'Het is uniek'is een claim die volledig afhangt van je historisch besef

Ik ben net aan het remigreren naar Fryslan, na 10 jaar Amsterdam en 6 jaar Wageningen eo. De Friese burgers worden ‘geinformeerd’ door de Leeuwarder Courant over natuur en milieuzaken: een door bezuinigingen hard geraakt medium dat herhaaldelijk niet slaagt om klimatocratenmarketing te onderscheiden van feiten. Zo ook vandaag weer.

Men brengt daarom vaak maar nieuws (uit tijdgebrek?) om ‘gezellig mee te doen’, zoals ABC News. Anthony Watts wijdt er al over uit.

WERELDWIJDE WATEROVERLAST
Vandaag zijn de ‘extreme weather events’, de rebranding van ‘Climate Change’aan de beurt met ‘Wereldwijde wateroverlast’. Een nogal pathetische opinie op basis van TV-beelden. Met aan het eind een kwootje van een wetenschapper om de opinie  een beetje cachet te geven.  (Ga dan bloggen…)

Zelf hou ik me verre van diepgaande klimaatanalyses
Het is mijn vakgebied niet, meteoroloog Hajo en geofysicus Hans zijn daar stukken beter in maar…

  • Iedereen die u voorspiegelt dat deze overstromingen uniek zijn kent de meteorologische geschiedenis van zowel Brazilie als Australie niet.
  • De overstroming van bv 1974 was veel groter in  Australië.
  • Voor zover er een patroon te vinden is: La Nina lijkt een kandidaat

Dus..
Heeft u vandaag een feestje? En komen er weer van die klimaatfanatico’s die menen dat Moeder Aarde ons waarschuwt dat zij gekwetst is:  lees even de posting van Watts en schep op over uw historisch besef, dat zo afsteekt tegen het hyperige karakter van de media die uw opponenten lezen.

‘Uniek!’
..en dat soort claims zijn volledig afhankelijk van naar welke tijdschaal je kijkt. En dat is dan weer een kenmerk van veel klimatocraten-berichtgeving: men gaat uit van een holistisch concept van natuur en milieu, dat nu ‘beschadigd’is dankzij mensen en daarom boze dingen doet, maar ooit ‘goed’ en volmaakt was.

De natuur was altijd natuurlijk al een zootje, maar veel milieufanatici kijken nooit verder dan naar wat ze zich uit hun jeugd herinneren. Daarmee zeg ik niet dat naar vroeger verlangen slecht is, ik ben ook romanticus en veel zaken wáren vroeger beter. Er was veel meer ruimte bijvoorbeeld.

Wel zeg ik dat je het relatieve moet zien, en steeds meer mensen krijgen dat al door zo merk ik. Behalve journalisten bij klassieke media dan, die als brave koorknaapjes het milieurequiem blijven meezingen.

Een groot verschil met vroeger..
..
is dat je nu een paar duizend TV-stations en media hebt die ieder willekeurig weerfenomeen nu als ‘patroon’ in de huiskamer kunnen brengen en opblazen, gekoppeld aan wat huilende ‘arme mensen’die ‘het’hardste getroffen worden’.  TV was al een plat medium voor de uitvinding van de flatscreen. Gooi dat ding de deur uit en lees boeken!

Eerder schreef ik al..
Hoe de Leeuwarder Courant tuinde in de nogal optimistische energieopbrengsten die windmolenaars van ‘Platform Duurzaam Fryslan‘ voorspiegelden voor Friesland: ook die grote War of the Worlds-installaties komen niet op 15 procent maar ongeveer 2 procent van de energievoorziening.

Kon iedereen met een beetje hersens narekenen
De Fractie Ons Noordoostpolder heeft mijn bierviltje-rekensom overgenomen.  Mijn makelaar in Fryslan kwam overigens ook op die zelfde percentages uit, hij vertrouwde het niet en was zo al een betere journalist dan wat in Leeuwarden daar nog voor doorgaat.

Dat geeft al aan, dat iedereen met een beetje hersens in staat is om de overdrijving van energie-opbrengst en andere beweringen van klimatocraten te toetsen. Redacteuren hebben dus geen excuus: ze zijn gewoon lui.

Daarnaast hebben ze een redacteur
Halbe Hettema die qua ecologie nog in de jaren zeventig leeft met natuurlijke evenwichten (zelfde holisme), en die vandaag actievoert voor het Wereldnatuurfonds met wat pathetische ijsbeertjes. Dat is dan wel de opening van de 3 die als nieuws wordt gebracht. Duidelijk iemand die het tot zijn pensioen nog probeert uit te zingen, maar waarom moet heel Friesland daar op wachten?

Toch is er hoop
In het stuk ‘De Wereld Onder Water’geen enkele verwijzing naar Al Gore en zijn klimaatbeweging. Toch stemt dat mij niet gerust. Het met vele rampzalige beelden omklede opinienieuws, kwam op mij over alsof de redacteur wel weet dat mensen niet meer op klimaatindoctrinatie zitten wachten. Maar dat men ter redactie desondanks denkt: ‘zie je wel jullie boze blanke burgers, jullie zitten er naast, kijk maar naar het gekke weer en we krijgen julie wel zo ver.’

Maar..
voorgaande redenering is ook maar een persoonlijke speculatie van mijn kant. Is dat erg? Nee. Ik mag zo speculeren, u weet dat dit een blog is en u hoeft er geen cent voor te betalen. En ik pretendeer niet dat ik met deze bewering feitelijk nieuws breng.

Het gevaar van onzin die gedrukt staat..
..
is echter, dat mensen meer geneigd zijn om het serieus te nemen, al kan het inhoudelijk veel slechter zijn. Een krant heeft meer cachet voor veel mensen, dan een blog dat je ’s ochtends gauw even aanklikt. Sterker nog, Friese bestuurders spellen de krant en baseren  hun beleid vooral op beweringen in massamedia.

En zo komen dus meer War of the Worlds installaties
..
die het prachtige land waar ik weer graag woon verder toetakelen. Misplaatst milieufanatisme leidt tot minder natuurgenot. En zo blazen zittende bestuurders steeds meer kiezers richting PVV.

Tot zover mijn eigen gemakzuchtige analyse: ik hoop dat u ‘m lekker goedkoop vond. Mijn excuus: ik heb vandaag ook meer te doen. Zoals dozen inpakken en een etentje. Kijk vooral op zoveel mogelijk andere blogs en bronnen en informeer je.