Een zonnestraaltje rond 12 uur maakte het schrijven van dit blog mogelijk. Daarna, waren het Boer Piet en Boer Hans met hun koeien, die via mestvergisting nog wat basislast gaven. EN hiervoor zijn wij dus allen melkkoeien

Vandaag is het een beetje Belgie-Nederland. ’t is dat er een penalty valt, maar verder is het vooral de nul houden en de rit uitzitten.Rood is de zon, groen is biogas. En waar is de wind? Die waait niet (blauw)

De SER liet communicatiebureau I-AM de website Energieopwek.nl maken. Die toont dagelijks wat subsidie-energie uit wind- en zon Nederland oplevert.Vandaag kan 1 provinciegat als Leeuwarden (83 duizend inwoners) volgens deze site nu draaien op de nationaal geproduceerde hoeveelheid windenergie (het waait hier niet), zonne-energie (hij schijnt nu niet). Ware het niet, dat ook zelfs dat te optimistisch gesteld is. Waarover zo meer.

Dankzij afwezige zon- en wind draait het fictieve Leeuwarden nu vooralop biogas. Een paar boeren die wat mest laten vergisten en voor subsidie het vrijkomende methaan in de fik steken, onder applaus van onze Ed Dubbele Pet Nijpels, linkse meisjes met ‘duurzaam’-fetisj a la Floortje duswelbeswel Dessing, en de Springtij-sekte van Wouter van Dieren. Je kunt zo wel mooi bij kaarslicht dineren.

Onbedoelde eerlijkheid
Het is dat Boer Piet en Boer Hans met hun koe Bertha 2 en kudde nog wat mest vergisten. En zo rond 12 uur kwam er nog net een flauw zonnestraaltje door. Van die gelegenheid heb ik gebruik gemaakt om dit blog te prod……….u………ceren, pardon daar ging een wolk voor de zon.

Wat Roderik Vlotjong en Diederik Turbo van dat communicatiebureau kortom niet inzagen, is dat ze zo onbedoeld weergeven hoe zinloos de verspilling van 73 miljard euro- volgens nieuwe berekeningen zelfs 100 miljard euro- is aan wisselvallige en onbetrouwbare energie van het Energieakkoord, van Ed Dubbele Pet Nijpels en zijn SER.

  • Je kunt er de economie van Gambia in de Middeleeuwen tijdens de val van de Hottentotten-dynastie nog niet mee aandrijven.
Het mag wat kosten

Het mag wat kosten, maar dan heb je ook helemaal niks, behalve dan de mensen die de subsidie vangen: bron Financieele Dagblad van schaduwhoofdredacteur Ed Nijpels

Terwijl je al bijna nergens meer kunt rondrijden zonder die zwaaipalen in actie te zien, danwel in ledigheid staand in een windstil landschap, is dit dus de opbrengst. En zelfs dan liegt de SER/spiegelen ze deze magere opbrengst te rooskleurig voor.

..en dan zo'n lage opbrengst terwijl ze overal (stil)staan

..en dan zo’n lage opbrengst terwijl ze al overal (stil)staan

Want geen enkel persoon neemt immers die energie af. Wij nemen allemaal energie af van het net. Een net dat enkel stabiel gehouden wordt dankzij de basislast door fossiele energiecentrales. Anders zou………………….ik nu…..ha daar is even een straaltje zon………..ha het waait even, dus snel mijn zin afmaken…..sorry, de wind viel weer weg…..Volgens de weersverwachting kan ik om 1600 weer schrijven, dan waait het weer voldoende…

...maar dan heb je nog steeds helemaal niks. Nou ja, na 12 uur waaide het op 6 november weer een beetje, dus konden we nog snel wat werk verzetten

Nou ja, na 12 uur waaide het op 6 november weer een beetje (blauw), dus konden we nog snel wat werk verzetten, met een grote piek in de economische activiteit rond een uur of 5 ’s middags. Oh, toen gingen alle SER-ambtenaren net naar huis, en was al die arbeidsenergie niet meer nodig..

Hieronder een serie screenshots van Energieopwek.nl, die ik vast wel mag overnemen omdat dit toch met gemeenschapsgeld is gefinancierd. Daarnaast hebben wij als Climategate een duidelijke maatschappelijke functie, namelijk de leugenachtigheid van onze overheid aankaarten. Of laten we het anders formuleren: onbedoelde eerlijkheid (voor wie ietsje beter kijkt), een eigenschap die je bij Ed Nijpels en zijn Nijpelitaanse Maffia (VVD) alvast niet in de top tien verwacht.

