Door Clintel.

Stichting Clintel heeft met de publicatie van het boek The Frozen Climate Views of the IPCC verreweg het belangrijkste werk uit haar bestaan gepubliceerd.

Het boek is tot stand gekomen met medewerking van een tiental wetenschappers en experts uit het internationale Clintel-netwerk, waaronder de Canadees Ross McKitrick (bekend vanwege zijn kritiek op de hockeystick-grafiek), de Italiaan Nicola Scafetta (bekend vanwege zijn werk over de invloed van de zon op het klimaat) en Fritz Vahrenholt (bekend in Duitsland vanwege zijn boek Die Kalte Sonne).

In het boek analyseren we twee dikke delen van het laatste IPCC-rapport. In dertien hoofdstukken geven we per thema aan of het IPCC haar werk goed gedaan heeft.

Kort gezegd constateren we dat het IPCC diverse ernstige fouten heeft gemaakt. De fouten gaan altijd dezelfde kant op, ze maken klimaatverandering ‘erger’.

Sommige van onze bevindingen zijn ronduit schokkend omdat het IPCC zo schaamteloos te werk is gegaan. In één geval negeerde het IPCC vrijwel alle literatuur (op het gebied van schade door extreem weer) en leunde ze op één (ook nog eens foute) studie die de blijkbaar gewenste conclusie presenteerde (namelijk een geclaimde toename van schade door CO2).

Bestel het boek en steun Clintel
Niet verrassend is het boek volledig genegeerd door de mainstream media. We zullen dus geduldig moeten zijn en op de inhoud van het boek moeten blijven hameren. Vroeg of laat zal het IPCC met onze kritiek aan de slag moeten gaan.

De publicatie van het boek is gecoördineerd door de Amerikaanse auteur Andy May en de directeur en oprichter van Clintel, Marcel Crok. Zij hebben er nu voor gezorgd dat hun onderzoek ook beschikbaar is als e-book (via o.a. Bol.com) en als paperback.

Je kan een door Marcel Crok gesigneerd exemplaar van het boek bestellen bij Clintel voor 30 euro (incl. verzendkosten). Je steunt daarmee ook Clintel een klein beetje. Meer steun voor dit belangrijke project wat voor Clintel nog lang niet is afgerond is uiteraard ook van harte welkom. Dat kan met een donatie. Of word nu Vriend van Clintel en ontvang als welkomscadeau een gesigneerd exemplaar van het boek! Bij voorbaat veel dank.

***