Marcel Crok.

Van een onzer correspondenten.

Het kort geding tussen CLINTEL en KRO POINTER, dat morgenmiddag om 14.30 dient bij de rechtbank Midden Nederland in Lelystad, wordt mogelijk live uitgezonden door BLCKBX-TV. Het klimaatinstituut wil rectificatie naar aanleiding van uitzendingen van Pointer waar CLINTEL in een kwaad daglicht wordt gesteld.

Er is nog een gat in de begroting van € 2000.- en de zender roept symphatisanten op een kleine donatie te storten om het technisch mogelijk te maken.

Marcel Crok van CLINTEL werd dit weekend ondervraagd door de zender. Marcel Crok bij BLCKBX-TV:

‘Wat Pointer hier nu gedaan heeft is puur zwartmaken. Ze beschuldigen ons van betaling door de olie-industrie, ze beschuldigen ons van desinformatie, ze noemen ons een lobbyclub terwijl we gewoon een ‘denk-tank’ zijn. Ze noemen mij een klimaatontkenner, wat ook een heel denigrerend woord is …’

Wat was de uiteindelijke druppel om de zaak aan te spannen tegen KRO-Pointer?

‘Een belangrijke druppel is dat een journalist van KRO-Pointer in de camera zegt dat CLINTEL deels wordt betaald door de olie-industrie. Dat is zo’n pertinente leugen, zulke opmerkingen zijn puur bedoeld om ons zwart te maken, zo van die lui van CLINTEL die hebben niet alleen een andere mening, maar die hebben die mening omdat ze betaald worden door de olie-industrie. Dus je totale integriteit wordt in twijfel getrokken met zo’n opmerking en dat moet gewoon teruggenomen worden door Pointer. Ik ga er van uit dat de rechter ook tot die conclusie komt.’

Voor een eerdere reactie, zie hier.

Voor meer achtergrond over het kort geding, zie hier (vanaf 54.03).

Voor een kleine donatie: hier.

***