Van een onzer correspondenten.

Op de tweets van Maarten Keulemans over ‘Climate The Movie’ reageerde Dr. Jim Steele inhoudelijk met een uitgebreide kritiek. Hij is voormalig directeur van Sierra Nevada Field Campus, SFSU en lid van de CO2-coalitie. Steele maakt zich druk over de tweets van Keulemans omdat dit een voorbeeld zou zijn van oneerlijke klimaat-alarmistische propagandisten die alle wetenschappelijke debatten zouden proberen te onderdrukken.

Steele vindt dat Volkskrant-wetenschapsjournalist Maarten Keulemans alle standaardargumenten van de alarmist heeft verzameld, maar duidelijk geen verstand heeft van de klimaatwetenschap.

Jim Steele.

Steele:

‘Al het huilen en knarsetanden over een klimaatcrisis, het uitsterven en instorten van ecosystemen is volledig gebaseerd op speculaties op basis van extreme temperatuurvoorspellingen door klimaatmodellen. Maar alleen nauwkeurige modellen kunnen de problemen nauwkeurig evalueren.’

Iedereen kan volgens Steele gemakkelijk de temperatuurtrends voor elke stad op aarde googlen en waarschijnlijk een stijgende trend vinden sinds 1970. De opwarmingstrend in Atlanta is inderdaad een feitelijk gegeven. Maar het is onwaarschijnlijk dat mensen het wetenschappelijk onderzoek zullen vinden dat aantoont hoe verstedelijking, en niet CO2, die opwarming veroorzaakte.

Voor de uitgebreide kritiek op de site van Maurice de Hond, zie hier.

***