacks, insurgencies and counter insurgencies.

   Now, after the military retreat from Iraq and Afghanistan these military is available to be detached as a suppressive force controlling the home population, to suppress riots and possible insurgencies at the home front in case of a crises. Well the crises is underway. In fact it’s knocking at the front door.

   There is absolutely no limit to the evil mind set of those in power and those of you who still think that the atrocities committed by the regimes from Stalin, Hitler, Mao and Pol-Pot during times of war but also during times of peace, have been the darkest events in history of human kind, think twice.

   Our darkest day’s are still ahead of us.

   Never in the history of human kind there have been so many means available to exterminate people and never in the history of human kind there have been so many technological developments to control humanity and prevent opposition.

   Central control over all these assets by people with a dark and evil mindset, people who, simply reject the total absence of scientific evidence and instead create their own (fabricated) evidence only to proof that human civilization is a cancer to the planet, IMO is a guarantee for this pending genocide.

   As we have learned from the Morgenthau Plan the current policy of deindustrialization and the policy plans for continued reductions in energy consumption should be regarded as clear evidence of the real intentions of our current establishment as all these measures now have been casted into laws, regulations and a penalty system in case of non complience (Europe).

   The current process to corrupt science and to sustain a belief system only underlines the current process underway.

   “Keeping the lie alive” only serves as a justification of the harsh measures that will be taken as we observe the wind down of our economies confronting the public with ever harsher restrictions without loosing public support for “the good cause”.

   The reality is that the doors of the next and biggest slaughterhouse in history already have opened.

   Southern Europe (but also in the Netherlands) the financial and economic crises and the devastating austerity measures destroying the social and medical infra structures, the closure of thousands of businesses and hundredsofthousands of jobs have triggered a hike in suicide rates (20% in the Netherlands).

   The average life expectancy of the citizens hit hard by austerity measures that left their hospitals closed or without medicine and medical supplies is in free fall (Greece, Italy, Portugal, Ireland and Cyprus) has gone into free fall.

   This process will go from bad to worst. Who still believes the fairy tale of economic recovery and “the end of the crises has arrived” propaganda, just forget all about it. There isn’t any recovery and any future economic growth will be killed immediately by the raise in costs for renewables, carbon fuels price hikes and the continuing deindustrialization.

   The knives have been sharpened, the guns and the ammunition has been produced and stored, the suppression machinery, well trained and well equipped and ready, divide and rule doctrines are in place and smoke curtains have been laid.

   The no longer free press no longer serves it’s readers with objective and independent news.

   The political establishment continues it’s lies as Europe takes over.

   The establishment IMO has openly declared war on humanity and those who are bound to die soon still don’t get it.

   This won’t be a war with heroes.

   This will be a slow act of cold extermination where people will be fleeced for everything they have posesed, fleeced from any human dignity and thrown away.

   The status of people reduced to a status less than that of a chicken in a factory farm.

   When the financial bomb explodes, we will be out of food stocks within a week.

   We wake up into a totally different world.
   We will see mass protests and riots but it all will be too late.

   The military will step in. They will announce a.o. travel restrictions and roadblocks with harsh penalties for those who refuse to comply.

   Now if we fail to change the mindset of the current powers in control of the UN, the EU and our Governments, if we fail to restore the process of corruption of science, the corruption of our “free” press, the corruption of our financial institutions, if we fail to defeat the current political leadership of our nations, who stopped representing the interest of their people a long time ago and who not only betrayed their electorate but also the constitutions of their nations, if we fail to role back the energy laws and the laws of mandatory CO2 reduction, if we continue to accept the process of destroying our privacy, our civil rights and the constitutions of our nations, if we fail to do that, we’re done.

   The EU has pointed a double barrel gun at us, they pulled the trigger, the gun fired and the bullet underway…

   We know what they’re up to.

   Time is running out quickly.

   If you have any doubts, please read Agenda 21 and check out the links I provided in this posting.

 5. Gerrit van der Lingen 29 september 2013 om 03:32- Antwoorden

  Met veel fanfare is het vijfde rapport van het IPCC gelanceerd. De Summary for Policy Makers (SPM), wel the verstaan. Het hele rapport komt later. De presentatie van het rapport van de NIPCC is door de “mainsteam media” genegeerd. Veel stof waait er weer op over het IPCC rapport, dat in zekere zin hetzelfde verhaal van het 2007 rapport herkauwt. Men valt er van in slaap. De Nieuwpoort symposia zijn een goed initiatief, maar zullen weinog aan het pseudo-religieuze dogma veranderen. We zullen het moeten hebben van de natuur en hopen dat de huidige opwarmings-pauze zal voortduren, of, nog beter, dat de voorspelde afkoeling zal plaatsvinden. Ik heb inmiddels een nieuw essay geschreven, “Global Cooling” retiteld. Ik zal het rondsturen. Bob Carter, een collega-vriend van mij, heeft het al. Hij zal deelnemen aan het Nieuwpoort symposium. Geef hem mijn groeten. Sukses! Gerrit van der Lingen, Nieuw Zeeland.

  • Hajo Smit 3 oktober 2013 om 17:19- Antwoorden

   Ik post jouw betoog ook nog wel!

 6. R. de Haan 29 september 2013 om 08:01- Antwoorden

  Ik heb met veel genoegen Matt Ridley’s TED Presentatie bekeken onder de titel “When idea’s have sex (zie Youtube). De tweede keer dat ik op aangename wijze door Ridley verrast werd was zijn presentatie over de schalie gas revolutie.
  Sindsdien bezoek ik regelmatig zijn blok en pikte deze link op:

  Five myths about fracking, Wind power does more environmental harm…
  http://www.rationaloptimist.com/blog/the-five-myths-about-fracking-(1).aspx

  Schrijvers met een boek in de markt zoals Matt zijn vaak bereid een presentatie te geven voor gelegenheid a la Nieuwspoort.

