In deel 4 van ‘glijdt Nederland af naar een ecototalitair regime’ dit artikel dat socioloog Nico Stehr schreef voor de Frankfurter Allgemeine, nu vertaald door de GWPF. Stehr signaleert dat steeds meer mensen die zich klimaatwetenschapper noemen, pleiten voor het installeren van een dictatuur om zo in Urgenda-stijl alle CO2-productie te elimineren. Hij citeert ondermeer Joachim Schelnnhuber van het Potsdam Institut fur Klimaforschung.

Deze klimaatfluisteraar van zowel de Paus als van Merkel pleit voor ’the Great Transformation’. Daarbij blijft vaag, wat deze Grote Sprong Voorwaarts/Transitie nu precies betekent. Let wel, Schelnnhuber is dus niet zomaar een randfiguur. Hij is mainstream, gelauwerd en wordt op een schild gedragen door de academische wereld.

Totalitair denken is mainstream groen denken
Ik zou zeggen, lees het artikel van Stehr en huiver. Dit is mainstream groen denken, actief gepromoot door academici als de ‘dokter voor het milieu’ David Shearman, hoewel men HIER ook een redelijk commentaar levert. Shearman wil de planeet genezen van de ziekte die welvarende mensen heet. Dus u moet even uw mond houden voor uw eigen bestwil en buigen. Of dit boek van William Ophuls ‘Plato’s Revenge, Politics in the Age of Ecology‘ waarbij De Natuur ons voortaan instructies geeft hoe te leven. En waarbij ‘de deskundigen’ een grote gedachte-verandering helpen forceren. Voor onze eigen bestwil uiteraard. En vanzelfsprekend, met beroep op DE wetenschap.

images-9

Dit is ook hoe ze bij Urgenda ( de naam zegt al voldoende) denken in hun Grote Transitie. Daarom gebruikten zij de rechter om de democratische besluitvorming te passeren. Ik schreef het al eerder: Malthus x Marx = Club van Rome, en Duurzame 100-man Maurits Groen die onderstaande meeschreef zit daar in de adviesraad. Een wereldregering bestuurd door ‘de deskundigen’, zoals afgesproken in 1992 in RIO (Reshaping International Order)

Een sterke Grote Roerganger is nodig voor de Grote Sprong Voorwaarts

Een sterke Grote Roerganger is nodig voor de Grote Sprong Voorwaarts

En Urgenda is momenteel knuffelbeer van media en politiek. Daar gebruiken ze eufemismen als ‘Echt Leiderschap’. En onze mainstream-media publiceren dat gretig, met name de Pravda van klimaatfanatici, dagblad Trouw. Bij dagblad Trouw vergelijken ze mensen als ons met holocaustontkenners/onmensen. Ook vernam ik dat men niet met mensen wil samenwerken die met mij geassocieerd kunnen worden. Tenzij ze iedere betrekking met mij afzweren. Gezellig!

 

 

Steeds fanatieker
Wie Stehr wil afschilderen als dom en slecht mens, om via persoonlijke diskwalificatie de eigen intellectuele luiheid te rechtvaardigen; Stehr schreef met onder andere ecomodernisten Ted Nordhaus, Michael Shellenberger, Roger Pielke Jr. en klimaatwetenschapper Mike Hulme de Hartwell Paper die een uitweg moest bieden uit de stagnatie van CO2-gericht klimaatbeleid. Die stagnatie zagen we al in 2009 na de zoveelste klimaattop, toen in Kopenhagen.

Zij hanteren als uitgangsprincipe voor beleid ‘menselijke waardigheid’. Dus humanistische waarden. Menselijkheid in plaats van de abstactie van atmosferische zuiverheid waartoe klimaatfanatici oproepen (350 ppm als DE zuiverheidsnorm), als historische noodzaak om die menselijke waardigheid geweld aan te doen. Met de staat als pressiemiddel.

De reactie van klimaatfanatici op die onwerkbare benadering via 1 spoor- CO2 afknijpen via een overheid die voor een groot deel van haar belastingen draait op fossiele accijns- is dus dat ze nog fanatieker worden. Vanzelfsprekend hebben ze alleen DE wetenschap nodig. Daarom is deze waarschuwing van sociaal wetenschapper Stehr wel zo relevant

One of the fundamental flaws in the portrait of the unpleasant democracy is the failure to recognise the social nature of knowledge in general and the controversial nature of political knowledge in particular.

En deze quote van zijn co-auteur van de Hartwell Paper, Friedrich Hayek is ook interessant

the people, who are intoxicated by the progress of knowledge, so often become enemies of freedom.”

Little Green Bag

Het leukste klimaatkritische filmpje in tijden komt van deze Soul Brother. Zo zie je dat de leuke mensen met enige humor aan onze kant staan. Bekijk het nu het nog mag. Dus samengevat: het eet wortels, het graaft holen in de duinen, het plant zich razendsnel voort, heeft lange flaporen, het heeft een wipstaart EN het doet ienemiene. Maar als ik dan zeg: het is een konijn, dan ben ik kwetsend, nou kunnen we je niet meer serieus nemen, oooh, wat onfatsoenlijk.