Het is gelukt: de Republikein Ron Johnson heeft de Democraat Russ Feingold verslagen in de senaatsrace in Wisonsin. De politieke aardverschuiving in Amerika heeft daarmee niet alleen geleid tot een absolute no go situatie ten aanzien van welk klimaatbeleid dan ook. Nee, met Johnson zit nu naast James “We won, you lost, get a life” Inhofe een tweede aartsscepticus in de Senaat.

Hierboven de video van een journaalitem op MSNBC waar de nieuwslezeres hoogst verbaasd reageert als ze hoort dat er überhaupt nog iets tegen de settled science is in te brengen. Hier het teleurgestelde bericht op Motherjones.com dat een denier in de senaat komt. Hier een artikel uit de campagnetijd waarin 8 (in alarmistische ogen natuurlijk onbetrouwbare) wetenschappers zeggen: “Johnson’s stance is the correct one”. Hier een artikel uit the American Spectator waarin Paul Chesser Johnson’s klimaatuitspraken ziet als een uitglijder en hij zich afvraagt:

Oh my! Can he possibly overcome such a blunder?

Om vervolgens een uur later met een eerlijke aarzelende update te komen nadat Willie Soon de auteur op de ingezonden brief heeft gewezen. Hij sluit de update af met:

It continues from there.

En dat is wat het doet. The story goes on. We have not yet reached the gate…

Hieronder nog een democratische spot die niet heeft mogen baten: