Als er iemand een luis in de pels is dan is Marc Morano dat wel. In het verleden assistent van de die-hard klimaatsceptische senator Inhofe, sinds ruim een jaar hoofdredacteur van dé sceptische draaischijf voor alle PR-spin met betrekking tot klimaatverandering climatedepot.com. Zojuist is bekend geworden dat Morano is getooid met een Reed Irvine Accuracy in Media Award (link).  Wat je ook van Morano mag denken – hij heeft de looks van een rechtse bal – hij kent zijn feiten en hij spreekt als een machinegeweer.

Hieronder drie video’s van recente TV-debatten tussen Morano en Daniel Weiss van het Center  for American Progress.

Rode draad in de drie video’s is het gekrakeel over het verband tussen de wel erg strenge en sneeuwrijke winter van 2009/2010 en global warming dan wel global cooling. Wattsupwiththat.com staat er vol mee deze dagen met onder meer het interessante artikel The snowline is moving south. Wat je ook ziet is die welhaast perfecte alignment van de global warming agenda met de progressieve agenda en de sceptische agenda met de conservatieve agenda. Waarin ik hier geen standpunt in wil nemen.

You be the judge!

Debat op ABC News van 15 februari – deel 1

Debat op ABC News – deel 2

Debat op MSNBC van 11 februari