Ruim 1.600 wetenschappers ondertekenden de ‘No Climate Emergency’-verklaring

Door Naveen Athrappully (via The Epoch Times).

Internationale wetenschappers hebben een verklaring ondertekend waarin ze het bestaan van een klimaatcrisis van de hand wijzen en benadrukken dat kooldioxide gunstig is voor de aarde, in tegenstelling tot het populaire alarmistische verhaal.

“Er is geen klimaatnoodtoestand”, zei de Global Climate Intelligence Group (CLINTEL) in haar World Climate Declaration (pdf), die in augustus openbaar werd gemaakt.

“Klimaatwetenschap zou minder politiek moeten zijn, terwijl klimaatbeleid wetenschappelijker zou moeten zijn. Wetenschappers moeten openlijk de onzekerheden en overdrijvingen in hun voorspellingen over de opwarming van de aarde aan de orde stellen, terwijl politici de werkelijke kosten en de ingebeelde voordelen van hun beleidsmaatregelen onpartijdig moeten inschatten.”

In totaal hebben 1.609 wetenschappers en professionals van over de hele wereld de verklaring ondertekend, waaronder 321 uit de Verenigde Staten.

De coalitie wees erop dat het klimaat op aarde gevarieerd is zolang het bestaat, waarbij de planeet verschillende koude en warme fasen doormaakt. De Kleine IJstijd eindigde pas in 1850, zeiden ze.

“Het is dan ook geen verrassing dat we nu een periode van opwarming doormaken”,

aldus de verklaring.

De opwarming gebeurt “veel langzamer” dan voorspeld door het Intergouvernementeel Panel voor Klimaatverandering (IPCC).

“Klimaatmodellen hebben veel tekortkomingen en zijn in de verste verte niet plausibel als beleidsinstrument”, aldus de coalitie, eraan toevoegend dat deze modellen “het effect van broeikasgassen overdrijven” en “het feit negeren dat het verrijken van de atmosfeer met CO2 gunstig is.”

Hoewel klimaatalarmisten CO2 karakteriseren als schadelijk voor het milieu, wees de coalitie er bijvoorbeeld op dat het gas “geen vervuilende stof” is.

Kooldioxide is ‘essentieel’ voor al het leven op aarde en is ‘gunstig’ voor de natuur. Extra CO2 resulteert in de groei van de mondiale plantaardige biomassa en verhoogt tegelijkertijd de opbrengsten van gewassen wereldwijd.

CLINTEL verwierp ook het verhaal dat de opwarming van de aarde verband zou houden met toenemende natuurrampen zoals orkanen, overstromingen en droogtes, en benadrukte dat er “geen statistisch bewijs” is om deze beweringen te staven.

“Er is geen sprake van een klimaatcrisis. Er is dus geen reden voor paniek en ongerustheid. Wij zijn sterk gekant tegen het schadelijke en onrealistische CO2-neutraliteitsbeleid dat voor 2050 wordt voorgesteld. Ga voor aanpassing in plaats van mitigatie. Aanpassing werkt, wat de oorzaken ook zijn”, aldus het rapport.

“Het geloven in de uitkomst van een klimaatmodel betekent geloven in wat de modelmakers erin hebben gestopt. Dit is precies het probleem van de huidige klimaatdiscussie, waarin klimaatmodellen centraal staan. De klimaatwetenschap is verworden tot een discussie gebaseerd op overtuigingen, en niet op gedegen zelfkritische wetenschap. Moeten we ons niet bevrijden van het naïeve geloof in onvolwassen klimaatmodellen?”

Klimaatmodellen en zonlichtreflectie

John Clauser.

Onder de ondertekenaars van CLINTEL bevinden zich twee Nobelprijswinnaars: natuurkundigen John Francis Clauser uit de Verenigde Staten en Ivan Giaever, een Noors-Amerikaan.

Clauser heeft een belangrijke toevoeging aan de klimaatmodellen gemaakt om het verhaal van de opwarming van de aarde te verwerpen: het zichtbare licht dat wordt weerkaatst door cumuluswolken die gemiddeld de helft van de aarde bedekken.

De huidige klimaatmodellen onderschatten dit aspect van de reflectie van cumuluswolken, dat een sleutelrol speelt bij het reguleren van de temperatuur op aarde, enorm. Clauser vertelde president Joe Biden eerder dat hij het niet eens was met zijn klimaatbeleid.

In mei werd Clauser verkozen tot lid van de raad van bestuur van de CO2 Coalition, een groep die zich richt op de gunstige bijdragen van kooldioxide aan het milieu.

“Het populaire verhaal over klimaatverandering weerspiegelt een gevaarlijke corruptie van de wetenschap die de wereldeconomie en het welzijn van miljarden mensen bedreigt”,

zei Clauser in een verklaring van 5 mei.

