RZ13visserij2

Slikt de Nederlandse bevolking de groene leugen niet meer zo snel, dan helpt de journalistiek haar wel. Afgelopen week gaven ook Knevel en Van de Brink mijn ex-dorpsgenoot Ed Nijpels- voorzitter borgingscommissie van het Energieakkoord- een kontje waarbij hij mag beweren dat over 10 jaar ons aardgas op is…Een drievoudige leugen in de context waarin hij het brengt, namelijk als rechtvaardiging voor gesubsidieerde overcapaciteit aan windvermogen op land en Zee.

Bij de expositie van Gasunie in Slochteren die ik 2 jr terug bezocht werd nog vermeld dat we tot 2040 met die bel toekunnen, over het ‘op’ raken van voorraden gaat het zelden over fysiek leeg maar wat technisch-economisch winbaar is.
Tel daarbij de simpele staafdiagrammen van het CBS waarin je kunt zien dat Nederland (met aftrek van gas als doorvoer) liefst 43 procent van haar opgepompte aardgas exporteert- om zo de topzware bureacratie te kunnen betalen, de vijfde kolonne dood aan de joden roepende riftokkies koest te houden, en de improductieve klasse een gevoel van zingeving, waar Noorwegen haar oliegeld in techniekfondsen investeert- met 12 miljard euro aardgasbaten per jaar en we zien:

Wat Nijpels beweert is een drievoudige leugen
A. er is meer gas dan hij zegt
B. Het is een beleidskeuze om zo snel mogelijk zoveel mogelijk gas te verkwisten voor staatsgewin en korte termijngewin aandeelhouders NAM, die zacht gezegd niet beslist in ons landsbelang is, hooguit voor het in de lucht houden van een onhoudbaar status quo
C. Geen rechtvaardiging voor het Energieakkoord dat enkel een klein deel van de elektrische energieopwekking dekt (die op haar beurt 13 % totaal dekt) die voor het leeuwendeel en in groeiende mate door kolen wordt opgewekt en reeds meer gedekt door gedumpte Duitse windstroom en steeds minder door het relatief dure aardgas, zie ‘de rekening voorbij’ van ingenieursvereniging Kivi voor de statistieken

Als Climategate.nl bieden wij u graag een alternatief voor de ‘ons gevoel zegt dat het waar is’-rommel waarmee de mainstreammedia (elsevier en enkelen uitgezonderd…)en linksige ‘mediaprofessionals’ u in slaap sussen. waarbij de klimaat-en energieredactie van de NOS zelfs het verschil tussen vermogen en energie niet kent: zuiver onvermogen….

Journo’s zouden ipv mij nu aan te vallen eens kunnen afvragen: zijn wij nu werkelijk zo goed als we dat zelf voelen/ elkaar daarin bevestigen…ik wil jullie tere kinderzielen niet kwetsen, hooguit een beetje wakker schudden