..pure poëzie van de WUR Hoogleraar Tiny van Boekel, die voordraagt uit eigen werk

Pure poëzie van de WUR Hoogleraar Tiny van Boekel, die voordraagt uit eigen werk

Niet Gekozen Organisaties (NGO’s) met een romantisch wereldbeeld waarin ‘chemie’ het zelfde is als gif en ‘E-nummers’ tot wantrouwen leiden, misleiden de consument. Dat stelt de hoogleraar en levensmiddelen-technoloog Tiny van Boekel in Chemisch Magazine. Mediaal thuiswedstrijdje dus, maar toch: het staat tenminste ergens in.  Ook is eten uit biologische landbouw niet gezonder, en kunnen juist natuurlijke producten vele malen giftiger zijn.

Logisch: Bedenkt dat de plant zijn bestrijdingsmiddelen zelf maakt tegen zijn belagers, herbivoren en de mens. Nicotine, morfine, de hele alkaloidengroep, cyanide alles is zeer natuurlijk en al in lage concentraties uiterst giftig.

Juist de voedselindustrie heeft ons eten gezonder gemaakt. Daarom is ook ophef over chloorkippen weer zo’n typisch voorbeeld van chemofobische hysterie, en uit zijn verband gerukte risicoperceptie. Als je kind in een zwembad duikt, krijgt het een veelvoud chloor binnen. En zoals Van Boekel het uitdrukt:

Ik krijg liever een beetje chloor binnen dan salmonella

Milieuclubs zijn een plaag voor de samenleving
De natuurzuiverheids-romantiek wordt door een flinke buikloop dankzij de volledig natuurlijke salmonella-bacterie gefalsificeerd. Laten we verder nog vaststellen: Ook Van Boekel stelt vast wat wij al langer zagen, namelijk dat NGO’s als WNF, Stichting de Noordzee, Greenpeace en al dat leugenachtige groene tuig-vergeet ook de Waddenvereniging niet onder je scheldkanonnades te vernoemen- een plaag zijn voor de samenleving. Die clubs beschadigen nodeloos imago’s en productiemethodes van voedselproducenten die niet aan hun romantische idealen en vooral commerciële groene keurmerkjes voldoen. Hij zal ook Wakker Dier en al dat labiele dierenvriendentuig bedoelen.

Maar intussen is de angst, vooral door sommige ngo’s, wel gezaaid. Wat mij daaraan stoort, is dat ze zo dogmatisch zijn dat er geen discussie meer mogelijk is. Natuurlijk moet het goed doordacht zijn. Maar mensen zien niet in dat we gaan vastlopen als we het niet doen.”

Biologisch, eigenlijk heel logisch

Biologisch, eigenlijk heel logisch

Voor de doorgewinterde Climategate.nl lezer is dit oude kost, maar toch goed om even te vermelden.

Overigens is uw blogger recent overgestapt op BIOLOGISCHE zuivelproducten. Niet omdat ik ’s avonds bij volle maan beslist richting het oosten moet piesen over mijn composthoop en dan ‘Moeder Aarde Yes We Can’ roep, om zo aan de eisen van SKAL te voldoen. Maar omdat ik geen steun wil verlenen aan boeren die ons boerenland verbouwen tot levenloze gifgroene agro-racebanen. Op de boerenmarkt in Oldeberkoop kocht ik waterbuffel-hamburgers van de waterbuffelfarm, biologisch appelkersensap en nog een lijstje met producten die ik niet zal noemen omdat deze mijn met chemicalien en CO2 opgeblazen blogimago aan diggelen slaan. 

Een charmante lieve dame met ronde appelbillen gaf me nog een appel mee voor de dorst.

En ik loop al op leren sandalen. Zag er al uit als Volkert van der G. en woonde op het zelfde barakkenkamp in Wageningen. Het zit er wel in, wilde ik maar zeggen..

Er zijn best argumenten te vinden om niet alles uit de massaproductie voor lief te nemen.  Maar doe dat niet vanuit ideologie, of uit chemofobie. Maar gewoon vanuit je boerenverstand en je eigen filosofie op natuur en mens. En lees ook VORK, prikken in de voedselketen.