Off Topic Linkdump

Off topic linkdump

OffTopic

We zien dat veel bezoekers actief mee zoeken naar interessante links naar artikelen en video’s. Onder deze off topic kan iedereen droppen wat hij zij wil om de te delen met alle andere bezoekers. De auteurs van deze site zullen ook actief grazen tussen alle bijdragen en er hun voordeel bij doen bij het schrijven van hun artikelen.

Door | 2018-03-05T15:41:14+00:00 5 februari 2009|54 Reacties

54 Reacties

 1. Marc 19 maart 2018 om 18:10 - Antwoorden

  Slecht nieuws voor de windstroomtegenstanders op climategate, subsidieloze windenergie tender is gelukt.

  Vattenfall wint het recht om voor 30 jaar subsidieloze windstroom te leveren.

  https://nos.nl/artikel/2223343-nederland-krijgt-eerste-subsidieloze-windmolenpark-op-zee-ter-wereld.html

  • Hans Erren 19 maart 2018 om 18:42 - Antwoorden

   Ze vaan zinder subsidie bouwen, maar gaan ze ook zonder subsidie leveren?

  • Ronald 19 maart 2018 om 19:06 - Antwoorden

   Bedankt Marc, dit bericht zal Leo Bokkum wellicht wat opfleuren. Die is nogal zuurtjes over de enorme stijging in kosten. Dit klinkt toch alweer een stuk positiever. Denken in kansen werpt z’n vruchten af.

 2. Boels 17 maart 2018 om 07:49 - Antwoorden

  coupled non-linear chaotic system — ” y = ax + b “

  https://wattsupwiththat.com/2018/03/16/the-climate-dictionary/

 3. Bart van Oerle 16 maart 2018 om 06:55 - Antwoorden

  Zijn er anderen hier die op Joop.nl reageren? Ik kom regelmatig niet door censuur heen.. uitermate irritant, want wat is er nu mis met de volgende reactie:

  “@Piet de Geus

  “Niemand pleit voor windenergie als enige energiebron, dus dat verhaal gaat maar in zeer beperkte mate op.”

  Nee, en ik zeker niet. Maar zelfs nu al zijn er in Duitsland dagen dat de kWh prijs negatief(!) wordt. Zeker als het ook nog eens gecombineerd wordt met zon dan wordt er op zonnige dag met veel wind veel geproduceerd, maar weinig verdiend.

  “transporteren zodat je de wind in Ierland kunt middelen met de zon in de Sahara: vandaar onderzoeken naar supergeleiding) en van opslagmogelijkheden (daar zijn o.a. die accu’s weer).”

  Zonnestroom uit de Sahara, laat me niet lachen, zie je het al voor je? Bij de eerste de beste zandstorm ligt het hele park onder.
  En leuk al die hoogspanningslijnen, maar dat zijn nog eens mooie speeltjes om conflicten over uit te spelen.
  En die panelen die staan daar maar, terwijl olie nog een wederzijdse afhankelijk creëert (zij geld, wij olie) die ervoor zorgt dat er gewoon geleverd wordt. Bij zonnestroom is dat niet het geval, dus we mogen daar wel een legerbasis planten om te verzekeren dat niemand die dingen gaat saboteren.

  Onderzoek doen is uiteraard wel belangrijk, daar gewoon mee door gaan.

  Ja, fossiel heeft negatieve bijwerkingen, maar zelfs daarmee is het nog steeds superieur aan wind en zon. Al is het alleen maar omdat je het kan opslaan, transporteren en gebruiken waar en wanneer je wilt.”

  Die was voor bij deze post: https://joop.bnnvara.nl/videos/gesprek-jan-terlouw-is-zo-simpel

  • Scheffer 17 maart 2018 om 21:46 - Antwoorden

   Jan Terlouw met zijn “touwtje uit de bus” / “vroeger was alles beter” begint zelf een beetje simpel te worden. D66 van nu vindt hem waarschijnlijk een purist uit de oude doos, omdat hij nog steeds de oorspronkelijke D66-oprichtingskroonjuwelen hoog houdt.

   • David 19 maart 2018 om 11:59 - Antwoorden

    Terlouw herhaalde de standaard Urgenda riedel. Dat valt enorm van de man tegen. Bovendien spreekt hij zich uit tegen andermans spullen (consumentisme) maar het ontbreekt hemzelf aan weinig. Precies het gedrag van elites door de eeuwen heen die uit angst voor gebrek het volk klein en arm houden.
    Dit is het denken in beperkingen inplaats van innovatie, zelfde fout als Club van Rome. Inzetten op stagnatie.

 4. Boels 15 maart 2018 om 19:45 - Antwoorden

  The study also notes that the United States adds roughly 10 gigawatts of new energy generation capacity per year. That includes all types, natural gas as well as solar and wind. But even at that rate, it would take more than 100 years to rebuild the existing electricity grid, to say nothing of the far larger one required in the decades to come.

  “Is it possible to accelerate by a factor of 20?” he asks. “Yeah, but I don’t think people understand what that is, in terms of steel and glass and cement.”

  technologyreview.com/s/610457/at-this-rate-its-going-to-take-nearly-400-years-to-transform-the-energy-system/

Geef een reactie