Zorgvuldig voor u geselecteerd: een turbineloze Friese horizon

Zorgvuldig voor u geselecteerd: een turbineloze Friese horizon

Reinette Klever (PVV) kreeg  een antwoord van  Henk Kamp (VVD)  op haar Kamervragen over de stijgende energierekening door het Energieakkoord. Die bedraagt- zo erkent nu ook Kamp aan de Kamer- honderden euro’s extra koopkrachtverlies in 2020 om zo de kas van windmolenaars te spekken, en dan noemt Kamp enkel de kostenstijging door SDE-belastingen. U betaalt 5,6 ct per kuub gas steun aan windmolenaars/subsidiemiljonairs/Van Oord  in 2020 en 2,3ct per Kwh stroom.  Waarbij Kamp voor een huishouden dat 3500 kWh per jaar verbruikt, een SDE+-opslag belooft van een kleine 200 euro. Wie geen als ‘groen’ gelabelde subsidiestroom afneemt maar gewone grijze stroom krijgt een hogere rekening gepresenteerd.

Bij een huishoudelijk elektriciteitsverbruik van 3 500 kWh en een aardgasverbruik van 1 600 m3, waarbij voor beide verbruiken niet wordt uitgegaan van energiesparing en hernieuwbare energieopties en na correctie van de hiervoor beschreven omissies, bedraagt de energiejaarrekening in 2020 circa € 2.300, waarvan € 195 als bijdrage voor de stimulering van hernieuwbare energie. Zoals aangegeven in het antwoord op vraag 3 gaan ECN en PBL uit van een iets lager energieverbruik in 2020, waarmee de energierekening in 2020 circa € 2.130 bedraagt, waarvan € 175 als bijdrage voor de stimulering van hernieuwbare energie.

..terwijl hij anderen die subsidiestroom afnemen en ‘energie besparen’ volgens voorwaarden van de overheid een lagere belasting belooft. Lees ik het goed?  En ik mis hier nogal wat ge-externaliseerde kosten van et Energieakkoord, Kamp belooft zelfs een daling van de energierekening. (ex SDE-opslag)

Ja, je suis Gekke Henk: iedereen slikt dit….Oh ja het terrorisme, laten we daar al papegaaiend de pagina’s mee volplempen, ooh jee wat een dreiging. Per jaar honderden doden in het verkeer en vandaag ging ook iedereen weer vrolijk de weg op. Hoeveel doden door Islamterrorisme in NL?

1 dooie filmmaker in 10  jaar. En het was nog een slechte film ook. Mohammed B was van de smaakpolitie.

Nee dat is belangrijk, en laten we het gerommel van de millieubeweging/Henk Kamp aan de ruggengraat van onze economie- de energievoorziening- maar lekker aan ons voorbij gaan…