De lang verbeide resultaten van het CLOUD experiment van CERN  zijn gepubliceerd in de vandaag verschijnende nieuwe uitgave van Nature. Nigel Calder wijdt er al een uitgebreid zeer informatief artikel (tot onderaan doorlezen!) aan dat hij de titel meegeeft:

CERN experiment confirms cosmic ray action – The global warmists’ dam breaks

Ook het artikel op nature.comCloud formation may be linked to cosmic rays – spreekt boekdelen.  Verschillende wetenschappers waaronder Svensmark himself juichen de resultaten toe als een doorbraak in de richting van een hard bewijs voor de stelling dat de zonneactiviteit via de indirecte invloed op wolkvorming het klimaat moduleert, zoals iemand als Bas van Geel natuurlijk allang wist.

Mooi is de volgende passage:

Others disagree. The CLOUD experiment is “not firming up the connection”, counters Mike Lockwood, a space and environmental physicist at the University of Reading, UK, who is sceptical. Lockwood says that the small particles may not grow fast enough or large enough to be important in comparison with other cloud-forming processes in the atmosphere.

Vanaf nu: tref je aan de borreltafel een alarmist of duurzaamheidsfreak vraag de persoon in kwestie dan steevast:

Moet ik concluderen dat je nog steeds in het sceptische kamp zit?