Ontrafeling van een dogma – video-registratie voordracht klimaat

Ik heb de laatste tijd enkele voordrachten gehouden om de klimaatsceptische visie laagdrempelig voor een lekenpubliek uiteen te zetten. Van één van die voordrachten – voor het ‘Bataafsch Genootschap voor Proefondervindelijke Wijsbegeerte‘ in Rotterdam, dat in 1769 werd opgericht – is onderstaande video-registratie gemaakt.

Uitgangspunt is het ‘grote verhaal’ (de ‘narrative’) over die verschrikkelijke opwarming van de aarde, dat we al tientallen jaren via de media bijna dagelijks krijgen opgediend.

Wat iedereen weet

 • De wereldtemperatuur stijgt steeds sneller.
 • Dat komt door de menselijke uitstoot van CO2.
 • De zeespiegel stijgt alarmerend snel.
 • Binnenkort is de Noordpool ijsvrij.
 • Gletsjers smelten.
 • Miljoenen klimaatvluchtelingen worden verwacht.
 • Door de opwarming van de aarde neemt de biodiversiteit af.
 • De frequentie van extreme weersverschijnselen neemt toe.
 • IJsberen dreigen uit te sterven.
 • De ontwikkelingslanden worden het zwaarst getroffen door klimaatverandering.
 • Alle wetenschappers zijn het daarover eens.

In de voordracht worden al deze stellingen weerlegd.

 

Dit artikel verscheen het eerst op Climategate.nl.

Maak kennis met onze auteurs, en bekijk de filmpjes van climategateTV.

Door |2018-08-02T19:11:13+00:0011 juni 2018|20 Reacties

20
Reageer op dit artikel

avatar
  
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouthzonboemokg
Afbeeldingen
 
 
 
Andere bestanden
 
 
 
4 Reacties
16 Discussies
0 Volgers
 
Grootste discussie
Meest gelezen reactie
11 Auteur reacties
Henk dJGuidoHans Labohm (Hoofdredacteur)willyRonald Recent comment authors

  Abonneren  
Abonneren op
Hetzler
Gast
Hetzler
Offline

Prima lezing. Het is goed om een dergelijke lezing onder de aandacht te brengen. Er resten ons sceptici nauwelijks andere mogelijkheden. Soms vraag ik mij af hoe lang het nog zal duren voordat de klimaattheocratie het geven van dergelijke lezingen zal verbieden.
Bij mijn lezingen uit zich veel verontwaardiging over hoe de burger door de Overheid en de media misleid wordt.

J. van der Heijden
Gast
J. van der Heijden
Online

En in deze presentatie probeert Hans Labohm te verkopen dat we GISS data moeten verlengen met de UAH data. Ik verwacht hoogdravend commentaar van Boels die er absoluut op tegen is! /sarc Verder vraagje aan Hans, waarom gebruik je UAH 6 en niet RSS 4? Wat is jouw onderbouwing voor deze keuze? En uit welke studie komt jouw plaatje over de relatie tussen CO2 en temperatuur? En waarom kijk je niet naar deze studie geosociety.org/gsatoday/archive/14/3/pdf/i1052-5173-14-3-4.pdf Als we deze puntjes hebben… Lees verder »

Hugo
Gast
Hugo
Offline

Henk dj Bedankt voor deze link naar een artikel uit 2007 Maar juist deze datum geeft goed weer wat er mis is. Onder “At second hand” kun je goed zien dat de in de grafiek op de horizontale as de datering eindigd bij 2000 en vervolgens zie je een rode lijn recht omhoog lopen en dan blijkt dat hier gemeten waarden en modelberekeningen aan elkaar geknoopt worden. Vervolgens kun je als je onderstaande link ziet constateren dat de gemeten waarden… Lees verder »

Scheffer
Gast
Scheffer
Offline

Dit boek “Man-made Global Warming; unravelling a dogma” motiveerde me bij publicatie het IPCC vooral op betrouwbaarheid nauwlettend in de gaten te houden de komende jaren. Donna Laframboise haar “The Delinquent Teenager Who Was Mistaken for the World’s Top Climate Expert” was het boek dat mijn gevoel geheel bevestigde dat het IPCC volstrekt niet te vertrouwen was. Vervolgens waren er de relevatie van de verborgen gehouden climategate emails van de CRU van de EAU (het klimaat-kernteam van het IPCC), tussen… Lees verder »

Conform ons Privacybeleid maken wij gebruik van Cookies om onze website beter te laten werken. OK