Michael Mann / Tim Ball.

Auteur: Francis Menton.

De Canadese klimaatwetenschapper Dr. Tim Ball is op zaterdag 24 september overleden. Een kort overlijdensbericht is geplaatst op de Watts Up With That-website. Ball had een lange carrière als professor aan de Universiteit van Winnipeg, hoewel hij al een aantal jaren met pensioen was en 83 was toen hij stierf. Vaste lezers van deze blog zullen Ball waarschijnlijk herkennen als iemand die hier van tijd tot tijd commentaar heeft geleverd. Ik had ook sporadische e-mailcorrespondentie van Ball, die altijd respectvol en informatief was.

Ball was die zeldzaamheid van een klimaatwetenschapper in de academische wereld met het lef en de moed om te zeggen en te herhalen dat CO2 een heilzaam gas is. Hij zou niet terugdeinzen, in een wereld die snel krankzinnig werd en steeds intoleranter en vijandiger werd tegenover zijn positie. Ball schrok er met name niet voor terug om de grootste oplichters van de klimaatdrukte uit te roepen, in het bijzonder ene Michael Mann. Mann is de professor aan Penn State die de leidende maker was van de iconische “hockeystick” -grafiek van het IPCC die de afgelopen 20+ jaar is gebruikt om hysterie van de opwarming van de aarde aan de wereld te verkopen.

Voor vandaag wil ik de ongelijksoortige behandelingen bespreken die door verschillende instellingen aan Ball en Mann zijn toegekend. De moraal is dat het zeker loont om een ​​nuttige idioot voor links te zijn. Dit bericht is grotendeels gebaseerd op een eerder bericht dat ik in 2019 schreef met de titel “Michael Mann Hockey Stick-update: nu definitief vastgesteld om fraude te zijn.” Dat bericht gaat uitgebreid in op een rechtszaak tussen Mann en Ball die uiteindelijk eindigde in een totale overwinning voor Ball. Hier is een verkorte versie van het verhaal van de Mann/Ball-rechtszaak, een uittreksel uit dat bericht:

[In 2011 beschuldigde een] prominente sceptische klimaatwetenschapper in Canada, Tim Ball genaamd, Mann van fraude bij het genereren van de Hockey Stick-grafiek. Het beroemde citaat, uit een interview met Ball in februari 2011, was: “Michael Mann zou in de State Pen moeten zijn, niet in Penn State.” In maart 2011 klaagde Mann Ball aan wegens smaad, met de nadruk op dat citaat, in het Hooggerechtshof van British Columbia in Vancouver. Hierbij een kopie van de klacht. . . . De zaak verdween toen in wezen acht jaar lang in het ongewisse. Maar op [23 augustus 2019] wees de rechtbank van British Columbia de claim van Mann met vooroordeel af en kende Ball ook de gerechtskosten toe.

Ball’s beschuldiging tegen Mann was gebaseerd op het werk van de Canadese wiskundige Steve McIntyre in een poging om de Hockey Stick-grafiek te reconstrueren, en ook op de zogenaamde ClimateGate-e-mails, vrijgegeven door de Universiteit van East Anglia (medewerkers van Mann) in 2009. McIntyre had overtuigend aangetoond, op basis van onthullingen in de ClimateGate-e-mails, dat Mann gegevens had ingekort bij het genereren van de hockeystick om de presentatie te krijgen die hij wilde. Maar tijdens het proces waarin McIntyre zijn werk probeerde te reconstrueren, weigerde Mann botweg de gegevens en methoden te delen die hij had gebruikt om de grafiek te genereren.

En toen, zelfs nadat hij Ball in British Columbia had aangeklaagd, bleef Mann weigeren zijn onderliggende gegevens te verstrekken. Dat is niet iets waar een rechtzoekende mee wegkomt, hoewel het in dit geval acht lange jaren heeft geduurd. Uit het bericht van 2019:

Mann weigerde absoluut de onderliggende informatie in de Ball-rechtszaak te verstrekken. . . . De rechtbank probeerde herhaaldelijk overeenstemming te bereiken dat er iets zou worden geproduceerd dat Ball tevreden zou stellen, en gaf Mann herhaaldelijk meer tijd om hieraan te voldoen. Zou dit echt acht jaar kunnen duren? In de VS zou dat buitengewoon zijn, maar niet onmogelijk. . . . [I]n 2017 stemde Mann er daadwerkelijk mee in (onder druk van de rechtbank) om Ball binnen 21 dagen de belangrijkste technische informatie over de constructie van de Hockeystick-grafiek te overleggen waar Ball om vroeg. Maar de informatie werd niet geproduceerd. Ongetwijfeld zijn er sindsdien meerdere keren door Ball naar de rechtbank geweest om naleving af te dwingen, en uiteindelijk verzocht om de afwijzing van Manns claims als de ultieme sanctie. Op vrijdag [23 augustus 2019] heeft de rechtbank die uitspraak gedaan.