“Misplaatste klimaatwetenschap is uitgezaaid tot een enorme shock-journalistieke pseudowetenschap. Op haar beurt is de pseudowetenschap een zondebok geworden voor een grote verscheidenheid aan andere, niet-gerelateerde kwalen.”

“Het is gepromoot en uitgebreid door soortgelijke misleide zakelijke marketingagenten, politici, journalisten, overheidsinstanties en milieuactivisten. Naar mijn mening is er geen sprake van een echte klimaatcrisis.”

Valse Doomsday-voorspellingen, een presidentiële kwestie

De verklaring van CLINTEL tegen het verhaal over de klimaatverandering gaat in tegen de propaganda die wordt verspreid door klimaatalarmisten die al lang doemscenario’s voorspellen die worden veroorzaakt door de opwarming van de aarde – en die geen van alle ooit zijn uitgekomen.

In 1970 voorspelden sommige klimaatwetenschappers dat de aarde in de 21e eeuw een nieuwe ijstijd zou binnengaan. Vervuilingsexpert James Lodge voorspelde dat

“luchtvervuiling de zon zou kunnen vernietigen en een nieuwe ijstijd zou kunnen veroorzaken in het eerste derde deel van de nieuwe eeuw”,

aldus The Boston Globe.

In mei 1982 zei Mostafa Tolba, destijds uitvoerend directeur van het milieuprogramma van de Verenigde Naties, dat als de wereld niet van koers zou veranderen, zij te maken zou krijgen met een

‘milieucatastrofe die getuige zal zijn van een verwoesting die even compleet en onomkeerbaar zal zijn als elke nucleaire holocaust tegen 2000.’

In juni 2008 zei James Hansen, directeur van NASA’s Goddard Institute of Space Sciences, dat er in de zomer binnen vijf tot tien jaar geen ijs meer in het noordpoolgebied zou zijn.

Terwijl klimaatalarmisten propaganda over de opwarming van de aarde blijven verspreiden, is het onderwerp een thema geworden in de presidentiële race van 2024, waarbij meerdere kandidaten het openlijk van de hand wijzen.

In een bericht van 13 juli op X zei de Democratische presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr. dat klimaatverandering

“gebruikt wordt om ons door middel van angst onder controle te houden.”

“Vrijheid en vrije markten zijn een veel betere manier om vervuiling te stoppen. Vervuilers maken zichzelf rijk door het publiek te laten betalen voor de schade die zij aanrichten”, zei hij.

Tijdens het eerste presidentiële debat van de Republikeinse Partij in 2024 noemde kandidaat Vivek Ramaswamy de klimaatverandering een ‘hoax’.

“De realiteit is dat de anti-koolstofagenda de natte deken over onze economie is. En dus is de realiteit dat er meer mensen sterven aan slecht beleid inzake klimaatverandering dan aan daadwerkelijke klimaatverandering”, zei hij.

Hoge temperaturen, hardhandig optreden van Biden

Klimaatactivisten hebben benadrukt dat de opwarming van de aarde verantwoordelijk is voor de stijgende temperaturen in de Verenigde Staten, en beweren zelfs dat de temperaturen recordhoogten bereiken.

John Christy.

In een recent interview met The Epoch Times heeft John Christy, klimatoloog en hoogleraar atmosferische wetenschappen aan de Universiteit van Alabama in Huntsville, het verhaal van recordhoge temperaturen verworpen.

“Regionaal gezien heeft het Westen de afgelopen honderd jaar het grootste aantal hete zomerrecords gezien, maar in de Ohio Valley en het Upper Midwest zijn er de minste”, zegt hij. … Voor de aaneengesloten VS als geheel hebben de afgelopen tien jaar slechts een gemiddeld aantal records opgeleverd. De jaren dertig zijn nog steeds kampioen.”

Het beleid inzake klimaatverandering is door het Energiedepartement gebruikt om ingrijpende levensstijlveranderingen in de Verenigde Staten te rechtvaardigen, zoals het beperken van huishoudelijke apparaten en soms zelfs het ronduit verbieden ervan.

In juni stelde het Energiedepartement regels voor die vereisen dat plafondventilatoren energiezuiniger worden, een ontwikkeling die ertoe zou kunnen leiden dat fabrikanten 86,6 miljoen dollar per jaar moeten uitgeven aan ‘hogere apparatuurkosten’.

Naveen Athrappully.

In februari heeft de DOE energie-efficiëntieregels voorgesteld die gericht zijn op gaskachels en die van invloed zouden zijn op de helft van alle nieuwe modellen van dergelijke kachels die in de Verenigde Staten worden verkocht, terwijl de meeste bestaande niet-conform zouden worden.

In juli stelde de Amerikaanse Consumer Product Safety Commission een beleid voor dat bijna alle bestaande draagbare gasgeneratoren van de markt zou verwijderen.

De regering-Biden heeft al een verbod op gloeilampen ingevoerd, dat op 1 augustus van kracht werd.

***

Bron hier.

***