Trudy: helpt u in één hap af van uw Noordse Woelmuizen-probleem

Trudy: helpt u in één hap af van uw Noordse Woelmuizen-probleem

Er is in Nederland één figuur actief die bij aankomst bij de hemelpoort nog tegen Petrus zou procederen, omdat de kleur van die poort ‘m niet groen genoeg is. Hij heet Harm Niesen van de Faunabescherming en al procederend hitst hij heel Nederland op tegen de natuurbescherming met één of ander suf Habitatrichtlijn-beestje in de hand. Waarna hij en de kliek rond Wakker Dier, Dier dit en Dier zus elkaar met onbegrepen ogen over de boze buitenwereld aankijken: wat fijn dat er toch nog goede mensen als ons bestaan in deze wrede onverschillige wereld snif snif. De Vriendschap van een Dier, doet ze beseffen dat ze leven, snif snif. Schop de Westerling tot zij een geweten heeft huil huil.

Vandaag kreeg ik wel één van zijn huzarenstukjes toegestuurd. Een collectief boeren in de Eierlandspolder zou een stuk land van 800 hectare handmatig moeten bemesten, omdat er MOGELIJK een Noordse Woelmuis zou kunnen leven. De Noordse Woelmuis is wel het sufste Habitatrichtlijnsoortje dat je kunt aanslepen. Een na de IJstijd hier verzeild geraakt procedurebeestje dat met wat inteelt tot nieuwe ondersoort evolueerde die nauwelijks van wat voor kut-veldmuis ook te onderscheiden is, (het staartje) en waar uw kat alvast niet moeilijk over doet. Hap, dood, ’t is de kunst niet.

Dé Natura 2000 oplossing: Trudy!
Ik bied Simon Ruiter, de boer alvast mijn oplossing aan en die heet Trudy. Mijn terrier is een onfeilbare muizenvanger die als een vos iedere muis bespringt en met een vlotte beet naar een andere wereld helpt zonder habitatrichtlijntjes en andere pesterijen die slechts tot doel hebben om normaal werkende mensen vast te binden. Voor slechts een tientje per uur kan ze u jaren procedures tot de Raad van State besparen. De opbrengsten van Trudy’s activiteiten in Natura 2000-habitat komen dan ten goede aan constructieve natuurbescherming, in plaats van de zinloze papier en internetvulling die Natura 2000 heet. Welke mongool heeft ooit bedacht dat Natura 2000 ooit enig goed zou doen, behalve voor het papieren en juridische adviescircuit. (ik ben er ook niet minder van geworden hahahah)

Dat is ook mijn advies aan iedereen die zo’n procedurebeestje op zijn land vindt. Direct plat slaan, stuur je hond er op af al kan je met de botte kant van een schep ook veel heil verrichten.

En Harm Niesen, je zult dit vanzelf lezen. Wat ben jij de grootste vijand van de natuurbescherming in Nederland. Heeft nog nooit iemand dat tegen je gezegd met je bord voor je hoofd? Bij deze dan, aangenaam.  Je leven is minder zinvol zo dan je zelf dacht: bekeer je en biedt je excuses aan bij alle mensen wiens rechtvaardigheidsgevoel je tot het bot hebt gekrenkt.