rz16-as-the-falcon-her-bells-15

Vandaag bij ‘mijn’ slechtvalken van de toren van Spannenburg geluk. Een valkenvrouw zat op de toren met overzicht over de polder. Net toen ik de camera pakte, zette ze een stootduik in vanaf de toren. Eerst vaart maken met gespierde vleugelslagen…

rz16-as-the-falcon-her-bells-16rz16-as-the-falcon-her-bells-17

….en dan zie je langzaam het lijf veranderen in die druppel, die torpedo wanneer ze de vleugels tegen het lijf vouwen voor maximale stroomlijn.

rz16-as-the-falcon-her-bells-18rz16-as-the-falcon-her-bells-20

Die druppel, dat is de valk die maximale snelheid wil maken

Die druppel, dat is de valk die maximale snelheid wil maken

Dit keer leek een duif de klos te zijn….

rz16-as-the-falcon-her-bells-22

… maar al gauw blijkt er nog een valk in het spel te zijn, een tarsel (mannetje).

rz16-as-the-falcon-her-bells-23rz16-as-the-falcon-her-bells-25Daarvan verstoorde ze de jacht op de duif die wegkwam, ze wilde even laten zien wie er hier de baas was. En nadat ze wat met elkaar donderjaagden was de luchtshow weer voorbij. rz16-as-the-falcon-her-bells-26rz16-as-the-falcon-her-bells-28

Je kunt aan de foto zien dat de valk een volle krop heeft, ze had al flink gegeten.

rz16-as-the-falcon-her-bells-29

En ze had 2 dagen eerder al een hele eend naar binnen gewerkt. Morgen weer opnieuw naar ‘mijn’ valk, de volgende luchtshow. Voor niets gaat de zon niet langer op, want je betaalt extra energiebelasting wanneer zo’n ‘groene’ energieboer met zijn zonnepanelen subsidies opwekt. Maar het kijken naar de valk, daar zit voorlopig nog geen belasting op…