  Denk aan Ridley voor de volgende bijeenkomst want ik denk dat hij een fantastische bijdrage kan leveren.

 7. Dolf
  Dolf 29 september 2013 om 20:50- Antwoorden

  Dit bijzondere nieuws is van 22 september maar ik zag het nog niet in de AR5 blognieuws stroom: James Hansen is het oneens met IPCC. Nog verrassender is dat hij de climate sensitivity te laag vindt, die is volgens hem gemiddeld zo’n 20 ‘C ; lees en lach eens lekker luid: http://www.duurzaamnieuws.nl/james-hansen-klimaat-kan-wel-twintig-graden-warmer-worden/

 8. Lars Boelen 3 oktober 2013 om 15:43- Antwoorden

  Ik kon helaas niet aanwezig zijn, maar ben erg benieuwd naar wat de heren van onderstaande grafieken vinden. Mijns inziens is de luchttemperatuur op 1 meter een bijzonder slechte indicator van “het klimaat” hoewel die veruit de meeste aandacht krijgt on de media. De oceanen, toch 70% van het aardoppervlak zijn veel belangrijker. De temperatuurstijgingen daar worden niet in tienden, maar in hele graden gemeten. En de zuurgraad, direct beïnvloedt door de 400ppm CO2 die erboven hangt stijgt ook alarmerend snel.

  Afwijking zeewatertemperatuur van het langjarig gemiddelde:
  http://www.ospo.noaa.gov/data/sst/anomaly/2013/anomnight.9.30.2013.gif

  Verzuring van de oceanen:
  http://www.ocean-acidification.net/FAQacidity.html

  Volume Noordpoolijs:
  https://sites.google.com/site/arctischepinguin/home/piomas
  Kan best zijn dat we met een extreem laag zonnemaximum en twee la Nina’s achter elkaar ergens 0,1C kwijtgeraakt zijn. Hoe warm zou het zijn als de zon wel actief geweest was?

 9. TINSTAAFL 3 oktober 2013 om 16:59- Antwoorden

  De temperatuurstijgingen daar worden niet in tienden, maar in hele graden gemeten.

  Héle graden? Hoeveel precies en over welke periode?

 10. Niek Rodenburg 3 oktober 2013 om 17:12- Antwoorden

  Stormglas schreef:

  Hoe warm zou het zijn als de zon wel actief geweest was?

  We gaan toch niet discussiëren over een paar tiende graad?
  Het kan me namelijk niet warm genoeg zijn, daarom gaan we volgende week de 40 graden opzoeken.
  Een land met 360 dagen zon per jaar.
  Ik heb in dat land nog nooit iemand horen zeuren dat het blauwe water te warm, te koud, zuur of niet zuur is.
  Dat schijnt een typisch westerse kwaal te zijn daarover aandacht te vragen.

  Maar misschien komt dat wel vanwege het feit dat zodra zich een Greenpeace lid vertoont hij of zij direct in de pot met kokend heet water verdwijnt.

  Ooit nog een Greenpeace lid in Frankrijk zien demonstreren sinds de Rainbow Warrier?

 11. Niek Rodenburg 3 oktober 2013 om 17:56- Antwoorden

  Goed hoor.:)
  8 uur morgen?
  cul

 12. Niek Rodenburg 3 oktober 2013 om 18:22- Antwoorden

  Even off topic
  Nienke belde me, ze dacht dat je nog hier was. BB weer kaput?

  • JNWLWK 3 oktober 2013 om 19:29- Antwoorden

   Get a room….

   • JNWLWK 3 oktober 2013 om 20:42- Antwoorden

    Is een standaard uitdrukking voor mensen die te klef zijn, of in dit geval voor anderen onbegrijpelijke geheimtaal tegen elkaar spreken, anders dan de onbegrijpelijke brabbeltaal over “wat vinden jullie van mijn zelfbedachte grafieken tot op de honderste graad nauwkeurig over een statistisch significante tijdspanne van 2 jaar””….wat denk je zelf????

    • Niek Rodenburg 3 oktober 2013 om 21:00- Antwoorden

     Jan, ik zei dat ik even off topic was en dan is een blog een goed middel om te communiceren als je weet dat de ander kant hier op een iPad met 3G ook meeleest omdat haar waardeloze blackberry weer kapot is omdat die uit de auto is gevallen.
     En aangezien er alleen op die BB email zit was dit de enige mogelijkheid omdat er ook geen vaste lijn in huis is.
     Dit was due een soort hockeystickoplossing.

    • Niek Rodenburg 3 oktober 2013 om 21:02- Antwoorden

     Ik lees bij jou ook wel eens onbegrijpelijke brabbeltaal.:))

    • Skip 19 juli 2016 om 02:19- Antwoorden

     Thanks for stnaitrg the ball rolling with this insight.

 13. Niek Rodenburg 3 oktober 2013 om 20:37- Antwoorden

  ….with a view

 14. […] ik teleurgesteld ben in AR5, dat was de titel van mijn presentatie gisteren tijdens een symposium in Nieuwspoort. Ook Bob Carter, Fred Singer (zij vertegenwoordigden het NIPCC-rapport) en Albert Klein Tank (KNMI […]

Geef een reactie