Walter Cunningham.

Van een onzer correspondenten.

De Amerikaanse astronaut, natuurkundige en klimaatrealist Walter Cunningham is op 3 januari op 90-jarige leeftijd overleden.

Cunningham is misschien het meest bekend als de tweede burger-astronaut van Amerika. In 1968 draaide hij 163 keer om de aarde als piloot van Apollo , de eerste bemande vlucht van het Apollo-programma waarbij een man op de maan landde.

Apollo 7 is nog steeds de langste, meest ambitieuze en meest succesvolle eerste vlucht van alle bemande voertuigen. Na de Apollo 7-missie werd hij hoofd van de Skylab-tak van het Astronaut Office.

Cunningham was een voorvechter van het klimaatrealisme. Hij schreef in 2010:

‘Twintig jaar geleden spraken de alarmisten over de wetenschap. Inmiddels, zonder de feiten aan hun kant te hebben, zijn ze gereduceerd tot praten over andere manieren om de zaak recht te praten, zoals consensuswetenschap. Degenen onder ons die nooit een cent van het klimaatalarmisme hebben gegeven, spreken van empirische gegevens. Na jaren van speurwerk heb ik geen enkel empirisch bewijs gevonden dat door de mens veroorzaakte CO2 een significante invloed heeft op het mondiale klimaat.’

De klimaatbevlogen The Guardian geeft hem in hun obituary het frame mee van klimaatontkenner.

William Happer.

William Happer:

‘Walt Cunningham was een dapper man, een gevechtspiloot, een astronaut en een ondernemer. Met een doctorsgraad in natuurkunde aan de UCLA had hij een diepgaand kwantitatief inzicht in de risico’s en voordelen van de hightechwereld waarin hij zo’n prominente figuur was. Hij verwierp met kracht het klimaatalarmisme dat zo in de mode is geraakt in de elite-maatschappij. Hij wist dat het wetenschappelijke onzin was en dat veel beleidsmatige reacties op deze niet-bestaande dreiging grote schade zouden aanrichten. Hij heeft ‘voetafdrukken op het zand van de tijd’ achtergelaten.

Cunningham stak zijn kritiek op NASA als het gaat om klimaatverandering niet onder stoelen en banken:

‘NASA zou voorop moeten lopen bij het verzamelen van wetenschappelijk bewijs en het ontmaskeren van de huidige hysterie over door de mens veroorzaakte of antropogene opwarming van de aarde (AGW). Helaas is het gewoon weer een instituut dat verstrikt raakt in de politiek van de opwarming van de aarde of, erger nog, aan de leiband loopt van gepolitiseerde wetenschap.’

Bron hier

En hier en hier voor zijn artikelen.

***