morsdood in de computer, allemaal uw schuld!!!

morsdood in de computer, allemaal uw schuld!!!

Er is een kans van 28 procent dat 36 amfibieen en reptielen die alleen in de Verenigde Staten voorkomen (endemen) in het jaar 2100 uitsterven door klimaatopwarming, althans- in de computer van een door de NASA gesponsorde studie in Neetjur Kleimut Tsjeensj. Zonder klimaatopwarming zou die kans 1 procent zijn. Dat meldt Nature World News, dat weer vol staat met allerlei klimaatziektes: ook de tarwe-oogst zou mogelijk misschien in het jaar 2500 enz, en oprukkende insectenplagen zijn ook in de computer mogelijk als

..en daarmee waarschijnlijk alle kranten die hun persberichtjes integraal overpennen, en daarbij meesmuilend naar ons grinniken ‘hoho, zie je nou wel gekke septisieee’. (als ik het gemiddelde niveau der linksdraaiende informatie-amateurs/de journalistiek even mag typeren).

We herhalen de zin nog even om de ernst tot u door te laten dringen.

Er is een KANS van 28 procent in het jaar 2100. Dat klinkt wel erg nauwkeurig, dus moet het wel waar zijn..Of toch niet?

Ik gok dat niemand van de mensen die dit bericht nu fanatiek overpent zich afvraagt: hoe weten ze dat?

  • Hoeveel opwarming voeren ze in de computer in?
  • Welke veranderingen in habitat, voedselvoorziening en landgebruik voeren ze in ( GEEN, dat kunnen die modellen niet)
  • Leven reptielen- die in de VS  zich aanpastten bij een temperatuurrange van -30 tot +50 – van voldoende kou of van voedsel?
  • Hoe weten ze hoe warm het is in 2100, als wetenschappers nu al soebatten over de achterblijvende opwarming ten opzichte van de bestaande klimaatmodellen?
  • Kloppen die SAR-modellen wel (species area relationship) waarbij soorten 1 op 1 moeten vluchten naar het noorden op zoek naar voldoende kou?
  • Zien we in Nederland bijvoorbeeld reptielen vluchten naar het noorden op zoek naar voldoende kou? (nee)
  • Als ze dat bij ons niet doen, waarom vluchten ze in de computer in de Verenigde Staten in het jaar 2100 dan wel, behalve dat er onderzoeksgeld beschikbaar komt om dit soort onzin uit te kramen?
  • Is directe habitatvernietiging, het aanleggen van snelwegen voor schaliegaswinning en zonnefarms in reptielengebied niet veel belangrijker?

Gebruik vooral niet je gezonde verstand. Want nee: dit is DE wetenschap die het zegt, dit zijn HELE KNAPPE MENEREN en het staat in Het Gezaghebbende Nature.

Zo denken de meeste van mijn collegae…..Heeft dagblad Trouw het al overgenomen om de mensen te schoppen tot ze een geweten hebben?