Uit: Wetenschap in Beeld, nr 8 - 2011

Bovenstaand bericht, gebaseerd op zeer uitgebreide waarnemingen van Dirk Scheler van de universiteit van Potsdam, betekent de zoveelste klap in het gezicht van het IPCC, en met name voorzitter Pachauri, die op basis van de bewust gelogen alarmistische smeltvoorspellingen in gletsjergate miljoenen binnensleepte voor zijn eigen gletsjer instituut.

Ik zet wel vraagtekens bij de verklaring: de beste isolatie van een gletsjer is sneeuw: dat straalt geen warmte uit en reflecteert invallend licht. De beste manier om een gletsjer te laten smelten is er stenen op te leggen: die werken als zonnecollectoren.

Wellicht is het een poging om onder de wrath van de mainstream wetenschap uit te komen en het stuk gepubliceerd te krijgen, want met deze in mijn ogen niet-verklaring laat je ruimte voor global warming.

Ik ben benieuwd hoe hierop gereageerd wordt door het IPCC!

 

Wetenschap in Beeld is overigens een populair wetenschappelijk blad met de nadruk op veel en mooie illustraties. Interessante en afwijkende onderwerpen, en héél veel leuke weetjes. Leuk voor ieder breed geïnteresseerd persoon, en een must voor wie opgroeiende wijsneusjes in huis heeft! Abonneren:  http://wibnet.nl/