No Tricks Zone schreef al dat de Paus 4 van de 10 geboden overtreedt met zijn Groene Preek, waarvan zijn steun aan de brengers van vals getuigenis (Greenpeace) wel het meest onthutsend is. De humanist Brendan O’ Neill is ook meesterlijk in het fileren van de groene geloofsleer die de Paus verkondigt, de verovering van het Vaticaan door Greenpeace. Het heeft eeuwen geduurd voor we het motto van de Verlichting eigen maakten, namelijk te durven denken en waarnemen en niet iedere autoriteitsredenering voor zoete koek slikken. Dus niet ‘de Paus zegt dat extreem weer dreigt door onze hebzucht, dus is het zo’.

En dan is er nu een- met kunstschatten omringde- Paus in Rome, die vindt dat onze hang naar welvaart en luxe leidt tot zeven plagen. Niet op basis van Het Laatste Woord uit de Bijbel dit keer maar De Wetenschap met hoofdletter. Waarvan er maar 1 variant is, namelijk de versie die groene gekkies er van maakten met hun modelfabricages. De stroman waarmee ze tegenspraak buiten het debat plaatsen. Alsof je De Wetenschap hebt versus Zij die de Waarheid Verdraaien, Ketters, waarvan ons blog 1 van de Nederlandse centra vormt. O’ Neill schrijft:

Er is één reden waarom paus Franciscus zijn milieu-encycliek heeft geschreven: om de stokoude Vaticaanse opvattingen over schuld, onderdanigheid en misantropie op te dringen. Een openlijke flirt met het groene evangelie is de meest geaccepteerde manier om zijn eigen geloof te promoten. Die opzet is geslaagd. Aan de internationale reacties van commentatoren te zien, is de paus hartstikke hip en progressief. (een wit voetje bij de zelfde mensen die de Paus afzeiken als hij Pro Life is, hoera RZ)

De meest onthullende passage uit zijn encycliek is waar hij de milieubeschermers prijst omdat ze in staat zijn een einde te maken aan het tijdperk van vooruitgang. ‘Volgend op een periode van irrationeel vertrouwen in vooruitgang en menselijk potentieel, hebben sommige sectoren van de samenleving een meer kritische benadering omarmd’, schrijft hij. ‘We zien toegenomen gevoeligheid voor het milieu en de noodzaak om de natuur te beschermen.’

De eerlijkheid is verfrissend, om niet te zeggen: onthutsend. Lees het nog een keer. De paus geeft hier onomwonden aan dat de milieubeweging een aanval pleegt op de vooruitgang en de menselijkheid – een aanval die hij van harte ondersteunt. De paus is dol op de groenen omdat ze de moderniteit terugdraaien! Ze maken een einde aan die vreselijke periode dat de mens dacht zomaar te kunnen ontsnappen aan armoede, ziekte of het lot.

Geen morele vooruitgang....

Geen morele vooruitgang….

500 jaar morele stilstand en langer
De overeenkomsten tussen de Groene en de Katholieke Kerk zijn hier al tot vervelens toe besproken.
Het was de Katholieke Kerk die pionierde met Aflatenhandel, en nu heeft de Groene Kerk haar CO2-aflatenhandel, waarbij je welvaartszonden compenseert met virtuele bomenplant op een witte plek op de kaart ergens onder de Evenaar. Goedkoop land dat carbon-companies opkopen voor het planten van hun monocultures, om zo hun zakken te vullen met goedgelovigheid en kuddegeest. Er is kortom 500 jaar geen wezenlijke geestelijke vooruitgang geweest in het Westen, het kreeg enkel een andere vermomming. We zijn weer terug bij af.

Met dank aan mede-ecomodernist Marco Visscher, lees Brendan O’ Neill zijn essay. Ik deel O’ Neill zijn Humanistische wereldbeeld niet, waar dit de seculiere kant op gaat. Omdat ik secularisme als geestelijke armoede beschouw. Een dwaas zegt, er is geen God, zo opent Psalm 14, en dat is 2500 jaar geleden al geschreven. Er is niets vrijdenkerigs of moderns aan seculier zijn…En dan, bij mij geldt ook niet de mantra ‘oud is fout’. Ik vind historie inspirerend, drink liever een 40 jaar oude Malt whisky, bezoek graag abdijen, een goede wijn heeft ook even gelegen. Stokoude opvattingen zijn juist een teken van houdbaarheid.

