Uithongeren en je adem inhouden is goed voor het klimaat volgens nieuwe studie van 'echte wetenschappers'

Hans stuitte op vakantie al op de klimaatgekte op de Britse Eilanden: je mag geen eendjes meer met brood voeren omdat dit slecht voor het klimaat zou zijn…

Daar komt via Antony Watts nu een serieus bedoeld bericht bij van ‘echte wetenschappers’ om onze reageerder Christo te citeren: we moeten volgens onderzoekers van het Centre for Obesity Research and Epidemology op Scotland Food and Drink allemaal 10 kilo afvallen voor het klimaat: dat zou jaarlijks 0,2 procent CO2-uitstoot schelen.

The calculations were based on a previous weight loss study that investigated the effects of a low-carbohydrate diet on body weight, body composition and resting metabolic rate of obese volunteers with type 2 diabetes. After six months of following the diet, the volunteers’ weight, fat mass, fat free mass and CO(2) production were observed.

Dr Catherine Rolland was one of the lead researchers on the study. She explains: “This decrease can be explained by the principles of respiration – the process by which organisms breathe in oxygen, which is then converted to CO(2) and then exhaled.

Geen donatie aan giro 555 dus ook ‘goed voor het klimaat’
Die Somaliers in de Hoorn van Afrika hebben dus gewoon een advies van de klimaatbrigades opgevolgd: door zichzelf uit te hongeren ademen ze minder CO2 uit en voorkomen ze droogtes, als we bovengenoemd klimaatadvies combineren met klimaatlogica als van PvdA-europarlementarier Thijs Berman.

Het is nog wachten op een studie van ‘echte wetenschappers’ die zelfmoord en abortus aanbevelen bij Westerlingen ‘voor het klimaat’. Waarmee andermaal blijkt wat voor gevaarlijk gas dat CO2 toch moet zijn: het benevelt het gezonde verstand van mensen.