Alle als groen =(gesubsidieerde) stroom die Essent, Klimaatbureausponsor- zelf opwekt komt van bijstook bos uit Amerika, windstroom kopen ze in van anderen

Alle als groen =(gesubsidieerde) stroom die Essent, Klimaatbureausponsor- zelf opwekt komt van bijstook bos uit Amerika, windstroom kopen ze in van anderen


Opnieuw grotesk mediafalen inzake energiesubsidiebeleid, ditmaal van RTL Nieuws. Het door Essent en andere van klimaatsubsidies levende nutsbedrijven gesponsorde klimaatbureau Hier van ex-WNF employee Sible Schone kreeg vandaag een handig lobbybericht voor meer windmolensubsidies in Nederland prime time bij RTL Nieuws: door krokodillentranen te huilen over het feit dat energiebedrijven op een internationale stroommarkt hun niet-fossiel opgewekte stroom in het buitenland kopen, zoals Noorse waterkrachtstroom die via de daarvoor aangelegde Norned kabel aan NL geleverd kan worden. Hier wil dat alle groene stroom met Nederlands belastinggeld wordt opgewekt, waar haar grootste sponsor waar ze veelvuldig reclame voor maakt- Essent- al de grootste profiteur is van miljarden euros biomassa-subsidies van Nederland, overigens zonder een grammetje CO2 netto uit te sparen. Zie ook Hier, de innige verwevenheid van Hier met Essent.

Zoals RTL het nieuws bracht lijkt het alsof 2 miljoen huishoudens eigenlijk grijze stroom zouden krijgen. Dat lijkt mij onzin. Ook Essent koopt- afgezien van haar biomassabijstook die met 4 miljard euro MEP subsidies werd gefinancierd- alle als groen verkochte stroom in bij buitenlandse windmolens volgens hun jaaropgaaf 2012. Toen de MEP regeling afliep zetten ze direct de biocentrale in Cuijk stil om die bij nieuwe subsidies weer te herstarten.
Dat uit je stopcontact de afgeregelde cocktail van diverse bronnen komt doet niets af aan wat de stroomaanbieder jouw verkoopt. Die koopt een x aandeel niet fossiele stroom in op een EUROPESE markt en verkoopt dat aan jouw.

De uitglijder aan het einde van het item, toont wat de werkelijke bedoeling was van Sible Schone. Druk zetten achter de bouw van windmolens/subsidiegeneratoren in Nederland, en RTL Nieuws gaat even dankbaar kromstaan om die boodschap er van achteren in te spuiten. De argeloze kijker kan denken dat het echt nodig was, omdat marketeer Schone met oog op zijn doelgroep (journaille met kritisch professioneel zelfbeeld) een kritische insteek van zijn marketingboodschap verkocht.

Klimaatsubsidie-bureau Hier hanteert haar eigen definitie van groene stroom: elektriciteit die met Nederlandse subsidies op eigen bodem is opgewekt. Hier ligt de cruciale uitglijder van RTL Nieuws. Het bericht van RTL is dus een zuivere hoax.

Dat de certificaten van minder profiterende Nutsbedrijven dan Essent niet aan die onzinnige definitie voldoen, maakt hun stroom niet minder groen. Mag ik de redactie verder tippen dat groene stroom per definitie onzin is.. Laat ik dat maar niet doen. De meest journalisten zijn zo ver geindoctrineerd door de klimaatsubsidielobby dat ze nu vast denken: hij is gek. Dat hoop ik overigens ook steeds.
Mijn conclusie zou zijn: nu Essent door destructief energiebeleid van de overheid al een gascentrale stilzet en mogelijk door onrendabel draaien van diverse centrales in het rood gaat duiken, nu eigenaar van Essent RWE al de Duitse staat aanklaagt vanwege het stilzetten van nog functionerende kerncentrales, blijft er nog 1 bron van duurzame geldstromen over: De belastingbetaler die via windsubsidiegeneratoren de nutsbedrijven in de lucht mag houden.