Dinsdagavond Knevel & Van den Brink. Max Westerman komt haarfijn uitleggen waarom domme Amerikanen zo gemakkelijk in de lachwekkende 21 mei doomsday cult zijn getuind. Groenlinks coryfee Ineke van Gent zit erbij, luistert ernaar en knikt instemmend. Mijn handen gaan jeuken om dwars door de beeldbuis die studio in te springen om eens de volgende vraag te lanceren:

Is niet alles wat Max Westerman zo briljant schildert niet ook aan de hand bij global warming zij het dat deze doomsday cult het beter doet bij de hoger opgeleiden? Welke argumenten hebben jullie dat global warming ook maar één haar beter onderbouwd is dan de voor 21 mei 2011 voorspelde rampspoed?

OK! Ik geef het de klimaatalarmisten na: ze leggen het armageddon wijselijk wat verder weg. 2020 of 2050. Slim! Hoewel? Ook in deze kringen zijn al vele voorspellingen gedaan die niet zijn uitgekomen waarna men vrolijk de eindtijd weer een decennium verschoof. Nee er is geen verschil. Dat merkt ook James Taranto op in zijn artikel voor The Christian Al Gore – the eternal appeal of doomsday cults in de The Wall Street Journal.

En juist Knevel & Van den Brink zouden het moeten kunnen weten want hoe lezen wij in hun favoriete boek onder Mattheus 7?

En wat ziet gij den splinter, die in het oog uws broeders is, maar den balk, die in uw oog is, merkt gij niet?

Wij van Climategate.nl zijn beschikbaar om e.e.a. te komen toelichten en kunnen ook wel een aflaatje verzinnen voor de televisiedominees: 10 extra rondjes met de auto rond de kerk om de planten wat meer CO2 te gunnen.