Patrick Moore.

Door Frank Bergman.

De bekende milieuactivist, dr. Patrick Moore, een mede-oprichter van Greenpeace, heeft gewaarschuwd dat het anti-kooldioxideverhaal een hoax is.

Moore, al meer dan 50 jaar ecoloog en milieuactivist, betoogt dat een verhoogd kooldioxidegehalte in de atmosfeer gunstig is. Volgens Moore zijn beweringen dat klimaatverandering “door de mens veroorzaakt” is “propaganda” die hij omschrijft als “gevaarlijk”.

De opmerkingen van Moore, een vooraanstaand expert op het gebied van milieu, zijn rechtstreeks in strijd met de groene agenda die wordt gepromoot door de regering van de democratische president Joe Biden en globalistische groeperingen zoals de Verenigde Naties (VN) en het World Economic Forum (WEF). Voorstanders van de groene agenda eisen dat het publiek hun “koolstofvoetafdruk” moet verkleinen om “de planeet te redden”.

De landbouwsector is onlangs naar voren gekomen als een van de belangrijkste doelen voor het anti-koolstofverhaal.

Zoals Slay News onlangs meldde, roept Biden’s “klimaattsaar” John Kerry boeren op om te stoppen met het verbouwen van voedsel om te voldoen aan de radicale “netto nul” -doelen van de regering voor het verlagen van “emissies”.

Kerry, Biden’s speciale presidentiële gezant voor klimaat, gaf de waarschuwing af tijdens een groene agenda-conferentie in Washington D.C.

Tijdens de AIM for Climate Summit van het Department of Agriculture (USDA) vertelde Kerry het publiek dat

“we niet tot netto nul kunnen komen, we zullen deze klus niet klaren, tenzij landbouw centraal staat als onderdeel van de oplossing.”

John Kerry. Foto Shutterstock.

Kerry waarschuwde de aanwezigen dat het leven van hem en andere wereldleiders “afhangt” van boeren die hun activiteiten stopzetten. Als boeren worden tegengehouden om voedsel te verbouwen, zal de “emissie” van de landbouw worden verlaagd, benadrukt Kerry. Hij vervolgde door op te merken dat hij het niet eens meer klimaatverandering noemt.

“Het is geen verandering; het is een crisis, ‘

verklaarde hij.

“Het verminderen van methaan is de snelste manier om de opwarming op korte termijn te verminderen”,

beweerde Kerry terwijl hij mikte op veehouders.

Kerry, een multimiljardair, stelt dat de wereldbevolking de vleesconsumptie moet verminderen.

Kerry’s beweringen druisen echter in tegen de opmerkingen van Moore, een vooraanstaand expert op het gebied van milieukwesties. Volgens Moore is er geen bewijs dat antropogene kooldioxide-emissies verantwoordelijk zijn voor “opwarming van de aarde”. Moore, die het leiderschap van Greenpeace verliet na 15 jaar betrokken te zijn geweest, bekritiseert nu de milieubeweging voor het gebruik van schriktactieken en desinformatie. Hij zegt dat het milieubewustzijn is gekaapt en dat de beweging

“wetenschap en logica heeft verlaten ten gunste van emotie en sensatiezucht”.

“Toen Greenpeace begon, hadden we een sterke humanitaire oriëntatie, om de beschaving te redden van vernietiging door een totale nucleaire oorlog,” zei Moore.

“In de loop der jaren ging de ‘vrede’ in Greenpeace geleidelijk verloren en mijn organisatie, samen met een groot deel van de milieubeweging, verviel tot de overtuiging dat mensen de vijanden van de aarde zijn …

“Zoals we later in de presentatie zullen zien, is er een zeer goede reden om mensen te zien als essentieel voor het overleven van het leven op deze planeet.”

Het standpunt van Moore over de radicale klimaatagenda is echter niet nieuw.

Op 14 oktober 2015 sloeg dr. Moore alarm over de radicale propaganda-inspanningen tijdens een toespraak op de jaarlijkse Global Warming Policy Foundation (“GWPF”)-lezing in Londen.

Moore zei tijdens de toespraak:

Tegenwoordig wordt onze kinderen en ons publiek geleerd dat CO2 een giftige, verontreinigende stof is die het leven zal vernietigen en de beschaving op de knieën zal krijgen.

Vanavond hoop ik deze gevaarlijke, door mensen veroorzaakte propaganda op zijn kop te zetten.

Vanavond zal ik aantonen dat de menselijke uitstoot van CO2 al het leven op onze planeet van een zeer voortijdig einde heeft gered.

Dat als we een deel van de koolstof niet terug zouden stoten in de atmosfeer waar het oorspronkelijk vandaan kwam, het meeste of misschien al het leven op aarde minder dan twee miljoen jaar na vandaag zou beginnen te sterven.

Koolwaterstoffen, de energiecomponenten van fossiele brandstoffen, zijn 100% organisch, zoals in de organische chemie.

Ze werden geproduceerd door zonne-energie in oude zeeën en bossen.

Wanneer ze worden verbrand voor energie, zijn de belangrijkste producten water en CO2, de twee meest essentiële voedingsmiddelen voor het leven.

En fossiele brandstoffen zijn verreweg de grootste opslagbatterij van directe zonne-energie op aarde.

Niets komt in de buurt behalve nucleaire brandstof, die ook zonne-energie is in de zin dat het werd geproduceerd in stervende sterren.

Koolstofdioxide uit het verbranden van fossiele brandstoffen is de grondstof van het leven, de bron van het leven, de valuta van het leven, zelfs de ruggengraat van het leven op aarde.

Zoals Slay News onlangs meldde, heeft Amerika zojuist een wereldwijde klimaatovereenkomst ondertekend om hard op te treden tegen de landbouw om de zogenaamde “koolstofemissies” te bestrijden. De regering-Biden heeft de overeenkomst met 12 andere landen ondertekend en beloofd de landbouw aan te pakken om “de planeet te redden” van “klimaatverandering”. De overeenkomst, geleid door de Verenigde Staten, is ondertekend door verschillende grote veeteelt- en voedselproducerende staten, waaronder Australië, Duitsland, Argentinië, Brazilië, Chili en Spanje. De naties ondertekenden een toezegging om boeren nieuwe beperkingen op te leggen om de uitstoot van methaangas te verminderen.

Biden’s “klimaattsaar” John Kerry vertegenwoordigt Amerika in de belofte.

Interessant is dat China en Rusland helemaal niet worden genoemd in dit anti-voedselbeleid.

***

Bron hier.

***