130 groene NGO's zetten al weer druk om zichzelf aan het werk te houden

130 groene NGO’s zetten al weer druk om zichzelf aan het werk te houden

De vissers hadden gelijk: Gucci-communiste en visserijcommissaris Maria Damanaki handelde als verlengstuk van de liefst 130 groene NGO’s die tegen de visserij lobbyen in Brussel (zie afbeelding), waarbij ze blijven roepen dat ‘De Overbevissing’ moet worden be-eindigd: die dankzij hun afgedwongen aanlandplicht voor bijvangst potentieel erger kan worden. Het lijkt de bedoeling van groene NGO’s dan ook om problemen te MAKEN en in stand te houden in plaats van op te lossen: anders verliezen ze bestaansrecht en gelden.

Groen zijn is een miljoenenbusiness. Die groene lobby kreeg al een geschatte 220 miljoen dollar van Amerikaanse filantropen (waaronder Pew Foundation)om het Gemeenschappelijke Visserijbeleid te beïnvloeden. Damanaki vertrok na als verlengstuk van deze lobby te handelen nu naar het Amerikaanse Natuurmonumenten, the Nature Conservancy. Ondertussen hield Hector Vila van het Spaanse ministerie van Landbouw en Milieu ook een presentatie ‘Transparancy in the Fishing’, waarin ze het probleem van illegale aanlandingen van vis willen oplossen. Ze besluiten met een tekst die veel ingewijden in het visserijwereldje en lezers van Climategate.nl bekend zal voorkomen. Het is fijn dat ook eens van officials van een regering te horen:

Non Governmental Organisation’s role in the Transparancy:

In many occasions NGO’s don’t seek solutions: they live the problems as a means for funding.  A change of mentality would be well received in the proces of transparancy in the global fishing.

Zijn Ingles verdient geen schoonheidsprijs, maar de boodschap is duidelijk. Deed Dijksma eindelijk maar eens vergelijkbare uitspraken in het openbaar. Christien en vrienden van het WNF: lees je mee? Dankzij jullie Discardban die je met de Seas At Risk en Oceans 2012 coalitie opdrong, creëerde je er een extra economisch en ecologisch probleem bij: het in enkele jaren doorduwen van een aanlandplicht voor bijvangst waar je liever gefaseerd en rustig werkt. Ik voorspel een ecologische en economische ramp. Of was dat ook jullie bedoeling, om zo jezelf aan het werk te houden.

Een adventsgedachte.