Maria Janssen van Bild RT Deutsch heeft onlangs een TV-gesprek gevoerd met prof. Werner Kirstein. RT Deutsch is voortgekomen uit ‘Russia Today’. De zender vertolkt in het algemeen de Russische zienswijze op het wereldgebeuren, als tegenwicht van de westerse media.

Kirstein, die geografie doceerde aan de Universiteit van Leipzig, houdt zich al 40 jaar met klimaat bezig. In dit interview legt hij uit waarom hij van mening is dat de klimaatverandering niet door de mens wordt veroorzaakt.

Voor de video van het interview zie hier. 

Lees verder hier.

Inhoudelijk vertolkt Kirstein opvattingen die breed door klimaatsceptici worden gedeeld. Het bijzondere is vooral dat deze op de Duitse TV podium krijgen – maar dan niet door een mainstream zender. Zoals reeds werd opgemerkt, is RT Deutsch voortgekomen uit ‘Russia Today, dat door velen als Russische propagandazender werd beschouwd. Het lijkt dan ook niet vergezocht om te veronderstellen dat Rusland met dit soort uitzendingen de steun in het westen voor het huidige klimaatbeleid poogt te ondermijnen.

Daar zouden we de Russen dankbaar voor moeten zijn.

Voor mijn eerdere bijdragen over klimaat en aanverwante zaken zie hierhier, hier, hier en hier.