Tenminste onze belastingdienst heeft het hart op de goede plek. Van hen hebben wij op 6 juli de bevestiging gekregen dat de Stichting Milieu, Wetenschap & Beleid een Algemeen Belang Beogende Instelling is. Dankzij deze ANBI-status, die met terugwerkende kracht ingaat op 1 januari 2010, zijn giften aan de stichting volledig fiscaal aftrekbaar. Dat maakt dan de weg vrij voor strategiën zoals aangegeven door reageerders nu de SMOM-subsidie op schandalige wijze niet is toegekend:

  • T2000: Ik ben meer van het principe: ‘if you can’t join them, beat them’
  • Maarten: Niet te lang treuren (1 dag tot een week) en knalhard doorgaan. Hart onder de riem.
  • The Spanish Inquisition: Nou, kop op, er komen vast weer andere kansen.
  • Baksteen: Zet em op jongens, blijven informeren, de aanhouder wint.

Hieronder de heugelijke brief van de fiscus:

De vreemde datering – 2 weken vooruit – blijkt na telefonische navraag gebruikelijk te zijn bij de fiscus. Kortom: deze brief is niet fake! Wees gul… betaal minder belasting… en doneer: Stichting Milieu, Wetenschap & Beleid; rekeningnummer 55 26 038.

Inmiddels is er 50 euro gedoneerd naar deze rekening. In een eerder stadium is er in totaal ongeveer 500 euro gedoneerd. Hiermee zijn natuurlijk nog niet eens de kosten van hosting en oprichting van de stichting gedekt. Laat staat reiskosten. Laat staan ook maar een minuutje van het vele werk. Daarom: de voortgang van Climategate.nl staat of valt met iets gullere of iets talrijkere donaties.