andre-kuipers cr590

Kritische bijdrage aan de Energiedialoog
Aanstaande donderdag 30 juni, vindt er een bijeenkomst plaats op het ministerie van Economische Zaken in het kader van de Energiedialoog die Minister Kamp aankondigde in zijn energierapport.
Marcel Crok, Renate van Drimmelen en ik zullen op deze laatste dag van de energiedialoog het huidige klimaat- en energiebeleid evalueren, en suggesties doen voor een ander beleid.
Marcel kondigt de bijeenkomst zo aan
Het ministerie doet het zo (zie ook hier onder)
Het dialoogteam reageert sportief

We zijn met het ministerie overeengekomen dat er een zware delegatie van de ministeries EZ en I&M aanwezig zal zijn. Want het is weliswaar een publieke bijeenkomst, maar voor ons is het hoofddoel om de discussie aan te gaan met de ambtenaren die bezig zijn met het opstellen van de nieuwe beleidsplannen voor de energietransitie voor 2050. Het leek ons wel aangenaam maar weinig zinvol om een dagje door te brengen met vrienden die toch al even kritisch in de discussie staan als wij.
Maar het is een openbare bijeenkomst, dus bent u van harte welkom. Geef u wel op bij info@mwenb.nl en breng een legitimatie mee, anders komt u er niet in!

 

Energiebeleid: astronomisch duur en nutteloos, 9.0

Begin
30-06-2016 om 09:00
Einde
30-06-2016 om 12:00
Locatie
Ministerie van Economische Zaken, Den Haag

Programma

09:00 uur: Introductie door Jan Jaap van Halem, coördinator Energiedialoog vanuit het Ministerie van I&M.
09:15 uur: Klimaatverandering: Hoezo 5 voor 12? Wetenschapsjournalist Marcel Crok werkt aan een boek met deze titel. De laatste jaren stapelen de bewijzen zich op dat de gevolgen van de CO2-uitstoot aanzienlijk milder zijn dan de klimaatwetenschap lange tijd dacht. Deze positieve inzichten dringen nog niet door tot het beleid. Wat betekent dit in het kader van het Parijs Akkoord?
09:40 uur: Discussie met de zaal
10:00 uur: De kosten van het Energieakkoord. Energieadviseur Renate van Drimmelen (Breedofbuilds) werkte de afgelopen twee jaar aan een spreadsheet die de totale kosten – voor zover te achterhalen – van het Energieakkoord in kaart brengt. Conclusie: het Energieakkoord is erg duur en we laten veel goedkope maatregelen liggen.
10.25 uur: Discussie met de zaal
10:45 uur: Pauze
11.00 uur: Wat is er mis met de huidige energietransitie? Ingenieur Theo Wolters plaatst kanttekeningen bij zowel de technische als financiële haalbaarheid van de op dit moment ingezette energietransitie. En zal daarna schetsen hoe het in zijn ogen slimmer kan.
11:30 uur: Discussie met de zaal
12:00 uur: Einde bijeenkomst

Aanmelden is gratis en doet u via info@mwenb.nl
Legitimatie is verplicht.