Kappen met kappen, de eerste daad van Langweerbaar.nl vóór de aantrekkelijkheid van ons dorp voor recreanten (kern van onze economie) en bewoners (en dus tegen achteloos bureaucratisch denken)

U kent dat wel, zo’n kroeggesprek, of tijdens feestjes. Na eerst even af te tasten – luistert de politiek correcte gedachtenpolitie mee – bent u het eens. Iedere Nederlander is pronatuur, en prolife, slechts weinigen verblijven graag in zo’n betonnen Mordor, waar alle schoonheid is bedolven onder een laag fantasieloosheid. Iedereen gaat op vakantie in een mooie groene streek.

Iedereen bij ons in Langweer geniet van de rietkragen, de oude bomen in het dorp, de bossen en het water van de Wielen. Ieder normaal beschaafd mens dat hiervan geniet, is daarbij een verrijking, geen verstoring.  (vernielzuchtige randdebielen moet je natuurlijk gewoon opsluiten)

Iedereen wil er wat moois van maken.
En …Ongeveer 90 procent van de Nederlanders is de negatieve stemmingmakerij volledig beu van de gebureaucratiseerde milieubeweging a la Liesbeth van Tongeren, Greenpeace, klimaatgraaiers als Maurits Groen/Pier Vellinga, Allochtonensmulbossen en andere gesubsidieerde bureauplannetjes.

‘Plukt den bloemen, zooveel gij wilt’
Deze kleine groep hypochondrische klimaatpapegaaien met hun angstzaaierij hebben een onevenredige invloed op het academisch klimaat, de media, de Tweede Kamer en beleid.Die macht ontlenen deze angstzaaiers deels aan het creeren van de valse tegenstelling : ‘wie kritisch op ons is, die is tegen het milieu’. Laten we die stromanredenering de groene leugen noemen.

De verdiensten van deze angstzaaiers? Lastenverzwaring, economische neergang en begrotingstekorten. Zij stompen onze jeugd af met apocalyptische indoctrinatie op scholen en exposities: zie ons meldpunt Klimaatindoctrinatie.

In plaats van kinderen lekker plezier te laten hebben in de natuur zoals Thijsse dat deed (‘plukt den bloemen kindren zooveel gij wilt’), tracteren deze hypochonders ze op gezeik: ‘Als je dat aanraakt sterft het uit’. Geen wonder dat ze achter de computer blijven.

Langweerbaar is geboren: vóór het leven
Het einde aan deze afstomping is nabij. We nemen het heft zelf in handen. Wij in onze stamkroeg zijn Langweerbaar begonnen, straks te bezoeken op Langweerbaar.nl. Ons ‘gewoon voor de lol’-ideenclubje, uiteraard met een bakje op maar wat wil je na een mooie voorjaarsdag op het water?

Maak van Langweer geen Zoetermeer
Onze eerste daad: we nemen het op voor de oude gezichtsbepalende bomen, lindes voor zover ik kan zien rondom onze kerk, die mede maken dat ons dorp aantrekkelijk is voor toeristen, bootjevaarders en recreanten. Schoonheid vormt namelijk de kern van onze economie, want als Langweer op Zoetermeer gaat lijken vaart iedereen door.

Eerste daad
Met feestelijke ballonetjes aan de lindes hebben we de bewoners wakker gemaakt. ‘Kappen met kappen’. Het kerkbestuur wil die oude lindes en dus ons dorpsgezicht vernielen vanuit het perverse voorzorgprincipe (de retoriek die ook de milieubeweging in het zadel houdt): er zou eens een boom kunnen vallen en ee krasje geven op de kerk.

Alle kroegaanwezigen, meest ondernemers in de watersport en horeca zijn het er over eens: het visitekaartje van dit prachtdorp moet je niet stukknippen. We hebben ook al een oplossing om die redeloze angst bij de gelovigen weg te nemen. Plaats bij enkele oude bomen, als er al iets aan mankeert, een metalen steunring, en je bent klaar. Is ook goedkoper. Langweer, Lange dagen.

In My Backyard
Conclusie. Niemand wil dat dit prachtdorp in een kale bende verandert, zeker niet als je economie draait op de aantrekkelijkheid van je omgeving. Dat is normale milieubescherming, daar heb je geen procedurekampioen als de bontgebefte blauwpieper of paarsgepijpte plaspoeper voor nodig, of dreiging met de ondergang van de wereld. Gewoon ordinaire common sense is voldoende.

Leve het leven!
Nu nog de bureaucraten weerhouden van het verstrekken van de kapvergunning. Want de grootste vijand van schoonheid is afstandelijke bureaucratie, eenheidsworst en kostenknevelarij. En dan verzinnen we iets leuks voor onze economie, de watersport in combinatie met natuur, schoonheid en plezier. Weg met dat negativisme, pro life.

Als iedereen op zijn achtertuin past, heb je de natuur van de hele wereld aan je voeten liggen. Aangenomen dat 90 procent van de mensen best wil, en daarvan 10 procent ook echt de handen uit de mouwen wil steken: tel uit je winst. Mijn tuin heb ik al omgeturnd van betonnen parkeerplaats (erfenis vorige bewoners) tot vijver met bosheuvel. Leve het leven.

De orthodoxe milieubeweging krijgt van ons de Nobelprijs voor de Onvrede
..afserveren, weg er mee, opgezout. We zijn klaar met jullie bureaucratische klimaatridders, verhuis naar de mestvaalt van de geschiedenis, de wereld is van de mensen die zelf in rede en beschaving over hun leefomgeving beslissen.