Stel dat ze ook ontdekken dat ze zo wat al te eerlijk zijn, en het er weer afhalen. Dan hebben wij toch mooi een weekje eerlijkheid kunnen vastleggen voor het nageslacht. En dus hier: Een weekje duurzaam/labiele energie; Je zou er een liedje bij moeten hebben, ‘Don’t stop, wiggle wiggle’, …..wiebel wiebel

screen-shot-2016-11-10-at-11-44-41 screen-shot-2016-11-10-at-11-59-18 screen-shot-2016-11-10-at-11-59-32

Even een adempauze met een afwisselend plaatje, het was weer even windstil, dus viel de computer uit van deze inwoner:

Voorzitter Mao Nijpels van de SER

Voorzitter Ed Mao Nijpels van de SER

..om dan weer vrolijk verder te gaan, ja, de blaadjes ritselden, er was weer even wind en dus weer stroom voor deze inwoner:

 

screen-shot-2016-11-10-at-11-59-47 screen-shot-2016-11-10-at-12-00-03 screen-shot-2016-11-10-at-12-00-12 screen-shot-2016-11-10-at-12-00-24 screen-shot-2016-11-10-at-12-00-49 screen-shot-2016-11-10-at-12-01-40 screen-shot-2016-11-10-at-12-01-52

Tijd voor een IPCC voor intellectuele klimaat
En daarom maakte ik eerder dit jaar al onderstaande  fotoserie: staat achter elke sterke man een sterke vrouw?  Dan staat achter elke serie windturbines een sterke fossiele centrale die voorkomt dat we in Blackouts en chaos ten onder gaan. Deze kinderlijk eenvoudige waarheid is voor 99 procent van alle mainstream-mediamensjes al te moeilijk om te begrijpen, inclusief onze overheid die met Greenpeace samen roept dat we al voor 2050 op deze bronnen moeten draaien.

Dus zeg ik het eens met plaatjes, in de hoop dat dan het kwartje valt.

Ook als je alleen de havo hebt gedaan, dan moet je dit toch kunnen snappen. Mavo ook, of ‘praktisch geschoolde’. Of misschien is het wel dit: alleen hoger opgeleiden – mensen die op papier heel slim heten- die geloven dat je zo toch je economie kunt aandrijven, als je maar gelooft, de wereld wilt verbeteren en op autoriteiten afgaat die roepen dat het via deze weg gaat. Omdat je anders ’tegen DE wetenschap bent’, of zoals ze bij de NOS zeggen ‘klimaatverandering ontkent’.

Wie zijn boerenverstand gebruikt, doorziet meteen het boerenbedrog dat duurzaam heet. En dat we vooral een probleem hebben met ons intellectuele klimaat. Je zou daar een heel IPCC-rapport over kunnen volschrijven. In Nederland anno Nu is liegen het nieuwe normaal.

Achter ieder symbolisch draaiend windfarmpje staat een backup van fossiel te draaien

Achter ieder symbolisch draaiend windfarmpje staat een backup van fossiel te draaien

rz16-weer-8

 

Dus nogmaals, mediamensjes: zie de plaatjes, en dan eens de vraag. Zijt gij ziende blind en horende doof? En vooruit, als we dan toch bezig zijn met ‘zeg het met plaatjes’, een ‘zonneweide’/siliciumwoestijn: wat is hier nu groen aan? Dus groen, de kleur van blaadjes in de zomer aan de bomen.

rz11grun7

Waar de mainstream-journalistiek nu hofleverancier is van boerenbedrog samen met de milieubeweging en onze leugenachtige overheid, daar stel je dan de vraag: zou boerenverstand misschien geen wonderen verrichten?

Oh, het communicatiebureau I-Am doet ook iets met branding. Over branding gesproken, zie eens wat voor bodemberoering die windturbines op de Noordzee geven voor de Britse kust (London Array en Thanet Windfarm) gefotografeerd door de Nasa. Terwijl die windfams zulke mooie zeereservaten zouden opleveren met rijk bodemleven volgens Han Lindeboom.

screen-shot-2016-11-10-at-11-55-37

Maar het is vast goed bedoeld….Nee, dat is het niet. Tenzij je gelooft dat men in de top met mensen van IQ>140 achterlijk is. Er zit een kwaadaardig geopolitiek doel achter Duurzaam en dat heet het afdwingen van kunstmatige schaarste.