imageGisteren zat ik in Het Pandje, het eetcafe in Hilversum voor mensen die van zichzelf vinden dat ze erg goed zijn, en die elkaar meestal zonder enig intellectueel referentiekader in elkaars narcisme bevestigen: mainstream-journaille, al dan niet aan het infuus van publieke omroepsubsidies. Het meningskartel van naar links hellende alfa’s: hoornbrildragers, drie dagenbaardjes en huppelende net-geen-bimbo’s die gevatheid met intelligentie en inzicht verwarren.

Geen volkje dat onbewust onbekwaam zo slachtoffer werd van de tijdgeest die historicus en filosoof Sid Lukassen beschrijft in zijn proefschrift Avondland en Identiteit.

Lekker ongegeneerd somberen over Europa in verval, de Elementaire Deeltjes-samenleving waarbij feiten ondergeschikt raakten aan gevoel door waarheidsrelativisme-fundamentalisten. Als het goed voelt, is het goed. This is my truth, tell me yours, wat tot waarheidsintimidatie leidt. De hoogste autoriteit is nu wat zich met de meest succesvolle propaganda voorziet van de meeste mediamacht, daarmee politieke agenda en zo greep op publieke middelen.

image Zie het 50 tot 100 miljard euro kostende Energieakkoord, zonder enige kritische vraag van Tweede Kamerleden, Reinette Klever van de PVV uitgezonderd. Door mediaconditionering hebben velen bij haar nu direct negatieve associaties.

We leven in het land van vrijheid van dezelfde meningsuiting, waar het  cultuurmarxisme ons al via de jeugd inhamerde via media en onderwijs WAT we over links, rechts, man en vrouw,milieu en natuur moeten denken. In plaats vanHOE we ook maar weer leren te denken.

Die cultuur maakt dat politiek gedreven charlatans als klimaatalarmist Pier Vellinga de controle krijgen over tientallen miljoenen euros onderzoekssubsidies uit de Bsik aardgasgelden, om nu de baas te spelen binnen de op aardgasgeld van het Waddenfonds drijvende Waddenacademie.

Als je marketing maar deugt en media-autoriteit drijven in deze cultuur de lichtgewichten naar boven. Vellinga dankt zijn status niet aan zijn wetenschappelijke publicaties, maar de mate waarin journalisten hem bij veelvuldige herhaling citeren als de klimaatexpert. Of zo’n Han Lindeboom…

En voor mensen zonder intellectueel referentiekader is waarheid datgene wat je bij herhaling het meeste hoorde, wat iedereen zegt, Maurice de Hond-gekef. De dictatuur van de gemanipuleerde kudde, die onder mediadruk haar mening bijstelt.

Maar een sombere visie op de morele gesteldheid van het mensenpark is prima te combineren met levensgenot en geloof in datgene waar mensen weer wel goed in zijn. Creativiteit en technische innovatie.

ik reed in een Audi A6 waarbij je daar op hogeschoolniveau een stukje van ziet samengebald. De slimme auto met adaptieve cruise control, en een motor die zichzelf op standby zet bij stilstand in stadsverkeer.

Een enorme megaslee die dankzij alle techniek toch 1 op 15 kan rijden. Je kunt in mijn visie beter materiaal willen manipuleren met slimme mensn die hun sommetjes maken. Dan het gedrag van mensen Manipuleren via media, om topdown via de bureaucratie jouw belangen tot wetgeving te verheffen..

Die krakende wagen genaamd Europa komt nu tot stilstand…