Interview Jan Roos met Kees de Lange over klimaat

Jan Roos.

Jan Roos, die na zijn omzwervingen in de politiek, nu weer actief is op de radio, staat bekend als een talentvol interviewer die er niet voor terugdeinst om in zijn vraaggesprekken heilige huisjes omver te trappen, in een verfrissende mix van rebellie, amusement en serieuze informatie.

Kees de Lange, em. hoogleraar natuurkunde aan de VU en voormalig senator, staat bekend om zijn ongezouten – maar wetenschappelijk goed onderbouwde, glasheldere, doch onwelgevallige – kritiek op de AGW–hypothese (AGW = Ánthropogenic Global Warming’).

Kees de Lange.

Onlangs interviewde Jan Roos Kees de Lange over diens opvattingen over klimaat. Het spannende en leerrijke radio–interview tussen beiden is hier te beluisteren. De vonken spatten er vanaf!

Er zijn vele uitstekende wetenschappers die waardevolle bijdragen aan de vooruitgang van de wetenschap leveren. Maar het overbrengen van complexe kennis aan een breed publiek op een wijze dat de mensen het idee krijgen dat zij het zelf ook zouden hebben kunnen bedenken – ten onrechte natuurlijk, maar een kniesoor die daarop let – is een gave apart. Kees de Lange blijkt daarin een meester.

Persoonlijk heb ik ook erg genoten van de opmerkingen van Kees de Lange over de rol die Gerrit Hiemstra (weerman van de NOS, die nogal eens het klimaatalarmisme pleegt aan te wakkeren) speelt in het klimaatdebat. Zie zijn ‘Goochelen met Hans Labohm’ en mijn reactie daarop hier.

Ter leering ende vermaeck!

Door |2018-10-13T23:41:55+00:0014 oktober 2018|48 Reacties

48
Reageer op dit artikel

avatar
  
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouthzonboemokg
Afbeeldingen
 
 
 
Andere bestanden
 
 
 
10 Reacties
38 Discussies
0 Volgers
 
Grootste discussie
Meest gelezen reactie
14 Auteur reacties
johan den haagleonardoRonaldJ van der HeijdenHans Labohm (Hoofdredacteur) Recent comment authors

  Abonneren  
Abonneren op
J van der Heijden
Gast
J van der Heijden
Online

Cees de lange staat natuurlijk niet bekend om zijn goed onderbouwde wetenschappelijke kritiek op de klimaatwetenschap, wel over zijn gewoonte om sprookje sover de klimaatwetenschap te vertellen.

Geen goede reden dus om nogmaals dezelfde uitgekauwde drogredenen te beluisteren

Cathrien stroink
Gast
Cathrien stroink
Offline

Leuk! Ik bedoel dat Jan in september weer solo op de radio is gegaan. Ik was fan van Echte Jannen indertijd.

Maar ook interessant uiteraard. En nuttig, zo blijkt.

Henk dJ
Gast
Henk dJ
Offline

Grappig om die teksten van en over Hans Labohm van 9 jaar geleden te lezen… IK cherrypick er iets uit: “Selectieve informatie. Wat Labohm doet, is de extreemste waarde pakken (de recordhoge waarde van 1998) en vervolgens een stuk van de grafiek selecteren dat het best past in zijn verhaal, namelijk tot en met januari of februari 2008. Dat komt hem het beste uit, want die waarden zijn namelijk lekker laag. Op deze manier suggereert Labohm dat het de laatste… Lees verder »

David
Gast
David
Offline

Duidelijke taal, zeer verhelderend, het geraaskal van J. Roos moet wel voor lief worden genomen.
En wat is nu weer een emiritus hoogleraar?

David
Gast
David
Offline

Prostitutie is je eer verkopen voor geld.
Dat is wat thans de (klimaat) wetenschap doet.

Ronald
Gast
Ronald
Offline

De enige realiteitszin die ik kan ontdekken in het antwoord van Hans Labohm aan Gerrit Hiemstra is dat hij een plaatje toont van een gehomogeniseerde reeks.

De rest van zijn beweringen is voldoende weerlegd de afgelopen 9 jaar sinds die interviews. Die van Gerrit Hiemstra staan nog fier overeind en hebben aan kracht gewonnen.

Die verschrikkelijke afkoeling, die maar niet wil komen.

Stan
Gast
Stan
Offline

Zullen we anders gewoon maar eens beide kampen gelijk geven?

Dan geven we toe dat door mensen uitgestote CO2 een kleine invloed heeft op het klimaat, en dat de geschiedenis aantoont dat er veel grotere temperatuurwisselingen zijn geweest in de geschiedenis. Toen de uitstoot van CO2 door de mens nog gering of nihil was (voordat de mens er was).

Dan is iedereen hier blij en kan de discussie een wat minder welles / nietes karakter krijgen.

Bert Pijnse van der Aa
Gast

Ik heb deze , zeer leerzame , overzichtelijke en kristalheldere uitleg van Kees de Lange gedeeld op Linked- In met een verwijzing naar zijn staat van dienst en de tekst toegevoegd “dat velen van u in de Pavlof zullen schieten, maar probeert u het toch ” ‘s. Met alle respect voor de heer Roos dat hij degene is die dit interview afnam, want Maarten Keulemans kan het niet, want dan is het exit voor hem. Ik weet zeker , dat… Lees verder »

Bert Pijnse van der Aa
Gast

Ach Ronald , maak je om mijn ‘reputatie ‘ geen zorgen. haha. Ik zei het al: Pavlov-reactie: een psychologisch fenomeen dat mensen uit elkaar drijft. Trap daar nou niet elke keer in. Uiteindelijk zullen de wetten van de natuurkunde altijd overwinnen (Kees de Lange). Dat weet jij en dat snappen ook mensen zonder al die bagage wel. Alleen moeten ze daar van op de hoogte worden gebracht, hetgeen ik probeer te doen door belangwekkende informatie, alhier gebracht, te verspreiden onder… Lees verder »

johan den haag
Gast
johan den haag
Offline

Alle Henkies, vd Heidens en Ronalds bij elkaar, Waar willen jullie naartoe? Alleen gelijk krijgen? dan moet je een potje gaan schaken. Of willen CO2 reductie beleid in een wereld waar energieconsumptie alleen maar toeneemt? Als dat het geval is, zal de wereldbevolkingsgroei drastisch beperkt moeten worden, Daar praat J.K alias de snotneus niet over, dat durft ie niet de hypocriet. Het gaat altijd over geld Henkie!!!! Als ze echt zo met deze planeet begaan waren, gingen ze het milieu… Lees verder »

Conform ons Privacybeleid maken wij gebruik van Cookies om onze website beter te laten werken. OK