Climate sensitivity overview

De Amerikaanse klimaatscepticus, Pat Michaels, heeft de klimaatdiscussie met een nieuw woord verrijkt: ‘science denier’!

Tijdens een hoorzitting voor het Amerikaanse congres wees Patrick Michaels op de steeds verder afnemende schattingen van de klimaatgevoeligheid in de wetenschappelijke klimaatliteratuur. Voor een overzicht daarvan zie de afbeelding hierboven. Maar door klimaatalarmisten wordt dat genegeerd. Vandaar de kwalificatie: ‘science deniers’.

Voor de geschreven verklaring van Patrick Michaels zie hier.

Op de website van EIKE schreven F. Gervais, C.O. Weiss en H.J. Lüdecke hierover:

Hier bedeutet ECS (equilibrium climate sensitivity) die Temperaturerhöhung bei dauernd doppelt so hoher CO2 Konzentration. TCR (transient climate response) bedeutet die Temperaturerhöhung über 20 Jahre bei 1% pro Jahr Änderung der CO2 Konzentration um den Mittelwert der verdoppelten Konzentration herum (1% ist nicht unrealistisch). TCR ist wegen der Trägheit der Ozeane geringer als ECS. Die veröffentlichten Werte für beide Größen sind mit den Jahren kontinuierlich gesunken.

Obwohl eine Verdopplung der CO2 Konzentration wegen der Begrenztheit der Vorräte an Öl und Kohle etc. kaum erreichbar scheint, liegt die Voraussage selbst für diese hohen Werte für ECS bei nur etwa 2°C und für TCT nur bei etwa 1,8°C.

Dies, wohlgemerkt, ohne irgendwelche „Dekarbonisierungs“-Anstrengungen, welche die Welt ohnedies in Armut stürzen würden (sollen??).

Aldus de EIKE–auteurs.

Lees verder hier.

Over zijn optreden voor het congres schreef Pat Michaels:

In his introductory remarks, Congressman Lowenthal (D-NY) went on the usual these-witnesses-are-climate-deniers rant.  As I was the next speaker, I re-wrote my oral testimony to point out, in three spots, that people who did not recognize the low-sensitivity papers, or the huge disparity between the midtropospheric observed and modeled data, or the low sensitivity in the multiauthored Otto study (15 of the authors were lead authors in the last IPCC report), were in fact “science deniers”.

Judging from his reaction at the end of the hearing, it really got to him.

Aldus Patrick Michaels.

Lees en zie verder hier.

 

Als we deze trend van afnemende klimaatgevoeligheid naar de toekomst extrapoleren, houden we niet veel meer over. (Grapje!)

Maar toch … zo stort het AGW-kaartenhuis steeds verder in elkaar.

Voor mijn eerdere bijdragen over klimaat en aanverwante zaken zie hierhier, hier, hier en hier.