Samen voor een gezond banksaldo van Stichting de Noordzee

Ecologische barbaren!!!

Stichting de Noordzee schaadt de unieke biodiversiteit van stranden met hun Beach Clean Up ,’alle goede bedoelingen ten spijt’. Dat schrijft ecoloog Menno Schilthuizen van Naturalis in Bionieuws. De pakketten van afval langs de vloedlijn zijn unieke ecosysteempjes op de grens van zee en land: de vloedmerkgemeenschap.

Pakketten afval (rottende algen, zeewier, dode schelp- en schaalderien en vissen, maar ook flessen, flarden visnet, piepschuijm en houten pallets) bieden onderdak aan een voedselweb van strandvlooien, pissebedden, insecgten, springstaarten, spinnen en andere ongewervelde dieren. Deels soorten die uitsluitend DAAR leven en in geen enkel ander habitat.

en

Neem bijvoorbeeld de zestien soortren wiervliegen die ons land rijk is en die uitsluitend leven in die vloedmerken. Daar planten ze zich voort en dienen hun larven weer als gastheren voor gespecialiseerde sluipwespen. En als voedsel voor vloedmerkloopkevers- kortschildkevers, maar ook voor vogels als spreeuwen en steenlopers.

Schaamteloze Stichting de Noordzee
De ecologische barbaren van Stichting de Noordzee zijn er zelfs trots op, dat ze deze ecologisch waardevolle gemeenschap met wortel en tak uitroeiden. Zie hier, wat zij gesponsord door baggerbedrijf /bodemberoerder Boskalis samen vorig jaar aanrichtten:

We hebben het gedaan! De héle Noordzeekust opgeruimd, van Cadzand in Zeeland tot aan Schiermonnikoog, 350 kilometer in 31 dagen. In de maand augustus ruimde Stichting De Noordzee de héle Noordzeekust op.

Screen Shot 2015-04-09 at 08.15.27

Zoals Schilthuizen hen vermanend toespreekt:

De vijftienhonderd vrijwilligers die meededen aan de Boskalis Beach Cleanup haalden vorig jaar meer dan twintig ton afval op. En aangezien de meeste vloedmerken hechte vlechtwerken zijn van organisch en kunstmatig materiaal, zal ook daarbij- alle goede bedoelingen ten spijt- HEEL WAT ECOLOGISCHE SCHADE ZIJN AANGERICHT.

Uiteraard is niet alleen bodemberoeringsbedrijf Boskalis hier de sponsor van. Ook de loterij voor goede bedoelingen, de Nationale Postcode Loterij stimuleerde deze uitroeiing van unieke vloedmerkgemeenschappen. Biodiversiteit bij Goede Bedoelingen-clubs is namelijk alleen dat, wat een zacht vachtje heeft of knuffelbaar lijkt.

De obsessie van Stichting de Noordzee/Greenpeace met ‘de gezonde zee’ en ‘de schone aarde’ zijn ook uitvloeisels van de zelfde opruimdrift. Niet voor niets bestaat het gros van de aanhang van milieuclubs uit (linkse huis)vrouwen met ambitie in deeltijd/als de vlag goed hangt. Voltijds-zeurkousjes met Opzij-abonnementje die dankzij het feminisme thuis lui en pedant zijn geworden. En die dan ongevraagd andermans leven willen opruimen, want tsja: het zit toch bij die vrouwtjes in de genen.

Het moet zich toch ergens uiten.