EU Subsidies Environmental Justice Fund

EU Subsidies Environmental Justice Fund 2014

De Volkskrant schrijft weer een groen lobbybericht over: nu zou er te weinig controle zijn op import van (illegale) vis buiten de EU, en ‘Nederland doet te weinig’: er is weer ontevredenheid gewekt die om meer bureaucratie vraagt. Want dat zegt het Wereld Natuur Fonds (krijgt jaarlijks 6,6 ton euro lobbygeld voor Brusselse lobby van Europese commissie) met een andere groene control-freaks, de Environmental Justice Foundation (kreeg 1,5 ton euro lobbygeld van Brussel in 2014), en Oceana. Die laatste drijft op Life+-subsidies, 5,6 ton euro in 2014, om dan bij Brussel te lobbyen voor meer Brusselse regels.

En meer regels, daar zijn onze kwaliteitsmedia gek op. En dus horen we dat  de God van Bureautopia- de overheid- niet genoeg doet. Er zijn meer regels nodig.

Oceana ving in 2014 liefst 5,6 ton lobbysubsidie om meer Brusselse regulering te bepleiten

Oceana ving in 2014 liefst 5,6 ton lobbysubsidie om meer Brusselse regulering te bepleiten

Nu proberen ze IUU op de kaart te krijgen: Illegal Unreported visserij. Alles dat uit de oceaan komt willen zij gecertificeerd zien. En welk labeltje moet dat zijn? Ongetwijfeld, Handel in Wantrouwen BV, Wij van MSC-eend adviseren MSC. Deze clubs dienen de belangen van de Brusselse bureaucratie, en daarom krijgen ze er ook van betaald. Meer controle, meer regulering, regels buiten de Nederlandse wet om.

Het Brusselse lobbykantoor van WWF krijgt 6,5 ton om te lobbyen voor meer Brusselse regels

Het Brusselse lobbykantoor van WWF krijgt 6,6 ton om te lobbyen voor meer Brusselse regels

Pew financiert groene controlfreaks
Adolf noemt Pew een onderzoeksbureau. Lijkt mij niet.  Pew Charitable Trust is een legaat van Sun Oil. Zoals Rockefeller Foundation het legaat is van Standard Oil. Een Amerikaans fonds dat – net als de Rockefeller Foundation- alles financiert dat via een supranationale achterdeur en via de Brusselse achterdeur de handelingsvrijheid moet beknotten voor de groene zaak. In die hoek zoek ik het alvast.

  • Pew is een financier van alle diepgroene lobby voor zeereservaten en controle over alle handelsstromen, zoals het rapport Blue Charity Business al toonde.
  • Pew was bijvoorbeeld de financier van het door NRC Damesblad braaf overgeschreven bericht van Daniel Pauly met de zelfde strekking: er wordt nog te veel illegale vis gevangen. Dit campagnenieuws past in het zelfde Pew-straatje.
  • Pew financierde De Zee is Leeg in 2048, campagne-studie waarmee Wereld Natuur Fonds en Greenpeace te pas en te onpas komen opdraven. Steeds op de vooravond van een conferentie waar bureaucraten besluiten nemen, komt er uit die hoek weer ‘nieuw onderzoek dat zegt dat een ramp plaatsvindt, die bureaucratisch ingrijpen vraagt’.

 

...we hebben belangrijker dingen aan ons hoofd...

…we hebben belangrijker dingen aan ons hoofd…

Omkatten
Nu kan er best veel illegale visserij zijn. Nou en….Dat is hooguit stom voor die vissers zelf. Zodra ze hun eigen vis op hebben gevist en er zit niks meer, dan kunnen ze uit bedrijf. En dan eten wij wel biefstuk of iets anders. Is de biefstuk op dan heb ik nog twee kippen die dagelijks eieren leggen. En anders eet je groente.

Verder kennen we nog de zaak met het omkatten van ‘chinese flounder’, dus Chinese Schar die 5 Urker vishandelaren als duurdere scholfilet vis doorverkochten zoals Reformatorisch Dagblad meldde. Er gebeuren best dingen die niet door de beugel kunnen. Maar vergeleken bij het vooralsnog legale Energieakkoord is dat alles kinderspel.

  1. Actievoerder Frederik Smit in Friesland bericht mij hoe men voor 8 windturbines bij Pingjum alleen al aan pachtsubsidies over 20 jaar 5 miljoen euro gemeenschapsgeld opstrijken. En daar horen we die Environmental Justice dan weer niet over. Kortom: Nederland heeft wel belangrijker zorgen dan het feit datknoflook- en bananenlanden geen moer geven om duurzame visserij. Nou en, moeten wij dat dan voor die landen doen?
  2. En ondertussen loopt de EU met de Amerikaanse globo-lobby te oorloghitsen tegen Rusland. En dan moeten wij zo’n oorloghitsende kleptostaat Oekraine in de EUopnemen die bewust op Poetin’s tegen gaat staan. Poetin is de boeman van onze nationale eenheidsmedia, die vrije journalistiek die braaf overschrijft wat de globo-lobby voorschrijft.
  3. Van alle zorgen die er op dit moment zijn is de niet-duurzaam-genoeg -visserij op Trinidad en Tobago en de Kaaiman Eilanden dus wel de minste.
  4. De Environmental Justice Foundation riep eerder iets over 150 miljoen klimaatvluchtelingen dankzij 0,8 graden opwarming in 150 jaar. Het is kortom de zoveelste internationaal werkende paniekfabriek, die een staat van angst wil opwekken. Zodat politici regels accepteren die ze bij gezond verstand nooit zouden doen.
Zelfde subsidieclub, ander paniekverhaal

Zelfde subsidieclub, ander paniekverhaal