Een gezond zelfwantrouwen, zondenbesef heeft bij mensen een functie, het getuigt van inzicht in de menselijke aard. Hoewel je jezelf natuurlijk fantastisch vindt, bestaan in je handelen verschillende motieven die niet beslist erg nobel zijn. En dus handelen mensen nu nog net als in een Griekse tragedie van 2500 jaar oud, of als in het Oude Testament.

En…Is er niet een verlangen naar wat de generatie van mijn ouders nog maar meemaakte: dat je een auto volgeladen met je hebben en houden zonder slot in Parijs kon neerzetten, en dan de hort op kon gaan om eens lekker de stad te verkennen. Gij zult niet…..Je hoefde je huis nog niet als fort te bewaken met inbraak-alarm omdat de Politie anders zegt: inbraak? Eigen Schuld! 

Mensen zijn van nature niet goed maar opportunistisch, ze zijn goed als het ze goed uitkomt. De stok achter de deur van een Hemelse Vader is nodig om normen er bij de Goegemeente in te rammen. En dan is het nog behelpen.

En loop op Koopzondag door een willekeurige koopgoot, zie die Neanderthalerkoppen, enige misantropie is mij ook niet vreemd: ‘met de mensheid wordt het nooit echt wat, al kunnen we mooie spullen verzinnen’. 

 

..geen morele vooruitgang

..geen morele vooruitgang

Onze hoop zit juist in Welvaart, vernuft en overdaad
Maar daar zit dan ook onze hoop: (sommige) mensen zijn creatief, intelligent, uitvinder, artiest. Waar er van morele vooruitgang sinds de steentijd niet beslist sprake is, kunnen we technische oplossingen vinden om de negatieve kanten van onze apenhersens te verzachten, even ontsnappen. Heeft de Katholieke Kerk hier met haar hang naar kunstschatten ook niet een stimulerende rol gespeeld? Het maakt nogal wat uit of je een kathedraal binnenkomt, de toppunten van Middeleeuwse bouwkunst en artisticiteit, waar je iets van het Sublieme mag ervaren…of een kale grot die functioneert volgens de normen van de Groene Kerk, kampvuurtje en dan heel bio-dynamisch je Max Havelaar schuld en boete-thee nippen, terwijl een of ander grottenwijf haar Unieke Zelf exploreert op slechte trommelmuziek.

….Dus ik snap in Godesnaam niet waarom juist de Katholieke Kerk nu terug naar de steentijd wil samen met Greenpeace….Greenpeace-personeel, daar dien je als Kruisvaarder eens flink op los te slaan. Moet je die koppen ook zien: ze vragen er om

Sla mij alsjeblieft-mensen

Sla-mij-alsjeblieft-types van Greenpeace, de overtreders van het Achtste Gebod, brengers van Vals Getuigenis, misdadigers tegen de menselijkheid

Het zijn de Protestanten geweest die alle weelde de katholieke kerken uitsloegen met de Beeldenstorm. Ik zie de Groene Kerk als stuiptrekking van de Protestantse Kerk, waar God uit is gejaagd, als sluitstuk van die Beeldenstorm.

Kortom, deze Paus omhelst het waanidee dat je de anti-christelijke geloofsleer van de Groene Kerk moet omarmen (vereren van geschapene boven de Schepper), om zo bij de linkse goegemeente zieltjes te winnen. De zelfde seculiere huichelaars bij zelfbenoemde kwaliteitsmedia, die tegen de Paus pissen als hij zich Pro-Life uit, of pro gezin en een huwelijk met je cavia niet als progressief omarmt. Heeft iemand de sprinkhanen uit zijn mond zien vliegen, het schuim uit zijn mond zien komen en zijn ogen zien draaien?

Nou ja, ze brouwen lekker bier, die katholieken en daarmee compenseren ze flaters als deze.