Feike Sijbesma belandde in de Duurzame top 100 van Trouw omdat hij landbouwgewas in de fik wil steken (biobrandstof)

Feike Sijbesma belandde in de Duurzame top 100 van Trouw omdat hij landbouwgewas in de fik wil steken (biobrandstof)

Knuffeltopman Feike Sijbesma (DSM) uit de Duurzame 100 van dagblad Trouw wil met DSM deels weg uit Europa. Dat kopt het Financieele Dagblad vandaag. De reden? Europa wordt te duur(zaam). De energieprijzen in Europa zijn ruim een factor 2 hoger dan in de VS en zullen enkel nog stijgen als gevolg van de klimaatdoelen die het Europees Parlement oplegt aan de Europese Commissie voor 2030- aangevuurd door onze klimaatactivisten Kamp (VVD) en Mansveld (PvdA) die via Rijksoverheid.nl de Europese Commissie overhaalden ‘ambitie’ te tonen om de Europese energiemarkt verder te verstoren met door Brussel opgelegde keuzes voor inefficentere en duurdere energie (wind, zon, biomassa)

29 procent banen op de tocht in de chemie
We zagen het al langer aankomen, en de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie waarschuwde hier vorig jaar al voor. Terwijl gaswinning in Nederland geen cent duurder is dan in de Verenigde Staten, legt de overheid daar zoveel heffingen over energie dat de prijzen kunstmatig hoger blijven. De overheid is namelijk verslaafd aan subsidies van de fossiele brandstofsector, en accijns. Liefst 29 procent van de banen in de chemiesector zou op de tocht staan. In de chemiesector werken 79.000 mensen, en er zijn nog eens 400.000 andere banen aan gerelateerd.

De energiemarkt in Europa wordt daarnaast verregaand verstoord door klimaatactivisme, waarbij de overheid papieren doelen voor ‘duurzame’ energie oplegt (40 procent in 2030), versmald tot inefficiente windenergie die met miljardensubsidies kunstmatig in de markt wordt geduwd, en miljardensubsidies voor het bijstoken van bos in kolencentrales (biomassa).  Dat heeft géén daling van CO2-emissies tot gevolg. Wel duwen de subsidies het relatief schonere aardgas (min 23 procent afgelopen jaar) uit de energiemarkt ten gunste van kolen (=12 procent)

Feike Sijbesma belandde in de Duurzame top 100 omdat hij zo pro-biomassa was.

Sinds 2010 stijgt Feike Sijbesma op de lijst. Is erg bezig met biobrandstof

Dagblad Trouw, misschien wel de slechtste krant van Nederland
Duurzaam in de definitie van Dagblad Trouw lijkt ongeveer synoniem met inefficient en duur, volgens de politieke natuurwet dat Groen Links altijd averechts werkt. Terwijl échte experts als productie-ecoloog Rudy Rabbinge juist pleiten voor een exit-strategie voor bio-energie: te inefficient, je kunt bio-grondstoffen beter inzetten voor hoogwaardiger chemische toepassing dan ze in de fik steken tegen miljardensubsidies.Wij mensen zijn veel beter in het omzetten van zonne-energie dan planten, met een beetje nanotechnologie er bij krijgen we zonnecellen met 40 procent rendement of meer. Planten kun je dus beter voor iets anders gebruiken.

Experts pleiten dus voor het 180 graden tegendeel van wat  Henk Kamk nu doet mij zijn ‘Rijksdienst voor Ondernemend Nederland’: die miljardensubsidies nu ‘investeringen’ noemt, want als je de naam verandert verandert de werkelijkheid vanzelf mee. Laat zijn ambtenaren nog eens verplicht 1984 lezen van George Orwell, en beste Henk: waarom lees je ‘m zelf niet ook nog een keer?En wat minder Dagblad Trouw lezen en andere neo-communistische oprispingen op oud papier.

Dagblad Trouw vindt zichzelf een kwaliteitskrant….Maar ben je een kwaliteitskrant wanneer je politieke ideologie voorrang geeft boven een eenvoudige analyse van de feiten. CPN-adept Willem Schoonen weet vast wel weer een excuus te verzinnen. Hij is alvast een veel Beter Mensch dan ik, een veel meer Verantwoordelijke Wereldburger, die zich Zorgen Maakt om Toekomstige Generaties. Jammer dat zoveel toekomstgerichtheid veel mensen het zicht op het nu ontneemt.

We gaan terug naar de biobased economy, en liggen zo mooi op schema

We gaan terug naar de biobased economy, en liggen zo mooi op schema