De hele tijd maar in de ankers hangen hier op Climategate.nl, dat heeft zo zijn beperkingen. Wat voor alternatief heb ik voor het besteden van al die miljarden euro’s die groene fanatici willen besteden aan het lelijker maken van Nederland door 3000 windmolens neer te planten? Met planten! Kijk op de site van de kunstenaar-botanicus Patrick Blanc die mondiaal langs gevels verticale tuinen aanlegt. Hij komt in juni naar Almere. Even shoppen op zijn webstek geeft mij nu al voor een heel voorjaar en zomer ideeen om ieder kaal plekje muur hier te bezetten met groen. Waarom hebben we dat niet meer in Nederland? Zelfs Zoetermeer en Almere kun je zo aantrekkelijk maken.

Wij zijn ook het enige Europese land waar Blanc NIET een project heeft gehad. Het dichtste bij komen we hier met van die klimoproosters als geluidsscherm langs wegen. Wat mij betreft besteden we niet alleen die klimaatsubsidies aan vertikaal tuinieren (er is ook een Nederlandse variant Vertiplant) omdat je zo het stadseffect in de zomer van overtollige hitte bestrijdt. We kunnen ook alle geld dat nu naar Natuurmonumenten (50 miljoen euro per jaar, daar kun je meerdere leuke projecten voor doen!!) cs gaat voor fantasieloos oer-tuinieren met oerkoe en pitrus-plasdrasveldjes naar vertikale tuinen in de stad overhevelen. Of die 30 miljoen euro die ze kregen voor de Marker Wadden weer terugeisen, en daar dan iets zinvols mee doen.

Daar heb je tenminste echt wat aan als mensen, het fleurt alle kale o0stblok-achtige situaties op. Als Sharon Dijksma natuur wil die ‘midden in de samenleving staat’, dichterbij dan een groene muur in de stad kun je in de samenleving niet komen…

Het kan, het is geen zweverige toestand, het is voelbaar, en het is leuk. Je kunt die vreselijke blokkendoosterreinen van bedrijven’parken’ zo een beter aanzicht geven, die nu het zelfmoordcijfer in Nederland helpen opkrikken tot het hoogste na Tsjechië. 1800 mannen per jaar die het voor gezien houden en de NS belasten. Wat een troosteloze treurnis. Dat kan dus anders..