De ‘waarheid’ over klimaatverandering

In een video, ‘Feiten en meningen over klimaatverandering’, vervaardigd door ‘NOS Story’, bereikte de NOS-klimaatpropaganda onlangs weer een nieuw hoogtepunt.

Doelgroep was de jeugd. Het werd gepresenteerd door twee enthousiaste en fris–ogende Nederlandse jongeren (zie afbeelding hiernaast), die goed op de hoogte bleken te zijn van alle ellende die de opwarming van de aarde ons de komende tijd zou brengen. Hoe zouden ze die kennis toch hebben vergaard?

Peter Kuipers Munneke met interviewer.

Op de vraag of de opwarming echt door de mens komt antwoordde NOS–weerman Peter Kuipers Munneke in een bij het thema passende hete ambiance van een sauna, dat we honderd procent zeker weten dat de huidige klimaatverandering veroorzaakt wordt door CO2 – broeikasgassen die worden uitgestoten bij de verbranding van kolen, olie en gas.

Dat is opmerkelijk in het licht van de wetenschappelijke discussie die woedt over het aandeel van de mens daarin. Wat weet Peter Kuipers Munneke dat zijn collega’s niet weten?

In Nederland begint de zeespiegel langzaam steeds verder te stijgen. Waar we rekening mee moeten houden is, dat als de opwarming echt hard doorgaat, dat we misschien over honderd of 150 jaar wel zo’n hoge zeespiegelstijging hebben dat we sommige delen van Nederland eigenlijk niet meer goed kunnen beschermen, aldus Peter Kuipers Munneke.

Ja ‘als‘ en ‘misschien‘. ‘Als‘ de hemel valt, hebben we allen blauwe mutsen op. Ondertussen laten de metingen zien dat de de zeespiegel stijgt met een tempo van 20 cm. per eeuw. En er is geen versnelling merkbaar door CO2 of wat dan ook.

Ook werd er instemmend verwezen naar de demonstraties van klimaathysterische kindermassa’s op vele plaatsen in de wereld, in navolging van het 16–jarige Zweedse klimaatorakeltje Greta Thunberg.

Aangezien de NOS statutair ook de plicht heeft podium te geven aan afwijkende opvattingen, kwam Thierry Baudet ook enkele seconden in beeld om een kritische noot te plaatsen bij de Nederlandse klimaatambities. Maar in de daarop volgende beelden werd hij weer fluks afgeserveerd.

Het programma was gelardeerd met interviews met jongeren, van wie de meesten politiek keurig correcte antwoorden gaven. Dat geeft hoop voor de toekomst. Toch!?

Al met al was het weer een geslaagd voorbeeld van de aanwakkering van de klimaathysterie, waarin onze staatsomroep inmiddels steeds grotere bedrevenheid toont.

O tempora, o mores.

Zie verder hier.