20 augustus 2010 – Het onderzoek van Robbert Dijkgraaf voor de UNO naar de kwaliteit en integriteit van het klimaatonderzoek van de IPCC is rond. Op 30 augustus wordt het in New York gepresenteerd, ook live via een webcast.

The report, Climate Change Assessments: Review of the Processes and Procedures of the IPCC, will be publicly released at a press conference in the U.N.’s Dag Hammarskjold Library Auditorium beginning at 10 a.m. EDT.  The event will be webcast live and archived for later viewing at http://www.un.org/webcast.

De IAC heeft als federatie van ‘KNAW’s’ van de hele wereld het op zich genomen te komen tot “an independent review of the processes and procedures of the Intergovernmental Panel on Climate Change. Based on this review, the IAC will issue a report with recommended measures and actions to strengthen IPCC’s processes and procedures so as to be better able to respond to future challenges and ensure the ongoing quality of its reports.”

Bij deze presentatie zullen naast de KNAW President ook aanwezig zijn: Harold Shapiro, de voorzitter van het IAC Committee to Review IPCC en oud-president van Princeton University (USA), Roseanne Diab, vice-voorzitter van het IAC Committee to Review IPCC, van de Academy of Science of South Africa, als ook Peter Williams, lid van het IAC Committee to Review IPCC en vice president van The Royal Society in Londen.

Het rapport zal bij deze gelegenheid worden aangeboden aan U.N. Secretary-General Ban Ki-moon en IPCC voorzitter Rajendra K. Pachauri.

Meer informatie vindt u op de ‘review van het IPCC’ site van de IAC.