Ed N. de schaduw-adjunct van het FD

Ed N. de schaduw-adjunct van het FD

Ed Nijpels is de man die nu met zijn Energieakkoord de lasten van uw energierekening ophoogt met 500 tot 1000 euro per jaar na 2020. Daarvan profiteren zijn oude maatjes bij het voormalige Econcern (Darwind, Typhoon Capital etc). Onze Ed was lid van de Raad van Comissarissen toen Econcern op de fles ging. Follow the Money schreef al eens over zijn wandel: zoals hoe hij druk zette op een VVD-Statenlid van de Provincie Noord Holland om Econcern een lening te verstrekken van 100 miljoen euro. Nu moet Ed N. voorkomen, vanwege de miljoenenflop van Econcern, lees de details in het Financieele Dagblad. 

Dat is de zelfde krant die Ed Dubbele Pet Nijpels eerder een kontje gaf, nadat uw journalist het waagde Ed N. kritisch te bevragen over het Energieakkoord, die flop van 73 miljard euro subsidies voor bosbijstook en windmolenaars tot 2023 zonder milieuwinst. Ed Nijpels werd toen gast-hoofdredacteur van het FD en kreeg de week daarop een goedmakertje, het meest beschamende en kritiekloze interview in de geschiedenis van de Nederlandse journalistiek.

Objectief kan een medium als het FD niet zijn, omdat ze vriendjes met de macht moeten blijven.Die wil hen anders niet meer te woord staan, en de krant moet dagelijks toch de achterkant van advertentiepagina’s vullen.

Nu is het FD plots wakker, terwijl het bij deze zaak gaat om slechts 25 miljoen euro in aandelen, waarbij 2 Limburgers zich benadeeld voelen. Nee, die 73 miljard euro daar moet je dan vooral NIET over schrijven als Financieel medium. Dat is nodig en buiten alle discussie, voor het klimaat.