Gerrit Hiemstra, schermafbeelding.

Van een onzer correspondenten.

Op 24 mei ontvangt Gerrit Hiemstra een eredoctoraat van de Rijksuniversiteit Groningen voor ‘zijn verdiensten in het aankaarten van klimaatverandering en haar ernstige gevolgen.’ De Rijksuniversiteit ondervroeg de laureaat over klimaatverandering in de aanloop naar de uitreiking. Hiemstra geeft het klimaatdebat een nieuwe dimensie door andere opvattingen over de oorzaken van klimaatverandering in de sfeer van de criminaliteit te trekken. De voormalige NOS-weerman:

‘Ik kan er echt slecht tegen als er flauwekul verteld wordt over klimaatverandering, als mensen met de waarheid aan de haal gaan en de werkelijkheid anders presenteren dan dat ie is. Al die desinformatie. Ik vind dat bijna crimineel eerlijk gezegd.’

Zonder wetenschappers met naam en toenaam te noemen die fundamenteel anders aankijken tegen klimaatverandering, is de stichting Clintel verdacht gezien Hiemstra’s eerdere retweets dat Clintel zou ‘liegen en bedriegen.’

Aan Clintel zijn inmiddels bijna 2000 wetenschappers verbonden, waaronder Nobelprijswinnaars, die de World-Climate-Declaration hebben ondertekend en o.a. sterk twijfelen aan de rol van CO2 als broeikasgas. Zie hier.

Zie ook de activiteiten van Clintel, internationaal en in ons land: hier.

Ondanks de erkenning van de RUG kan Gerrit Hiemstra niet bogen op gezaghebbende wetenschappelijke publicaties over klimaatverandering. Hiemstra over wetenschap:

‘Wederhoor? In de wetenschap is de waarde van wederhoor nul!.

Voor meer klimaatalarmisme aan de RUG zelf, zie hier.

***

 

***