Zo werd Ball uiteindelijk volledig in het gelijk gesteld door de rechtbank. Wat Mann betreft, hebben we allemaal het recht om de voor de hand liggende negatieve conclusie te trekken uit zijn verzuim om bekend te maken dat zijn gegevens en methoden defect waren en het daglicht niet konden verdragen. Uit Mann’s afknotting van gegevens bij de constructie van de Hockey Stick-grafiek hebben we verder het recht om de conclusie te trekken dat zijn verkeerde voorstelling van zaken opzettelijk was.

In Canada moet een verliezer in de rechtbank de honoraria en kosten van de winnaar betalen. Ball heeft de honoraria en kosten in een mondelinge uitspraak van de rechtbank toegewezen gekregen. Toen ik de post in augustus 2019 schreef, was het transcript van die hoorzitting nog niet beschikbaar. Vandaag bij Real Climate Science heeft Tony Heller echter een screenshot van het relevante gedeelte:

Zoals u kunt zien, heeft de advocaat van Mann (McConchie) zich niet eens verzet tegen het verzoek om kosten, aangezien dat de norm is in Canadese rechtszaken. Maar in een gebeurtenis die waarschijnlijk niemand zal verbazen, blijkt dat de verwerpelijke Mann in de tussenliggende drie jaar nooit iets aan Ball heeft betaald. Ball werd in wezen financieel sterk gedupeerd door de kosten van de rechtszaak, in die mate dat Anthony Watts nu een GoFundMe is gestart om zijn familie te helpen de begrafeniskosten te betalen. Volg deze link als je wilt bijdragen.

En hoe is het Mann vergaan terwijl zijn iconische werk oneerlijk bleek te zijn en zijn rechtszaak in vlammen opging? Om te beginnen blijft Mann zijn “Distinguished Professorship” aan Penn State behouden. Maar dat is nog maar het begin:

In 2017 ontving Mann de Stephen H. Schneider Award voor Outstanding Climate Science Communication van Climate One.

In 2018 ontving Mann de Climate Communication Prize van de American Geophysical Union.

Ook in 2018 gaf de American Association for the Advancement of Science – de grootste professionele vereniging van wetenschappers ter wereld, die beweert meer dan 120.000 leden te hebben – haar zogenaamd prestigieuze prijs “Public Engagement with Science” aan Mann. Hier is de aankondiging van de prijs. Enkele fragmenten:

De eer is een erkenning van Mann’s “onvermoeide inspanningen om de wetenschap van klimaatverandering te communiceren aan de media, het publiek en beleidsmakers.” In het afgelopen jaar heeft Mann 500 media-interviews en -optredens gehad en direct publiek bereikt via sociale media. . . . Hij heeft ook acteur Leonardo DiCaprio geadviseerd, die sprak over klimaatverandering tijdens een toespraak in 2014 voor de Verenigde Naties.

In 2019 won Mann vervolgens iets dat de “Tyler Prize for Environmental Achievement” wordt genoemd, wat volgens de publicatie van Penn State over het evenement “vaak de ‘Nobelprijs voor het milieu’ wordt genoemd” en de “première internationale prijs voor milieuwetenschap is. ” De Tyler Prize kwam met $ 200.000 in contanten plus een gouden medaillon.

En juist nu, in 2022, heeft Mann de Leo Szilard Lectureship Award ontvangen van de American Physical Society. Volgens de publicatie van Penn State waarin deze laatste wordt aangekondigd, “bekent [de Szilard]-prijs uitstekende prestaties van natuurkundigen bij het promoten van het gebruik van natuurkunde ten behoeve van de samenleving op gebieden als het milieu, wapenbeheersing en wetenschapsbeleid.”

Het is alsof de New York Times en The Washington Post de Pulitzer Prize krijgen voor het verspreiden van de Trump/Rusland-hoax. Maar het lijkt erop dat er geen einde kom aan de uireiking van dit soort deze prijzen aan degenen die het luidst het officiële verhaal van links promoten, hoe misleidend ook.

Ik heb Tim Ball altijd een heer en goedgehumeurd gevonden, naast zijn grote moed om weerstand te bieden aan enorme druk. Alle mensen van goede wil in de klimaatgemeenschap zouden hem enorm moeten missen.

***

Bron hier.

***