???????

??????? Nog 11 dagen banketten, buffetten en klimaatdemagogie bij onze kwaliteitsmedia

Wij noemen onszelf niet ‘objectief’ of ‘kwaliteit zus en zo’, er is goed geïnformeerde en slecht geïnformeerde journalistiek. Maak ik een feitelijke fout, straf mij in de comments below, alle feitelijke correcties zijn welkom. Wij constateren, ook al is Obama nog zo de held van dat objectieve kwaliteits-journaille, hij kraamt klimatologisch gezien aantoonbare kolder uit. Dus hoe kun je dan beweren kwaliteitskrant te zijn, terwijl je aantoonbare onzin verheft tot kop boven je stuk? OK, ideologisch gezien is het heel juist, maar het is feitelijk onjuist. En is dat niet de scheidslijn tussen goede en slechte journalistiek?

Kom er in, voorbeelden van de laatste 3 miljoen jaar waarin mensen vluchtten voor klimatologische verandering
Onze reageerders mogen in de comments alle voorbeelden opnoemen waarin de mensheid dankzij klimaatverandering op drift raakte. Ik trap af en begin in de tijd van de Neanderthalers 35.000 jaar geleden, plaats delict de Rots van Gibraltar, handeling- conflict Homo sapiens met neanderthalensis, einde ongewis. Bij het verscheiden van de Neanderthaler kan klimaat ook een rol hebben gespeeld, het valt niet uit te sluiten.

Al zijn de theorieën van de laatste 10 jaar dat hij met sapiens het op een seksueel akkoordje gooide. En wanneer je door de gemiddelde Hollandse koopgoot loopt op zaterdagmiddag, of de Jumbo van Sint Nicolaasga op iedere willekeurige dag en je ziet dat klootjesvolk bij elkaar dan geloof je dat zo. De Nederthaler is alive and kicking.

Maar die werking van klimaatverandering, het had ook even goed voor de tocht van de eerste hominiden Out of Africa kunnen zijn. Ik bedoel dan ver voor Obama’s voorouders out of Africa kwamen.

Wie komt er in…

In de tussentijd nog even dit filmpje van hoe ze op de Egyptische televisie Obama belachelijk maken omdat hij ‘kleimut tsjeenjs’ ziet als militaire dreiging boven IS. ‘Zit hij aan de drugs of zo, mijn dochter van 8 heeft grotere biceps’.