Een recente nieuwskop attendeerde mij op het bestaan van de World People’s Conference on Climate Change and the Rights of Mother Earth. Die is van maandag 19 april tot vandaag – Earth Day/Lenin’s verjaardag – gehouden in Cochabamba in Bolivia. Iets kriebelde al om er een blogje aan te wijden. Dat is een forse jeuk geworden met het breaking nieuws dat Eva Morales, president van Bolivia, ter gelegenheid van deze klimaatconferentie heeft gezegd:

“Er zit zoveel gif in dat je hem moet schillen”, fulmineerde Evo Morales op een klimaatbijeenkomst in zijn land. Nederlandse aardappelen zijn volgens Morales weliswaar ‘groot en mooi’, maar onderdeel van een ‘kapitalistisch dieet’ dat homoseksualiteit en haaruitval veroorzaakt.

“Kaalheid is een ziekte in Europa, bijna iedereen wordt kaal. Wij indianenvolkeren niet”, zei de 50-jarige Boliviaan wijzend op zijn eigen weelderige haardos. Een ‘afwijking’ als homoseksualiteit komt volgens Morales door genetische manipulatie en hormonen in onze piepers.
Bron: Telegraaf.nl

James Delingpole heeft al eens in een zeer humoristisch blog betoogd dat Rajendra Pachauri vooral moet aanblijven om op die manier het IPCC van binnenuit uit te hollen en irrelevant te maken. Hij zal het hartelijk met me eens zijn dat het klimaatalarmistische kamp met leiders zoals deze Eva Morales (geïnspireerd door generaal John Sheehan?) snel richting obscuriteit beweegt. Cultuurhistorisch is een van de verbazendste zaken van het klimaatalarmisme, de vreemde situatie dat anti-globalisten en socialisten gebroederlijk met keurige burgerlijke kapitalisten voor dezelfde zaak vechten.

Gedoemd
Hoe zou het zijn als de rebellen ontmoedigd door het falen van de grote klimaatconferenties voortaan weer hun eigen mystieke weg gaan buiten de wetenschap om? Laat ze James Hansen meenemen! Laat Eva Morales, Robert Redford en Noam Chomsky – alledrie met weelderige haardos – ze opzwepen (link). Laat ze protesteren en zelfs stenen gooien, tegen een klimaatbeleid dat gedoemd is te eindigen in de erkenning dat duurzame economische groei voorlopig alleen mogelijk is bij een duurzaam stijgende CO2-uitstoot en tegen de wetenschap die ons de komende jaren zo veel meer zal leren over de rol van de zon en de oceanen.

Hieronder voor de liefhebbers van authentiek Spaans….

Let op de generaal op de achtergrond. Is dat de toekomst die we willen? OK, nog een voor de Spaans-liefhebbers: Hugo Chavez in Kopenhagen…